Valikko Etsi
Palvelut / Jätehuolto

Jätehuoltopalvelut

Karkkilan alueella asukkaiden jätehuoltopalveluista vastaa Rosk’n Roll Oy Ab, joka on kuntien omistama jäteyhtiö.
Rosk´n Rollin nettivisulle pääset tästä linkistä: https://www.rosknroll.fi/
(Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.) 

Uudenmaan jätelautakunnan joulukuussa hyväksymät jätehuoltomääräykset astuvat voimaan maanantaina (1.2.). Linkki määräyksiin löytyy Uudenmaan jätelautakunnan nettisivuilta:https://www.ujlk.fi/jatehuoltomaaraykset/
(Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.) 

Rosk´n Rollin tiedotteita: (Linkit avautuvat palveluntarjoajan sivustolle ja uuteen ikkunaan.) 

Joulun vietto tuo mukanaan vaihtelua jätehuoltoon

Rosk’n Rollin kalenteri jaetaan koteihin

Lajiteltujen jätteiden tyhjennysmaksut alenevat, joihinkin sekajäteastioiden tyhjennysmaksuihin maltillisia korotuksia

Uusi jätelaki lisää lajittelua

Kierrätysexpertit 2022: Kierrätysexpertit on jäte- ja kierrätysaiheinen kilpailu Itä- ja Länsi-Uudenmaan 4.-luokkalaisille. Lue lisää: https://www.rosknroll.fi/jateneuvonta/neuvontaa-ryhmille/kierratysexpertit


Rosk’n Roll alkaa kerätä poistotekstiilejä 
(Linkki ohjautuu palveluntarjoajan sivustolle ja aukeaa uuteen ikkunaan.)

Jäteasemat siirtyvät talviaukioloaikoihin marraskuun alusta lähtien

Lietteenkuljetuksiin muutoksia lähivuosina

Asiakkaat hyvin tyytyväisiä Rosk´n rollin palveluihin

Hyödynnä kiertävät keräykset - metallin ja vaarallisen jätteen keräykset pian liikkeelle! Otto ja Romulus syyskierroksella Karkkilassa maanantaina 6.9.


Hajuton jäteastia ja muut helpot niksit, joilla välttyy ampiaisvierailta roska-astialla

Kotitalouksien haitalliset vieraslajit voi hävittää maksutta

Kiertävät jätekeräykset siirtyvät


Pääsiäinen aloittaa jätehuollon kesäkauden

Joulun jäteneuvot

Pakkausjätteiden lajittelu kaikkiin 10 huoneiston kiinteistöihin

Yli 125 tonnia jätettä talteen ja hyödyksi kiertävillä keräyksillä

Rosk´n Roll etsintäkuuluttaa uusia Kierrätysexperttejä

Puutarhajätteet voi hyödyntää itse tai viedä lajiteltuina jäteasemalle

Ampiaiset riesana jäteastioilla – Jäteomenat ja muut puutarhajätteet jäteasemalleKarkkilan jäteasema (Puhdistamontie, 03600 Karkkila) on avoinna 1.6. lähtien ma, ke 14–19, la 9–12 (suljettu pyhinä). Isot jätteet aina jäteasemalle

”Viime aikoina ekopisteille ja sekajätepisteille on jätetty huomattavia määriä sellaista jätettä, joka ei sinne kuuluisi. Esimerkiksi isot metalliromut, jotka eivät mahdu ekopisteen astian luukusta, kuuluu viedä jäteasemalle. Pidetään yhdessä jätepisteet siisteinä!” vetoaa palvelu- ja kehitysjohtaja Marko Printz.

Jäteasemilla vastaanotetaan maksutta suurin osa kotitalouksien lajitelluista jätteistä, esimerkiksi haravointijätteet, pakkausjätteet, sähkölaitteet sekä metalliromu. Myös erilaiset puujätteet vastaanotetaan maksutta, kunhan ne on lajiteltu oikein neljään eri lajiin: risut ja oksat, käsittelemätön puu, käsitelty puu ja kyllästetty puu erikseen. Kyllästettyä puuta saavat kotitaloudet tuoda maksutta yhteen kuutioon (m³) asti. 

Lohjan Munkkaan jäteasemalla sekä Porvoon Domargårdin jäteasemalla olevat Ota ja jätä -kierrätyskontit pidetään yhä pois käytöstä tartuntojen välttämiseksi.

Rosk’n Rollille saa lähettää palautetta ja valokuvia

Rosk’n Roll kutsuu asiakkaitaan antamaan palautetta jätehuoltopalveluista sekä lähettämään luontokuvia.  

Rosk’n Roll selvittää asiakaskyselyn avulla palveluidensa toimivuutta ja kehittämistarpeita. Asiakkaiden antama palaute on hyvin tärkeää jätehuollon kehittämisen kannalta. Juhannukseen mennessä vastanneiden kesken arvotaan 300 euron lahjakortti rautakauppaan esimerkiksi kompostorin tai keittiön lajitteluastioiden hankintaan.

Asiakaskyselyyn voi vastata Rosk’n Rollin nettisivuilla osoitteessa www.rosknroll.fi.  

Kuvittaako otoksesi ensi vuoden kalenteria?

Rosk’n Rollin seinäkalenteriin haetaan jälleen valokuvia alueemme asukkailta. Kuvien aiheena on itä- ja länsiuusmaalainen luonto. Kuvia toivotaan kaikilta vuodenajoilta – eli jos olet kuluneen kevään aikana retkeillyt ja liikkunut luonnossa ja napannut hienoja otoksia, nyt on tilaisuus jakaa niitä muillekin! Jotta kuvan voi julkaista seinäkalenterissa, sen tulee olla vaakasuuntainen. 

Toimi näin: 
- Lähetä kuva otsikolla Kalenterikuva 2021 osoitteeseen neuvonta@rosknroll.fi
- Kerro viestissäsi missä ja milloin kuva on otettu sekä jätä yhteystietosi.
- Jos kuvassa on ihmisiä, varmista heiltä lupa kuvan julkaisemiseen. 

Kuvia voi lähettää 25.9.2020 asti. Rosk’n Roll arpoo kuukausittain 20 euron lahjakortin ruokakauppaan kaikkien edellisen kuukauden aikana kuvan lähettäneiden kesken. Kalenteriin valittujen kuvien lähettäneiden joukosta arvotaan vielä 75 arvoinen lahjakortti Lippupisteelle. Pääpalkinnon arvonta suoritetaan 1.10.2020. 


Kotitalouksien jätteenkuljetus

Kotitalouksien jätteenkuljetuksesta Karkkilassa saa tietoa tästähttps://www.rosknroll.fi/omakotiasukas/jatehuolto
Jos kompostoit biojätteen itse ja haluat pidentää sekajätteen tyhjennysväliä, täytä kirjallinen hakemus osoitteessa https://www.ujlk.fi/sekajateastian-tyhjennysvalin-pidentaminen/ tai ota yhteys puhelimitse Rosk´n Rollin asiakaspalveluun, p. 020 637 7000.

Karkkilan jäteasema
Karkkilan jäteasema (Puhdistamontie,03600 Karkkila) on avoinna:


Talvisin (1.11.-31.3.) maanantaisin klo 14-18, keskiviikkoisin klo 14-18 ja lauantaisin klo 9-12 (suljettu pyhinä)
Kesällä (1.4.-31.10.) maanantaisin klo 14-19, keskiviikkoisin klo 14-19 ja lauantaisin klo 9-12 (suljettu pyhinä)

Aukioloaikoina henkilökuntaa on paikalla auttamassa ja opastamassa. Jäteasemat palvelevat aukioloaikoina sekä kotitalouksia että pienyrityksiä.

Jäteasemat toimivat välivarastoina hyötyjätteille, jotka myöhemmin kuljetetaan teollisuudelle uusioraaka-aineeksi. Sekajätteet kuljetetaan Lohjan Munkkaan jätekeskuksen kautta energiahyötykäyttöön jätevoimalaan.

Karkkilan jäteasemalla vastaanotettavista jätteistä, lajitteluohjeista ja hinnoista löytyy tietoa:  www.rosknroll.fi. Tutustu lajitteluohjeisiin ennen jäteasemalla asiointia.

Jäteasemalle tultaessa ilmoittaudutaan jäteaseman palveluneuvojalle, jolle maksetaan mahdolliset maksulliset jätteet. Maksuvälineenä käy pankki- tai luottokortti. Palveluneuvojalta saat tarkemmat ohjeet siitä, mihin eri jäte-erät puretaan.
Karkkilan ekopisteet

Ekopisteillä on keräysastiat uusiokäyttöön päätyville jätelajeille. Ekopisteillä olevien paperi- ja kartonkiastioiden tyhjennyksestä ja siisteydestä vastaa Paperinkeräys Oy. Rosk’n Rollin ekopisteitä ylläpidetään kotitalouksien vuosittain maksamalla jätehuollon perusmaksulla ja se täydentää Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n valtakunnallista ekopisteverkostoa. Ekopisteet on mitoitettu ja tarkoitettu kotitalouksien pienille jätemäärille. Suuremmat jätemäärät ja esimerkiksi suuret metalliromut ja kodin sähkölaitteet voi tuoda maksutta lähimmälle jäteasemalle.
Jätteiden lajittelu on uusiokäytön kannalta tärkeää. Noudatathan siis ohjeita ja ekopisteiden opasteita
Lisätietoja lajitteluohjeista.

Vaarallisten jätteiden vastaanottopaikat

·        Karkkilan jäteasema (Karkkilan teollisuusalue, Puhdistamontie)

·        Shell Karkkila (Porintie 875)

·        Vaarallisen jätteen keräysauto Otto

  • Rosk´n Rollin vaarallisen jätteen ja metalliromun keräysautot Otto jaRomulus kiertävät keväisin ja kesäisin etenkin Länsi-Uudenmaanhaja-asutusalueilla. Lisätietoa Otosta ja Romuluksesta:www.rosknroll.fi/

·        Lähimmän vaarallisten jätteiden vastaanottopisteen löydät myös postinumeron perusteella osoitteesta https://www.vaarallinenjate.fi/

Lääkejätteitä vastaanottava apteekki Karkkilassa
Karkkilan apteekki Mäntylänkatu2

 

Palautteet, yhteydenotot ja lisätiedot:

• asiakaspalvelu 020 637 7000 arkisin 8.30 - 15.30 
• asiakaspalvelu(at)rosknroll.fi
• 
palautelomake

Älä polta jätteitä
Jätteiden poltto on pääsääntöisesti kielletty. Kiinteistön lämmityksen yhteydessä voidaan tulipesässä polttaa muiden kiinteiden polttoaineiden kanssa vähäisessä määrin käsittelemätöntä puutavaraa sekä hyötykäyttöön soveltumatonta paperia ja pahvia. Olkia, risuja ja hakkuutähteitä sekä käsittelemätöntä puuta voidaan vähäisessä määrin polttaa kiinteistöllä avopolttona haja-asutusalueella. Muu jätteenpoltto on kielletty.
Poltettaessa jäte ei häviä, vaan muuttaa muotoaan. Sinänsä myrkyttömät jätteet voivat muuntua poltettaessa erittäin myrkyllisiksi yhdisteiksi. Varsinkin jos jäte on huonosti palavaa, palamatonta tai märkää, se ei pala täydellisesti, vaan palamisessa muodostuu myrkyllisiä savukaasuja.

Uudenmaan jätelautakunta

Uudenmaan jätelautakunta on kahdentoista kunnan (Askola, Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Loviisa, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio ja Vihti) yhteislautakunta, jonka vastuulla on jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät jäsenkuntien alueella.

Lautakunta laatii alueelleen jätehuoltomääräykset, antaa jätelakiin ja jätehuoltomääräyksiin perustuvia yleisiä määräyksiä ja hyväksyy kotitalouksien jätehuoltotaksan ja maksut sekä antaa jätehuoltoon liittyviä lausuntoja muille viranomaisille. Jätelautakunta huolehtii ja päättää jätehuollon viranomaistehtävistä, jotka jätelain mukaan kuuluvat kunnille ja jotka kunnat ovat antaneet jätelautakunnalle hoidettavaksi.

Lautakunta valvoo päätöstensä noudattamista ja jätehuollon toimivuutta. Toiminta tapahtuu läheisessä yhteistyössä jäteyhtiö Rosk’n Roll Oy Ab:n ja kuntien ympäristöyksiköiden kanssa.

Jätehuoltoviranomaisen nettisivut löytyvät osoitteesta www.ujlk.fi, josta löytyy myös jätehuoltomääräykset ja jätetaksa sekä lautakunnan esityslistat ja kokouspöytäkirjat. Jätehuoltoviranomaisen nettisivujen kautta kuntalainen voi muun muassa hakea keskeytystä omaan jätehuoltopalveluun tai sekajäteastian tyhjennysvälin pidentämistä.


Uudenmaan jätehuoltoviranomaisen yhteystiedot
sähköposti ujlk(at)ujlk.fi
puh. 020 690 145
postiosoite: Uudenmaan jätelautakunta, Munkkaanmäki 51,08500 Lohja

Sivua päivitetty 15.12.2021/ns


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi