Valikko Etsi
Palvelut / Kirjasto / Näyttelyt ja tilavaraukset

Näyttelyt ja tilavaraukset

Sivua on päivitetty 2.3.2023

Tälle sivulle on koottu tietoa kirjaston tiloissa järjestettävistä näyttelyistä. Sivun lopussa on tietoa kirjaston tilojen, myös Kirjastogallerian, varaamisesta näyttely- ja tapahtumakäyttöön.

MUSEO KÄY KIRJASTOSSA

Museon ja kirjaston kuukausittain vaihtuvassa yhteisnäyttelyssä esitellään ruukkimuseo Senkan ja kirjaston kokoelmia. Museoesineitten taustoihin voi tutustua kirjaston aikuistenosastolla sekä näyttelyblogissa osoitteessa

museokirjastossa.blogspot.com, jossa voi käydä myös kertomassa omia mietteitä ja muisteluksia näyttelyn aihepiiristä.

KIRJASTOGALLERIAN NÄYTTELYKALENTERI

Kirjastogallerian nykyiset ja tulevat näyttelyt sekä vapaat näyttelyajat löytyvät Lukki-Finnasta.
Ohjeet näyttelynpitäjille ovat alempana tällä sivulla.

VARATTAVAT TILAT

Karkkilan kirjastolla on neljä varattavaa tilaa: Kirjastogalleria, kerhohuone, kotiseutuhuone ja kokoushuone.

Tilojen käyttö on pääsääntöisesti maksutonta, mutta Kirjastogallerian ja kerhohuoneen käytöstä voidaan periä vuokra käyttäjätahosta riippuen. Aina maksutonta on kotiseutuhuoneen ja kokoushuoneen käyttö (huoneet ovat lähinnä tutkijanhuonekäytössä), näyttelyiden pitäminen Kirjastogalleriassa järjestävästä tahosta riippumatta sekä Kirjastogallerian ja kerhohuoneen tapahtuma- ja kokoontumiskäyttö kirjaston asiakkaille, kaupungin sisäisessä käytössä sekä karkkilalaisille tai Karkkilassa toimiville yleishyödyllisille yhteisöille vapaaehtoistyön ja harrastusten edistämistarkoituksiin. Muilta tapahtumien ja kokousten järjestäjiltä peritään kerhotilasta vuokraa 20 euroa/tunti ja kirjastogalleriasta 30 euroa/tunti. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Kirjastogalleriaan on järjestettävissä pöydät n. 20 hengelle, pelkkiä istumapaikkoja saa n. 50 hengelle. Kerhohuoneeseen on järjestettävissä pöydät n. 12 hengelle, istumapaikkoja n. 20 hengelle. Molemmissa tiloissa on kiinteä valkokangas sekä avoin langaton tietoverkko. Kirjastolta voi lainata lyhytaikaiseen käyttöön myös dataprojektorin ja kannettavan tietokoneen.

Kirjastogalleriassa tapahtumia järjestävän kannattaa huomioida, että näyttelyt saattavat rajoittaa tilan tapahtumakäyttöä.

Tiloja voi varata Karkkilan kirjaston asiakaspalvelusta, p. 044 767 4642 tai kirjasto(a)karkkila.fi.

OHJEET KIRJASTOGALLERIAN NÄYTTELYNPITÄJILLE

Karkkilan kaupunginkirjaston Kirjastogalleria on tarkoitettu seutukunnan eri kulttuuritahojen ja yksityisten henkilöiden näyttelyiden pitopaikaksi. Vapaat näyttelyajat voi tarkistaa Lukki-Finnan Kirjastogallerian näyttelyt -sivulta, johon listataan kaikki jo tehdyt näyttelytilavaraukset. Varatessaan näyttelyajan Kirjastogalleriasta näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä ohjeita.

 

Gallerian varaaminen ja yleiset käyttöehdot

Galleria annetaan näytteilleasettajien käyttöön varausjärjestyksessä. Näyttelyaika on yleensä yksi kuukausi. Kirjasto päättää viime kädessä näyttelyn sopivuudesta kirjastotilaan. Näytteilleasettajan tulee antaa kirjastolle voimassa oleva puhelinnumero tai sähköpostiosoite yhteydenpitoa varten. Kirjasto ei peri näyttelyn pitämisestä vuokraa. Kirjasto ei vastaa mahdollisista vahingoista, joita näyttelyesineille voi tapahtua. Kirjasto pidättää oikeuden käyttää galleriaa koulutus-, tapahtuma- ja kokoustilana näyttelyn aikana.

 

Näyttelyn aukioloajat

Gallerian näyttelyt ovat oletusarvoisesti avoinna kirjaston palveluaikoina. Näytteilleasettajan tulee ilmoittaa, saako näyttelyn pitää auki omatoimiaikoina aamuisin, iltaisin ja viikonloppuisin (galleriassa on tallentava kameravalvonta).

Näyttelyn pystytys-, avajais- ja purkuajankohdat

Ripustus- ja purkuajat sisältyvät varattuun näyttelyaikaan. Kirjaston kanssa on sovittava hyvissä ajoin tarkemmista pystyttämis- ja purkamisajankohdista sekä mahdollisista avajaisista yms. näytteilleasettajan järjestämistä tilaisuuksista näyttelyn aikana. Näyttely tulee purkaa viimeisenä näyttelypäivänä ennen kirjaston sulkemisaikaa. Kirjastolla ei ole varastotilaa näyttelyaineiston säilyttämistä varten. Näytteilleasettajan tulee huolehtia aineiston siirroista näyttelytilaan ja pois sieltä.

 

Gallerian koko, ripustusmateriaalit ja varustelu

Tila on kooltaan n. 6 x 8 metriä; korkeus n. 2,5 m. Kaikilla seinillä on ripustuskiskot. Käytettävissä on n. 30 kpl kiskoihin asetettavia ripustuslankoja ja n. 40 kpl näihin tarkoitettuja korkeussäädettäviä koukkuja (koukkujen painoraja pääsääntöisesti max. 4 kg). Lisäksi kiskoissa on liukuja, joihin voi myös kiinnittää esineitä esim. metallilangalla (näytteilleasettaja hankkii lisämateriaalit). Gallerian seiniin ei saa kiinnittää mitään sinitarralla tai teipillä. Yhdellä seinällä on ikkunoita, joiden alapuolella on myös kisko pienemmille tauluille. Muilla seinillä on ovet. Keskilattialle saa asettaa vain helposti sivuun siirrettävää näyttelyaineistoa, ellei toisin sovita. Tilassa on yleisvalaistuksena loisteputket. Kolmella seinällä on kohdelamput. Tilassa on sähköpistokkeita, internetyhteys ja valkokangas.

 

Näyttelyn markkinointi

Kirjasto ilmoittaa gallerian näyttelyistä omilla kotisivuillaan, sosiaalisessa mediassa ja kaupungin tapahtumakalenterissa näytteilleasettajan antamien tietojen mukaisesti. Muusta markkinoinnista vastaa näytteilleasettaja itse. Kirjastogallerian oveen on hyvä laittaa mainos, jossa on näytteilleasettajan ja näyttelyn nimi sekä näyttelyaika. Paikallislehdet kirjoittavat mielellään näyttelyistä, lähetä tiedote tai sovi haastattelu:
Karkkilan Tienoo, p. 09 273 00215, karkkilan.toimitus(a)media.fi
Karkkilalainen, p. 040 645 3909, toimitus(a)karkkilalainen.fi

Karkkilan kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat (linkki avautuu Lukki-Finna -verkkokirjastoon)

Tulostettava versio ohjeesta näyttelynpitäjille, päivitetty 24.1.2019  (pdf-tiedosto, ei saavutettava)

  

Ajankohtaista »
Yhteystiedot
Kirjasto
Kirjasto Asiakaspalvelu
 044 7674 642
Valtatie 26 E, 03600 Karkkila
kirjasto@karkkila.fi
Kirjasto
Kirjastonjohtaja
Mila Hulsi-Heathfield
 044 7674 641
Valtatie 26 E, 03600 Karkkila

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi