Valikko Etsi
Palvelut / Jätehuolto

Jätehuoltopalvelut

Karkkilan jäteasema (Puhdistamontie, 03600 Karkkila) 

Karkkilan jäteaseman aukioloajat:

Kesällä 1.4.—31.10. Talvella 1.11.—31.3.

Ma 11–18 Ma 11–18

Ke 11–18 Ke 11–18

La 9–12 La 9–12

Aukioloaikoina henkilökuntaa on paikalla auttamassa ja opastamassa. Jäteasemat palvelevat aukioloaikoina sekä kotitalouksia että pienyrityksiä. 

 

TIEDOTE  23.1.2023 

Kierrätysexpertit, Rosk’n Rollin hauska kisa kaikille Itä- ja Länsi-Uudenmaan nelosluokkalaisille, on täydessä vauhdissa. Mitä enemmän joukkueita, sen hauskempaa, eli opettaja, ilmoita luokkasi mukaan kisaan jo tänään. 

Kierrätysexpertti-kilpailussa nelosluokkalaisten lajittelutaidot ja kierrätysosaaminen hiotaan huippuun hauskalla tavalla. Alkukilpailu käydään Rosk’n Rollin Kierrätyskoutsin johdolla ja se voidaan järjestää kouluvierailuna, etäyhteyksillä tai videoversiona, tilanteen mukaan.  

Kilpailuun voi valmistautua tutustumalla Rosk’n Rollin maksuttomaan opetusmateriaaliin Ottoja Ronja kierrättävät. 

Alkukilpailumuodostuu oppitunnista ja mobiilipelistä, jossa nelosluokkalaiset pääsevättestaamaan kierrätystaitojaan 2–3 oppilaan joukkueissa. Viisi parhaitenpärjännyttä joukkuetta Itä-Uudeltamaalta sekä Länsi-Uudeltamaalta pääseekisaamaan alueittain järjestettäviin loppukilpailuihin.  

Toiminnantäyteisetloppukilpailut järjestetään Lohjan ja Porvoon jätekeskuksissa toukokuun alussa.Tieto-taitojen lisäämisen lisäksi kannustimena toimii pääpalkinnot: 500 euroaluokan kassaan. 

Opetatko nelosluokkalaisia? Ilmoita luokkasi mukaan kisaanennen maaliskuun loppua osoitteessa www.rosknroll.fi/kierratysexpertit. 

 

TIEDOTE 19.12.2022

Joulun jätehuolto   

Rosk’n Rollin jäteasemat ovat suljettuina 24.–26.12.2022 sekä loppiaisena 6.1.2023. Muutoin ne palvelevat vuodenvaihteen molemmin puolin normaalien talviaukioloaikojensa mukaisesti.

Jäteastioiden tyhjennysaikatauluihin eivät arkipyhät tänä vuonna vaikuta. Joskus kiinteistön jäteastian tyhjennyspäivät kuitenkin poikkeavat normaaleista. Näin voi käydä paitsi arkipyhien, myös hankalien keliolosuhteiden vuoksi. Jos haluat tietää, milloin oma jäteastiasi tyhjennetään poikkeusviikoilla, voit tilata siitä tekstiviesti-ilmoituksen. Ilmoita oma matkapuhelinnumerosi Rosk’n Rollin verkkosivuilla rosknroll.fi/lisapalvelut/

Rosk’n Roll kerää joulukuuset biojätekeräykseen kuuluvilta yli 5 huoneiston rivi- ja kerrostalokiinteistöiltä. Kuuset voi jättää oman jätekatoksen läheisyyteen, lukollisen katoksen ulkopuolelle viimeistään 15.1.2023. Kuusia vastaanotetaan maksutta myös kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden aukioloaikoina. 

Lisätietoa medialle:  Petra Lind, viestintäkoordinaattori, petra.lind@rosknroll.fi. 020 637 7044  

Lue tiedote kokonaisuudessaan Rosk´n Rollin sivuilta


 _____________________________________________________________________________________________________ 

TIEDOTE  15.12.2022

Rosk’n Roll esittää korotuksia jätemaksuihin esittää korotuksia kunnan jätetaksassa määriteltäviin jätehuollon perusmaksuihin, jätteen vastaanottohintoihin jäteasemilla ja -keskuksissa sekä jäteastioiden tyhjennysmaksuihin. 

Perusmaksuun esitetään muutosta, joka merkitsee vakituisilta asunnoilta noin 7 euron korotusta vuodessa ja vapaa-ajan asunnoilta 3,50 euron korotusta vuodessa.

Jäteasemien maksuihin esitetyt muutokset merkitsisivät kotitaloudelle esimerkiksi 1 m³ sekajäte-erän vastaanottohinnan nousua 10 eurosta 12 euroon.  

Jätteen keräys- ja kuljetusmaksuihin esitetään 19,5 prosentin suuruista korotusta. Alueen omakotitalouksilla tavallisin jätteenkeräyspalvelu on kahden viikon välein tyhjennettävä 240-litrainen sekajäteastia. Esitetyillä korotuksilla tällaisen jätteenkeräyspalvelun maksut nousisivat – asuinkunnasta riippuen – noin 30–35 euroa vuodessa. 

“Tarve korotuksille havaittiin jo viime keväänä, kun ensin polttoaineiden ja sittemmin myös sähkön hinta nousivat voimakkaasti ja ovat siitä lähtien pysyneet korkealla. Rosk’n Roll hankkii jätteen keräyspalvelut sekä keskeiset jätteen käsittelypalvelut kilpailuttamalla alan yrityksiä. Hintojen nousu näissä yrityksissä heijastuu suoraan meidän palvelujemme kustannuksiin”, kertoo Rosk’n Rollin toimitusjohtaja Vesa Heikkonen. 

Jätelautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan helmikuussa ja korotetut maksut on tarkoitus saada voimaan 1.3.2023 alkaen. Uudenmaan jätelautakunta asettaa jätetaksan seuraaviin kuntiin: Askola, Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Loviisa, Porvoo, Pornainen, Raasepori, Sipoo, Siuntio ja Vihti. 

Lue tiedote kokonaisuudessaan Rosk´n Rollin kotisivuilta 


_____________________________________________________________________________________________________ 

TIEDOTE 9.12.2022

Vaativat lumiolosuhteet voivat hidastaa jäteastiasi tyhjennystä  – tilaa tekstari ja saat tietoa poikkeavista aikatauluista

Runsas lumentulo ja liukkaus vaikuttavat jätekuljetuksien sujuvuuteen. Hyvin tehdyt lumityöt ja hiekotus auttavat jäteauton kuljettajan talvista tyhjennystyötä. Talviolosuhteissa lumi ja jää haastavat usein jäteautojen kuljettajia. Auraamattomat tiet ja pihat hidastavat jäteastioiden tyhjennyksiä. Lumityöt ja hiekoitus ovat pihojen osalta jokaisen kiinteistön vastuulla. Turvallinen reitti jäteasemalle on kiinteistön vastuulla.

”Poikkeuksellisten lumitilanteiden sattuessa talven mittaan jätekuljetukset voivat myöhästyä ja osa tyhjennyksistä voi myös jäädä kokonaan tekemättä. Kuljetusurakoitsijamme tosin tekevät kaikkensa, jotta reitit saadaan ajettua, mutta hankalissa talviolosuhteissa on liikuttava aina turvallisuus edellä”, sanoo Rosk’n Rollin palvelupäällikkö Tuija Klaus.

Voit tilata Rosk´n Rollin tekstiviestin poikkeavista tyhjennysaikatauluista ilmoittamalla kännykkänumerosi nettisivuillamme tai sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rosknroll.fi.

Lue tiedote tästä linkistä kokonaisuudessaan Rosk´n Rollin sivuilta. 

 

_________________________________________________________________________________________

TIEDOTE 1.12.2022

Monilokerokeräys vähensi sekajätteen määrän puoleen

Rosk’n Rollin tutkimus osoitti, että omakotitalojen pihoille tuodut kierrätettävien jätteiden keräysastiat lisäsivät lajittelua merkittävästi. Kokeilussa mukana olleet huomasivat, että lajittelu sujui pian rutiinilla. 

Osana monilokerokeräyksen tutkimushanketta toteutettiin kokeilu, jossa Lohjan Asemanpellon pientaloasujat saivat pihoilleen sekajäteastian rinnalle nelilokeroisen astian kartongille, muoville, lasipakkauksille ja pienmetallille sekä tuulettuvan jäteastian biojätteelle. Vaihtoehtona biojäteastialle oli kotikompostointi. Mukana vuoden mittaisessa kokeilussa oli lähes 300 kotitaloutta.

Voit lukea lisää tutkimushankkeesta oheisesta linkistä, joka avautuu Rosk´n Rollin kotisivuille: https://rosknroll.fi/monilokerokerays-vahensi-sekajatteen-maaran-puoleen/ ________________________________________________________________________________________

TIEDOTE 21.11.2022

Rosk’n Rollin kalenteri jaetaan koteihin

Rosk’n Rollin julkaisema jätehuollon seinäkalenteri vuodelle 2023 jaetaan postitse tällä viikolla (vko 47). Kalenterista löydät runsaasti hyödyllistä tietoa jätteiden lajittelusta, kierrättämisestä ja jätehuoltopalveluista.

Kalenteri sisältää vaarallisen jätteen ja metalliromun kiertävien keräysten aikataulut, tänä vuonna olemme lisänneet myös tietoa vaarallisen jätteen vastaanottokonteistamme. Takakannesta voit helposti tarkistaa jäteasemien aukioloaikatiedot. Mukana tuleva irrotettava kodin lajitteluopas neuvoo erilaisten jätteiden lajittelussa ympäri vuoden.

Kalenteri jaetaan julkisena tiedotteena kaikkiin Itä- ja Länsi-Uudenmaan talouksiin. Jos kalenteria ei postin mukana tule, sen voi tilata maksutta osoitteesta neuvonta@rosknroll.fi.  

”Perinteisesti kalenterimme kuukausittaiset kuvat ovat olleet asiakkaidemme lähettämiä luontokuvia, mutta vuoden 2023 teema muodostui hieman toisenlaiseksi. Tällä kertaa halusimme antaa alueemme asukkaiden rakkaiden, rakennettujen maisemien ja ympäristöjen kantaa kalenteria kuukaudesta ja vuodenajasta toiseen”, kertoo Rosk’n Rollin viestintäkoordinaattori Petra Lind.

Vuoden 2024 seinäkalenterin kuvakisa on jo menossa, ja ensi vuonna teema painottuu jälleen luontoon. Voit lähettää otoksiasi eri vuodenajoilta. Lue tarkemmin Rosk’n Rollin kalenterikuvakilpailusta kotisivuiltamme rosknroll.fi/kalenterikuvakilpailu.

Lisätietoja medialle: viestintäkoordinaattori Petra Lind, petra.lind@rosknroll.fi, p. 020 637 7044 

________________________________________________________________________________________ 

TIEDOTE 29.9.2022

Lähes 100 tonnia jätettä talteen ja hyödyksi kiertävillä keräyksillä

Länsi- ja Itä-Uudenmaan asukkaat veivät Otto ja Romulus -keräyksiin tänä vuonna yhteensä 30 000 kg vaarallista jätettä ja 65 500 kg metalliromua. Paikallinen jätehuoltoyhtiö Rosk’n Roll on järjestänyt kiertäviä jätekeräyksiä keväisin ja kesäisin jo vuosien ajan. Kahden korona-poikkeusvuoden jälkeen keräykset päästiin tänä vuonna toteuttamaan normaalisti.

Länsi-Uudellamaalla kiertävät jätekeräykset järjestettiin seitsemän kunnan alueella 2.–23.5. ja 7.–20.7. Vaarallista jätettä näiltä kierroksilta otettiin kyytiin yhteensä noin 18 600 kg ja metalliromua noin 28 700 kg.

Jätekeräykset toteutetaan ympäristöhyödyt ja asukkaiden tarpeet edellä.

Ensi vuoden kiertäviä jätekeräyksiä suunnitellaan Rosk’n Rollissa parhaillaan. Aikatauluihin on ehkä tulossa asiakaspalautteiden perusteella joitakin muutoksia, mutta perinteisen kaavan mukaan Otto ja Romulus -autojen on tarkoitus lähteä kiertämään taas keväällä 2023.

Lisätiedot medialle: palvelu- ja kehitysjohtaja Marko Printz, marko.printz@rosknroll.fi, p. 020 637 7001

Rosk´n Roll - nykyaikaista jätehuoltoa ympäristön ehdoilla. 

__________________________________________________________________________________________________ 


Oikeat neuvot löytyvät helposti Rosk’n Rollin uusilta verkkosivuilta

Useimmille länsi- ja itäuusmaalaisille Rosk’n Roll on paras tietolähde lajittelu- ja jätteenkuljetusasioita mietittäessä tai jäteasemakäyntiä suunniteltaessa.

Kaikki eivät ehkä tiedä sitä, että yhtiön lakisääteisiin perustehtäviin kuuluu myös jäteneuvonta ja siinä  www.rosknroll.fi -sivusto noin 155 000 vuosittaisella kävijällään on tärkeä kanava.

Etenkin lajitteluneuvoja kysellään paljon, ja yhtiön verkkosivujen viime kevään uudistuksen jälkeen on asiakkaiden ollut entistä helpompaa löytää itse vastauksia kysymyksiinsä aina biojätteestä akkuihin. Painetulla materiaalilla on myös paikkansa; sekä asiakaslehti Roskista että Rosk’n Rollin seinäkalenteria pidetään arvossa.

Verkkosivujen hakutoiminto on näppärä ja se tunnistaa koko joukon synonyymeja, mutta toisinaan kysymys on niin hankala, että tekniikan rajat tulevat vastaan. Kiperissä tilanteissa voi kysymykset osoittaa asiakaspalveluun asiakaspalvelu@rosknroll.fi tai ottaa yhteyttä Rosk’n Rollin ympäristökouluttajiin, jotka tavoittaa osoitteesta neuvonta@rosknroll.fi.

Neuvontakanavat ovat joustavia, helposti saavutettavia ja kehitetty asiakkaiden tarpeiden mukaan. Myös vuorovaikutus on keskeistä: Rosk’n Rollin ympäristökouluttajan voi esimerkiksi kutsua taloyhtiön talkoisiin tai jonkin yhdistyksen kokoukseen, vaihtoehtona on myös tulla informatiiviselle tutustumiskierrokselle Porvoon tai Lohjan jätekeskukseen.

Www.rosknroll.fi -sivustolta ”Neuvonta”-välilehden alta on helposti löydettävissä ja selailtavissa tarjontamme niin lapsille kuin aikuisille. Kannattaa myös seurata Rosk’n Rollin ajankohtaisia julkaisuja Facebookissa ja Instagramissa sekä käydä katsomassa informatiivisia videoita, jotka löytyvät yhtiön Youtube-kanavalta.

Lisätietoja medialle: viestintäpäällikkö Seija Päivänsalo-Nykänen, seija.paivansalo-nykanen@rosknroll.fi, 020 637 7030


 ____________________________________________________________________________________

Poistotekstiilien keräys joka jäteasemalle

Syyskuun alusta lähtien poistotekstiilejä kerätään jokaisella Rosk’n Rollin jäteasemalla. Poistotekstiilejä – samoin kuin syksyn puutarhajätteitä – vastaanotetaan kotitalouksilta ohjeiden mukaan lajiteltuna ja pakattuna maksutta. Jäteasemilla poistotekstiilien keräysastian tunnistaa viininpunaisesta väristä.

”Käyttökelvottomien tekstiilien keräykselle on selvästi ollut kysyntää. Asiakkaat ovat ottaneet tämän palvelun innokkaasti vastaan ja olemme tähänastisilta keräyspisteiltä saaneet ihan mukavasti materiaalia uusiokäyttöön.”, sanoo aluepäällikkö Johanna Saarinen.

Poistotekstiilistä kierrätysraaka-ainetta

Poistotekstiilien keräykseen kuuluvat kotitalouksien loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit. Keräykseen ei kuitenkaan saa laittaa sukkia, alusvaatteita, kenkiä, peittoja, mattoja tai pehmoleluja. 

Poistotekstiilit tulee pakata tiiviisti suljettuun jätesäkkiin. Jäteasemille voi tuoda kerralla enintään 200 litran säkillisen verran. Nyrkkisääntö on, että kuivat ja puhtaat, loppuun kuluneet eli käyttökelvottomat vaatekappaleet ja kodintekstiilit ovat poistotekstiilejä. Pesussa lähtemättömät ruokatahrat eivät haittaa, mutta kosteita, homeisia tai vahvasti haisevia tekstiilejä ei saa tuoda keräykseen. Nämä kuuluvat sekajätteeseen.

Rosk’n Rollin yhteistyökumppanit – Vihdin Kierrätyskeskus, Emmaus Westervik sekä Goodwill – lajittelevat kerätyt poistotekstiilit laadun mukaan. Jos mukaan on eksynyt hyvälaatuisia vaatteita tai tekstiilejä, ne käytetään uudestaan sellaisenaan. Rosk’n Roll kuitenkin kannustaa laittamaan käyttökelpoiset, hyvälaatuiset vaatteet suoraan esimerkiksi kierrätysmyymälöihin tai kirpputoreille eikä poistotekstiilien keräykseen.

Käyttökelvottomat tekstiilit ohjataan Lounais-Suomen jätehuollon poistotekstiilin jalostuslaitokseen, jossa niistä jalostetaan kierrätyskuitua uusien tuotteiden raaka-aineeksi. 

Lajittelemalla säästät 

Jäteasemalle kannattaa tuoda kerralla enemmän jätteitä. Etenkin jos tuo maksullisia jätteitä, kuten sekajätettä, isompi kertaerä tulee myös edullisemmaksi. Kotitalouksien pienkuormat hinnoitellaan tilavuuden mukaan, ja täysillä kuutioilla saa parhaiten vastinetta rahalleen. 

Syksyn puutarhatöistä syntyvät jätteet saa kuitenkin tuoda jäteasemalle maksutta, kunhan ne on lajiteltu ohjeiden mukaan. Haravointijätteeseen kuuluu pihojen haravoimisesta ja hoidosta syntyvä lehti-, ruoho- ja kasvijäte. Haravointijäte ei saa sisältää haitallisia vieraslajeja. Risut ja oksat lajitellaan erikseen. Jäteomenoita voi tuoda kerralla enintään 200 litraa.

Lisätietoja medialle: aluepäällikkö Johanna Saarinen, johanna.saarinen@rosknroll.fi, p. 020 637 7037Rosk´n Rollin tiedotteita: (Linkit avautuvat palveluntarjoajan sivustolle ja uuteen ikkunaan.) 
 

 

Joulun jätehuolto

Rosk´n Roll esittaa korotuksia jatemaksuihin

Vaativat lumiolosuhteet voivat hidastaa jäteastiasi tyhjennystä

Monilokerokeräys vähensi sekajätteen määrän puoleen

Roskn-rollin-kalenteri-jaetaan-koteihin

Lähes 100 tonnia jätettä talteen ja hyödyksi kiertävillä keräyksillä 

Oikeat neuvot löytyväthelposti Rosk’n Rollin uusilta verkkosivuilta

Rosk´n Roll tutki sekajätteen koostumusta ja lajittelematta jää yhä paljon kierrätyskelpoista materiaalia
Jätehuoltopalveluihin ollaan tyytyväisiä
Poistotekstiilien keräys joka jäteasemalle


Hävitä kurtturuusut, komealupiinit ja muut haitalliset vieraslajit 

Jää ja lumi sekä sairastapaukset hidastavat jäteastioiden tyhjennyksiä

Jäteasemille lisätään aukioloaikoja vuonna 2022  

 

Vuoden 2021 tiedotteita:


Uusi jätelaki lisää lajittelua

Rosk’n Roll alkaa kerätä poistotekstiilejä 

Hajuton jäteastia ja muut helpot niksit, joilla välttyy ampiaisvierailta roska-astialla

Kotitalouksien haitalliset vieraslajit voi hävittää maksutta

Joulun jäteneuvot

Kotitalouksien jätteenkuljetus

Kotitalouksien jätteenkuljetuksesta Karkkilassa saa tietoa tästä: https://www.rosknroll.fi/omakotiasukas/jatehuolto
Jos kompostoit biojätteen itse ja haluat pidentää sekajätteen tyhjennysväliä, täytä kirjallinen hakemus osoitteessa https://www.ujlk.fi/sekajateastian-tyhjennysvalin-pidentaminen/ tai ota yhteys puhelimitse Rosk´n Rollin asiakaspalveluun, p. 020 637 7000.

Karkkilan jäteasema

Aukioloaikoina henkilökuntaa on paikalla auttamassa ja opastamassa. Jäteasemat palvelevat aukioloaikoina sekä kotitalouksia että pienyrityksiä.

Jäteasemat toimivat välivarastoina hyötyjätteille, jotka myöhemmin kuljetetaan teollisuudelle uusioraaka-aineeksi. Sekajätteet kuljetetaan Lohjan Munkkaan jätekeskuksen kautta energiahyötykäyttöön jätevoimalaan.

Karkkilan jäteasemalla vastaanotettavista jätteistä, lajitteluohjeista ja hinnoista löytyy tietoa:  www.rosknroll.fi. Tutustu lajitteluohjeisiin ennen jäteasemalla asiointia.

Jäteasemalle tultaessa ilmoittaudutaan jäteaseman palveluneuvojalle, jolle maksetaan mahdolliset maksulliset jätteet. Maksuvälineenä käy pankki- tai luottokortti. Palveluneuvojalta saat tarkemmat ohjeet siitä, mihin eri jäte-erät puretaan.

Karkkilan ekopisteet

Ekopisteillä on keräysastiat uusiokäyttöön päätyville jätelajeille. Ekopisteillä olevien paperi- ja kartonkiastioiden tyhjennyksestä ja siisteydestä vastaa Paperinkeräys Oy. Rosk’n Rollin ekopisteitä ylläpidetään kotitalouksien vuosittain maksamalla jätehuollon perusmaksulla ja se täydentää Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n valtakunnallista ekopisteverkostoa. Ekopisteet on mitoitettu ja tarkoitettu kotitalouksien pienille jätemäärille. Suuremmat jätemäärät ja esimerkiksi suuret metalliromut ja kodin sähkölaitteet voi tuoda maksutta lähimmälle jäteasemalle.
Jätteiden lajittelu on uusiokäytön kannalta tärkeää. Noudatathan siis ohjeita ja ekopisteiden opasteita
Lisätietoja lajitteluohjeista.

Vaarallisten jätteiden vastaanottopaikat

·       Karkkilan jäteasema (Karkkilan teollisuusalue, Puhdistamontie)

·       Shell Karkkila (Porintie 875)

·        Vaarallisen jätteen keräysauto Otto

  • Rosk´n Rollin vaarallisen jätteen ja metalliromun keräysautot Otto ja Romulus kiertävät keväisin ja kesäisin etenkin Länsi-Uudenmaan haja-asutusalueilla. Lisätietoa Otosta ja Romuluksesta:www.rosknroll.fi/

·        Lähimmän vaarallisten jätteiden vastaanottopisteen löydät myös postinumeron perusteella osoitteesta https://www.vaarallinenjate.fi/

Lääkejätteitä vastaanottava apteekki Karkkilassa
Karkkilan apteekki Mäntylänkatu2

 

Palautteet, yhteydenotot ja lisätiedot:

• asiakaspalvelu 020 637 7000 arkisin 8.30 - 15.30 
• asiakaspalvelu(at)rosknroll.fi
• palautelomake

Älä polta jätteitä
Jätteiden poltto on pääsääntöisesti kielletty. Kiinteistön lämmityksen yhteydessä voidaan tulipesässä polttaa muiden kiinteiden polttoaineiden kanssa vähäisessä määrin käsittelemätöntä puutavaraa sekä hyötykäyttöön soveltumatonta paperia ja pahvia. Olkia, risuja ja hakkuutähteitä sekä käsittelemätöntä puuta voidaan vähäisessä määrin polttaa kiinteistöllä avopolttona haja-asutusalueella. Muu jätteenpoltto on kielletty.
Poltettaessa jäte ei häviä, vaan muuttaa muotoaan. Sinänsä myrkyttömät jätteet voivat muuntua poltettaessa erittäin myrkyllisiksi yhdisteiksi. Varsinkin jos jäte on huonosti palavaa, palamatonta tai märkää, se ei pala täydellisesti, vaan palamisessa muodostuu myrkyllisiä savukaasuja.

Uudenmaan jätelautakunta

Uudenmaan jätelautakunta on kahdentoista kunnan (Askola, Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Loviisa, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio ja Vihti) yhteislautakunta, jonka vastuulla on jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät jäsenkuntien alueella.

Lautakunta laatii alueelleen jätehuoltomääräykset, antaa jätelakiin ja jätehuoltomääräyksiin perustuvia yleisiä määräyksiä ja hyväksyy kotitalouksien jätehuoltotaksan ja maksut sekä antaa jätehuoltoon liittyviä lausuntoja muille viranomaisille. Jätelautakunta huolehtii ja päättää jätehuollon viranomaistehtävistä, jotka jätelain mukaan kuuluvat kunnille ja jotka kunnat ovat antaneet jätelautakunnalle hoidettavaksi.

Lautakunta valvoo päätöstensä noudattamista ja jätehuollon toimivuutta. Toiminta tapahtuu läheisessä yhteistyössä jäteyhtiö Rosk’n Roll Oy Ab:n ja kuntien ympäristöyksiköiden kanssa.

Jätehuoltoviranomaisen nettisivut löytyvät osoitteesta www.ujlk.fi, josta löytyy myös jätehuoltomääräykset ja jätetaksa sekä lautakunnan esityslistat ja kokouspöytäkirjat. Jätehuoltoviranomaisen nettisivujen kautta kuntalainen voi muun muassa hakea keskeytystä omaan jätehuoltopalveluun tai sekajäteastian tyhjennysvälin pidentämistä.

Uudenmaan jätehuoltoviranomaisen yhteystiedot
sähköposti ujlk(at)ujlk.fi
puh. 020 690 145
postiosoite: Uudenmaan jätelautakunta, Munkkaanmäki 51,08500 Lohja

Sivua päivitetty 25.1.2023/skm


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi