Valikko Etsi
Palvelut / Kirjasto

Karkkilan kirjasto FacebookissaSanomalehdet ePressissäNaxos-musiikkikirjastoeBooking 


Tervetuloa Karkkilan kirjastoon

Sivua on päivitetty 29.10.2020/EN

Karkkilan kirjaston aukioloajat 17.8.2020 alkaen

Asiakaspalveluaika (ovet avoinna ja henkilökunta paikalla):
ma-to kello 13-19
pe kello 10-17

Omatoimikirjasto käytettävissä:
ma-to kello 7-13 ja 19-20
pe kello 7-10 ja 17-18
la-su toistaiseksi suljettu

HUOM! Pyhäinpäivän aattona pe 30.10.2020 asiakaspalveluaika klo 10-14, omatoimiaika klo 7-10 ja 14-18.

HUOM! Perjantaina 20.11. kirjasto on avoinna vain omatoimikirjastona klo 7-18 henkilökunnan koulutuspäivän takia.


Omatoimikirjastoa voi käyttää, jos on hankkinut kirjastokortille erikseen omatoimikirjaston käyttöoikeuden.

Omatoimikirjaston käyttäjiä pyydetään huomioimaan, että kirjaston ovet on keväällä uusittu. Ne avautuvat nyt sähköisillä painikkeilla, ja niistä on helpompi kulkea esim. lastenvaunujen kanssa. Ovien sulkeutumista pitää kuitenkin malttaa valvoa omatoimiaikana sekä kirjastoon tullessa että sieltä poistuessa, jotta samalla ovenavauksella kirjastoon ei pääse henkilöitä, jotka eivät ole kirjautuneet omatoimikirjastoon.

Muistathan edelleen pestä kätesi tai käyttää käsidesiä ennen ja jälkeen kirjastokäynnin. Pidäthän myös turvaväliä muihin ja suojaat suusi ja nenäsi yskiessäsi tai aivastaessasi. Ethän tule sairaana kirjastoon.


Pin-koodin saa Suomi.fi-viestillä

Jos et pääse kirjautumaan verkkokirjastoon tai käyttämään e-aineistoja, koska et tiedä kirjastokorttisi pin-koodia, voit pyytää uuden pin-koodin Suomi.fi-viestillä. Karkkilan kaupunki on ottanut käyttöön Suomi.fi-viestipalvelun, jolla kirjastoasiat voi hoitaa turvallisesti verkossa tunnistautuen. Voit pyytää palvelussa kirjastokortin pin-koodin tai ilmoittaa asiakastietoihisi muutoksia, joita ei aiemmin ole voinut tehdä kuin paikan päällä kirjastossa henkilöllisyytensä todistamalla. Viestipalvelu toimii osoitteessa suomi.fi/viestit ja sen käyttöön on olemassa myös mobiilisovellus. Tarvitset palvelun käyttöön sähköpostiosoitteen ja tunnistautumisvälineen, kuten pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos et ennen ole käyttänyt Suomi.fi-viestejä, ensimmäisellä kerralla palvelu ohjeistaa ottamaan ne käyttöön. Sen jälkeen saat viestit sähköisesti kaikista palveluista, jotka jo käyttävät Suomi.fi-viestejä. Viestin Karkkilan kirjastolle voi lähettää valitsemalla viestipalvelusta kohdan "Kirjoita viesti". Viestin vastaanottajaksi valitaan ”Karkkila” ja palveluista edelleen ”kirjasto”. Asian voi kertoa viestissä vapaamuotoisesti. Kun kirjasto vastaa viestiisi, saat ilmoituksen uudesta viestistä sähköpostiisi. Olemme ottamassa käyttöön myös lomakeasioinnin Suomi.fi –palvelussa myöhemmin tänä vuonna.

 

LAINOJEN UUSINTA, VARAAMINEN JA KIRJASTON TAPAHTUMAT

Lukki-kirjastojen (Karkkila, Lohja, Vihti) verkkokirjasto toimii osoitteessa lukki.finna.fi. Palvelussa voi hakea ja varata kirjastojen aineistoa, uusia lainoja ja päivittää omia yhteystietoja sekä tutustua kirjastojen tapahtumiin ja palveluihin.

lukki.finna.fi

Lukki-Finna perustuu Kansalliskirjaston luomaan palveluun, joka kokoaa Suomen kirjastojen, museoiden ja arkistojen kokoelmia yhteen hakuliittymään. Finnan valtakunnallinen pääsivu osoitteessa finna.fi on tutustumisen arvoinen paikka esimerkiksi kaikille historiasta kiinnostuneille, sillä sen kautta voi etsiä yhdellä haulla niin museoiden kokoelmista löytyviä valokuvia ja esineitä kuin kirjastojen aineistoja. Finnassa on mukana jo yli 100 organisaatiota. Kirjastoalalla Finna on ollut pitkään käytössä monissa tieteellisissä ja oppilaitoskirjastoissa, ja sen käyttö yleisissä kirjastoissa on laajenemassa. Lukki-kirjastot saivat oman, helmikuussa 2017 avatun Finna-näkymänsä kehittämiseen hankeavustusta Etelä-Suomen aluehallintovirastolta.


 
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi