Valikko Etsi
Palvelut / Kirjasto

Karkkilan kirjasto FacebookissaSanomalehdet ePressissäNaxos-musiikkikirjastoeBooking 


Tervetuloa Karkkilan kirjastoon

Sivua on päivitetty 16.6.2021/EN

Karkkilan kirjasto palvelee kesällä lähes normaalisti

Kirjasto palvelee ma-to kello 13-19 ja pe kello 10-17 (paitsi to 24.6. klo 10-14; juhannusaattona 25.6. kirjasto on suljettu). Omatoimikirjasto avataan näillä näkymin vasta koulujen alkamisviikolla, maanantaina 9.8.2021.

Karkkilan kaupunki on purkanut koronarajoituksia 15.6.2021 siten, ettei kirjaston tiloissa ole enää asiointiaika- tai henkilömäärärajoituksia. Edelleen tulee kuitenkin huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja pitää yli kahden metrin etäisyyttä muihin asiakkaisiin ja kirjaston henkilökuntaan. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille THL:n ohjeiden mukaisesti.  

Aineiston varausmahdollisuutta voi edelleen hyödyntää, ja etenkin riskiryhmäläiset voivat myös sopia varauksilleen erillisen noutoajan aamupäivälle ennen asiakaspalveluajan alkua (p. 044 767 4642 tai kirjasto@karkkila.fi).

Ajantasaiset tiedot Karkkilan kirjaston palveluista löytyvät aina verkkokirjastosta (lukki.finna.fi) ja kirjaston Facebook-sivulta.

PIN-koodin kysely ja kirjastokortin hakeminen hoituvat nyt etänä

Unohtuneen PIN-koodin voi tarkistaa nyt tietoturvallisesti myös ilman kirjastokäyntiä. Samoin kirjastokorttihakemuksen voi tehdä valmiiksi netissä, jolloin varaamaan pääsee jo ennen ensimmäistä kirjastokäyntiä. Ohjeet ja linkit lomakkeisiin ovat Asiakkaana kirjastossa -sivulla.  Verkkomaksaminen käyttöön Lukki-kirjastoissa

Lukki-kirjastojen (Karkkila, Lohja, Vihti) asiakkaat voivat 2.11.2020 alkaen maksaa kirjastomaksunsa myös verkkomaksuna. Verkkomaksupainike löytyy verkkokirjastosta sisäänkirjautuneen asiakkaan omista tiedoista kohdasta ”Maksut”. Valittavina maksutapoina ovat yleisimmät verkkopankit ja maksukortit. Kirjastomaksuja ei voi maksaa kirjastolle normaalilla tilisiirrolla.
 
Verkkomaksuna voi maksaa myöhästymismaksut, huomautusmaksut, laskutuslisät, kaukolainamaksut sekä noutamatta jääneiden varausten maksut. Verkkomaksuna maksettaessa asiakkaan on maksettava kerralla kaikki kirjastomaksunsa. Mikäli asiakas on huoltaja, jonka huollettavilla on kirjastomaksuja, huoltajan on maksettava samalla kerralla myös huollettavilleen aiheutuneet kirjastomaksut. Alle yhden euron summaa ei voi maksaa verkkomaksuna.
 
Verkkomaksuina ei voi maksaa laskutettuja tai perintään menneitä aineistoja. Laskutetuista tai perintään menneistä aineistoista asiakas saa jatkossakin aina erillisen laskun. Verkkomaksuina ei voi myöskään maksaa arvonlisäveron alaisia maksuja, kuten kopioita, tulosteita tai kirjaston myymiä poistokirjoja.
 
Verkkomaksut on toteutettu Valtiokonttorin Suomi.fi Maksut -verkkomaksuina. Maksunvälittäjänä Suomi.fi Maksut -palvelussa toimii Paytrail Oy. Maksun saaja on Lohjan kaupunki, joka jyvittää saadut maksut Lukki-kirjastoyhteistyön kuntien kesken.
 
Kirjastomaksuja voi edelleen maksaa myös kirjastojen asiakaspalvelussa käteis- ja korttimaksuina.LAINOJEN UUSINTA, VARAAMINEN JA KIRJASTON TAPAHTUMAT

Lukki-kirjastojen (Karkkila, Lohja, Vihti) verkkokirjasto toimii osoitteessa lukki.finna.fi. Palvelussa voi hakea ja varata kirjastojen aineistoa, uusia lainoja ja päivittää omia yhteystietoja sekä tutustua kirjastojen tapahtumiin ja palveluihin.

lukki.finna.fi

Lukki-Finna perustuu Kansalliskirjaston luomaan palveluun, joka kokoaa Suomen kirjastojen, museoiden ja arkistojen kokoelmia yhteen hakuliittymään. Finnan valtakunnallinen pääsivu osoitteessa finna.fi on tutustumisen arvoinen paikka esimerkiksi kaikille historiasta kiinnostuneille, sillä sen kautta voi etsiä yhdellä haulla niin museoiden kokoelmista löytyviä valokuvia ja esineitä kuin kirjastojen aineistoja. Finnassa on mukana jo yli 100 organisaatiota. Kirjastoalalla Finna on ollut pitkään käytössä monissa tieteellisissä ja oppilaitoskirjastoissa, ja sen käyttö yleisissä kirjastoissa on laajenemassa. Lukki-kirjastot saivat oman, helmikuussa 2017 avatun Finna-näkymänsä kehittämiseen hankeavustusta Etelä-Suomen aluehallintovirastolta.


 
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet

Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
Basware Oyj
Välittäjän tunnus:
BAWCFI22
Verkkolaskuosoite:
003701270467

Paperilaskut:

Karkkilan kaupunki

PL 9824
00026 Basware

Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi
050 5270 583