Valikko Etsi
Palvelut / Kirjasto

Karkkilan kirjasto FacebookissaSanomalehdet ePressissäNaxos-musiikkikirjastoeBooking 


Tervetuloa Karkkilan kirjastoon

Sivua on päivitetty 2.6.2020/EN

Karkkilan kirjaston kesäaukioloajat 1.6. alkaen:

MA kello 13-19
TI-TO kello 13-16
PE kello 10-16

Omatoimikirjasto on toistaiseksi poissa käytöstä. Normaaleihin aukioloaikoihin palataan tilanteen salliessa.

Koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvat voivat halutessaan varata kirjastosta aineistoa etukäteen ja sopia noutoajan aamupäivälle ennen kirjaston avaamista. Yhteyttä voi ottaa sähköpostitse (kirjasto@karkkila.fi) tai puhelimitse (044 767 4642).

Kirjaston palvelut ovat pääsääntöisesti käytettävissä, mutta pitempiaikaista kirjastossa oleskelua etenkin ryhmissä tulee välttää. Kirjastossa asioidessa tulee myös noudattaa hygieniaohjeita ja turvavälejä, eikä kirjastoon saa tulla, jos on koronavirukseen viittaavia oireita.


Pin-koodin saa Suomi.fi-viestillä


Jos et pääse kirjautumaan verkkokirjastoon tai käyttämään e-aineistoja, koska et tiedä kirjastokorttisi pin-koodia, voit pyytää uuden pin-koodin Suomi.fi-viestillä. Karkkilan kaupunki on ottanut käyttöön Suomi.fi-viestipalvelun, jolla kirjastoasiat voi hoitaa turvallisesti verkossa tunnistautuen. Voit pyytää palvelussa kirjastokortin pin-koodin tai ilmoittaa asiakastietoihisi muutoksia, joita ei aiemmin ole voinut tehdä kuin paikan päällä kirjastossa henkilöllisyytensä todistamalla. Viestipalvelu toimii osoitteessa suomi.fi/viestit ja sen käyttöön on olemassa myös mobiilisovellus. Tarvitset palvelun käyttöön sähköpostiosoitteen ja tunnistautumisvälineen, kuten pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos et ennen ole käyttänyt Suomi.fi-viestejä, ensimmäisellä kerralla palvelu ohjeistaa ottamaan ne käyttöön. Sen jälkeen saat viestit sähköisesti kaikista palveluista, jotka jo käyttävät Suomi.fi-viestejä. Viestin Karkkilan kirjastolle voi lähettää valitsemalla viestipalvelusta kohdan "Kirjoita viesti". Viestin vastaanottajaksi valitaan ”Karkkila” ja palveluista edelleen ”kirjasto”. Asian voi kertoa viestissä vapaamuotoisesti. Kun kirjasto vastaa viestiisi, saat ilmoituksen uudesta viestistä sähköpostiisi. Olemme ottamassa käyttöön myös lomakeasioinnin Suomi.fi –palvelussa myöhemmin tänä vuonna.
 

LUKKI-KIRJASTOJEN AUKIOLOAJAT, AJANKOHTAISET TIEDOTTEET, OMAT LAINATIETOSI JA KIRJASTOPALVELUJEN ESITTELYN LÖYDÄT LUKKI-FINNASTA

Lukki-kirjastojen (Karkkila, Lohja, Vihti) verkkokirjasto toimii osoitteessa lukki.finna.fi. Palvelussa voi hakea ja varata kirjastojen aineistoa, uusia lainoja ja päivittää omia yhteystietoja sekä tutustua kirjastojen tapahtumiin ja palveluihin.

lukki.finna.fi

Lukki-Finna perustuu Kansalliskirjaston luomaan palveluun, joka kokoaa Suomen kirjastojen, museoiden ja arkistojen kokoelmia yhteen hakuliittymään. Finnan valtakunnallinen pääsivu osoitteessa finna.fi on tutustumisen arvoinen paikka esimerkiksi kaikille historiasta kiinnostuneille, sillä sen kautta voi etsiä yhdellä haulla niin museoiden kokoelmista löytyviä valokuvia ja esineitä kuin kirjastojen aineistoja. Finnassa on mukana jo yli 100 organisaatiota. Kirjastoalalla Finna on ollut pitkään käytössä monissa tieteellisissä ja oppilaitoskirjastoissa, ja sen käyttö yleisissä kirjastoissa on laajenemassa. Lukki-kirjastot saivat oman, helmikuussa 2017 avatun Finna-näkymänsä kehittämiseen hankeavustusta Etelä-Suomen aluehallintovirastolta.


 




Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi