Valikko Etsi
Palvelut / Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuolto

Lohjan ympäristöterveyspalvelut vastaa ympäristöterveydenhuollosta yhteistoiminta-alueella Karkkilassa, Lohjalla, Siuntiossa ja Vihdissä. Ympäristöterveydenhuolto jakautuu terveysvalvontaan ja eläinlääkintähuoltoon.

Terveysvalvonta vastaa valvonnan suunnittelusta ja toteutuksesta elintarvikelain, terveydensuojelulain, tupakkalain ja lääkelain (nikotiinivalmisteet) mukaisissa asioissa. Valvontaa varten laaditaan vuosittain valvontasuunnitelma, joka perustuu valtakunnalliseen valvontaohjelmaan ja kohdekohtaiseen riskinarvioon.  Mikäli valvonnan yhteydessä havaitaan puutteita, valvoja antaa toimijalle neuvoja ja kehotuksia lainsäädännön vaatimusten noudattamisen varmistamiseksi. Vakaviin puutteisiin puututaan pakkokeinojen avulla.

Eläinlääkintähuollon tehtäviä ovat kaikkien eläinten perusterveyden- ja sairaudenhoito, kiireellisen eläinlääkärinavun antaminen sekä neuvonta, eläinsuojeluvalvonta, eläintautienehkäisy- ja vastustamistyö, eläinten vientitarkastukset ja -todistukset sekä eläimistä saataviin sivutuotteisiin liittyvä valvonta. Eläinlääkärit valvovat myös eläimistä saatavien elintarvikkeiden alkutuotantoa.

Lohjan ympäristöterveyspalveluiden eläinlääkäreiden vastaanotoille on mahdollista varata aikoja sähköisesti. Aikoja voi varata pieneläinten hoitotoimenpiteisiin Lohjan, Pusulan, Vihdin ja Karkkilan vastaanotoille.
Kaikki ajat eivät näy sähköisessä ajanvarauskalenterissa, joten jos sopivaa aikaa ei löydy, aika on varattava puhelimitse. Mikäli eläimellä on kiireellistä hoitoa vaativa vaiva, on aina soitettava vastaanotolle.

Linkki Lohjan kaupungin sivuille: https://www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparistoterveyspalvelut/ (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

 

Kuluttajaturvallisuus ja kemikaalit
Kulutustavaroiden turvallisuus, kuluttajapalvelut, tuholaistorjunnassa käytettävät kemikaalit
Valvontaa hoitaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, www.tukes.fi (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

Karkkilan alueen ympäristöterveydenhuollon tehtävistä vastaa 1.1.2013 perustettu Lohjan kaupungin alainen Ympäristöterveyspalvelut. Toiminta-alueena on Karkkila, Lohja, Siuntio ja Vihti. Ympäristöterveyspalveluiden päätoimipaikka on Lohjan kaupungintalolla, osoitteessa Karstuntie 4. Postiosoite on Lohjan kaupunki, Ympäristötoimi, PL 71, 08101 Lohja. 

Terveystarkastaja
Terveystarkastaja on Karkkilan kaupungintalolla tavattavissa pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 9-12 välisenä aikana, muina aikoina yhteyttä voi ottaa puhelimitse puh. 050 594 1574. Valvontaa suoritetaan ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman mukaisesti. Suunnitelman mukaiset tarkastukset ovat maksullisia. Myös hakemuksien ja ilmoitusten perusteella tehtävät päätökset ovat maksullisia.

Eläinlääkintä ja eläinsuojelu
Karkkilan alueen eläinsuojelusta vastaa Lohjan Ympäristöterveyspalvelut. 

Eläinlääkäripäivystys
puhelinnumerossa 0600 550736 (1,92 euroa/minuutti)
Lohjan, Vihdin, Siuntion ja Karkkilan alueilta päivystävän eläinlääkärin tavoittaa päivystysaikana klo 16-08 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä aina yllämainitusta numerosta. Päivystys on samassa numerossa riippumatta siitä, mikä alueen eläinlääkärinvastaanotoista päivystää.

Kaupungineläinlääkäri, ajanvaraus
Kaupungineläinlääkäri Kaisa Äyrälä
Tuorilantie 16, Karkkila

Ajanvaraus arkisin klo 8–10
09 34802155
Sähköinen ajanvaraus: https://www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparistoterveyspalvelut/elainlaakintahuolto-linkitys/
(Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

Numeroon soittaminen maksaa normaalin paikallispuhelu- tai matkapuhelumaksun. Lisätietoja liitteestä. (Linkki avautuu pdf-tiedostona uuteen ikkunaan.)Yksityiset eläinlääkärit

Pieneläinvastaanotto
Karkkilan Eläinlääkäriasema
Valtatie 3, Karkkila

09 2259 970
Kotisivut: https://karkkilanelainlaakariasema.fi/ (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)


Löytöeläimet

Läntisen Uudenmaan eläinsuojeluyhdistys, LUE ry 
Liukkaankuja 1, 03400 Vihti
Päivystyspuhelin: 045 787 09101
Facebook: 
Läntisen Uudenmaan eläinsuojeluyhdistys LUE ry (Linkki avautuu palvelun tarjoajan facebook-sivulle uuteen ikkunaan.)

Kotisivut: https://sey.fi/lantisen-uudenmaan-elainsuojeluyhdistys (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

Alla olevasta linkistä pääset Lohjan kaupungin Ympäristöterveyspalveluiden sivuille
Ympäristöterveyspalvelut (
Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)


Sivua päivitetty 17.2.2022/kk

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi