Valikko Etsi
Palvelut / Maahanmuuttopalvelut

Maahanmuuttopalvelut

Karkkilan kaupungin maahanmuuttopalvelut vastaavat ensisijaisesti pakolaisten vastaanotosta sekä heille suunnatuista kotoutumista tukevien palveluiden toteuttamisesta ja koordinoinnista..Karkkilan maahanmuuttopalvelut toimivat kaikenlaisissa verkostoissa ja tekevät yhteistyötä eri tahojen kanssa. 

Maahanmuuttopalveluiden asiakkaiksi ovat kuitenkin tervetulleita kaikki alkuvaiheen tukea tarvitsevat maahanmuuttajataustaiset henkilöt. Maahanmuuttopalveluissa autetaan ja neuvotaan asiakkaita eri elämäntilanteissa. Meiltä voi kysyä myös tukea erilaisten maahanmuuttoa ja pakolaisuutta käsittelevien koulutusten ja tapahtumien järjestämisestä.

Karkkilan seurakunta on toteuttanut kesästä 2018 lähtien yhdessä maahanmuuttopalveluiden kanssa Pappilan puutarha -toimintaa. Puutarhassa on mahdollisuus laatikkoviljellä hyötykasveja ja kukkia. Uusia viljelijöitä mahtuu mukaan myös kesälle 2020! Linkki Hyviä uutisia Karkkilasta videoon, jossa kohdasta 1.30 alkaa Pappilan puutarhan osuus: https://www.youtube.com/watch?v=Fy5Eo5p5TbE

Karkkilan kaupungin ja ELY-keskuksen välillä on voimassa oleva sopimus pakolaisten vastaanotosta. Sopimuksen mukaan Karkkila voi vastaanottaa joka toinen vuosi enintään 25 henkilöä.

Uudesta, syksyllä 2020 saapuvasta syyrialaisten ryhmästä voit lukea alasivultammeEdelliset vastaanotetut pakolaiset tulivat Karkkilaan vuonna 2017. He olivat syyrialaisia lapsiperheitä.

Kaupungin vastaanottamien pakolaisten lisäksi Karkkilassa asuu myös muita maahanmuuttajia, jotka ovat muuttaneet paikkakunnalle esimerkiksi perhesiteiden tai työn vuoksi.

Karkkilan asukkaista vuonna 2018 oli 6,1 % vieraskielisiä, yhteensä 526 henkilöä.

Karkkilan kotouttamisohjelma löytyy linkistä: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Kotouttamisohjelma


Lisätietoja

Maahanmuuttokoordinaattori Terhi Joensuu 044 467 5518 tai terhi.joensuu@karkkila.fi
Maahanmuuttotyöntekijä Virpi Ojanen 044 4675 492 tai virpi.k.ojanen@karkkila.fi 


Maahanmuuttopalveluiden yhteystiedot löydät pdf-tiedostona tästä linkistä.

You can find contact information for Immigration Services in Karkkila.   


Sivua päivitetty 4.9.2020/ns


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi