Valikko Etsi
Palvelut / Jätehuolto

Karkkilan jäteasema
Puhdistamontie, 03600 Karkkila

Kesällä 1.4.—31.10.         Talvella 1.11.—31.3.

Ma 11–18                            Ma 11–18

Ke 11–18                             Ke 11–18

La 9–12                                La 9–12

Itsepalvelu toimii 2.4. - 31.10.2024, ma-pe klo 8.00 - 20.00. (ei juhlapyhinä)

Tarkemmat yhteystiedot, asiointiohjeet ja poikkeusaukioloajat tästä linkistä

Rosk´n Roll:n jäteoppaasta saat lajitteluohjeet sekä tietoa mm. jätteen kierrätyspisteistä ja hyödyntämisesestä. Tästä linkistä pääset jäteoppaaseen Rosk´n Roll:n kotisivuille.

 

TIEDOTE 24.6.2024

Kesä tuo jälleen kiertävät jätekeräykset kotikulmille

Otto ja Romulus -keräysautojen kesäkierros Länsi-Uudellamaalla käynnistyy heti heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Rosk’nRollinjärjestämä kierros alkaa Vihdistä 1.7. ja päättyy Hankoon 17.7. lähes 40 pysäkkiä myöhemmin. Kesäkierroksen pysäkit on valikoitu erityisesti kesäasukkaiden tarpeet huomioiden.

Ke 3.7. Karkkila–Lohja 
16.00–16.15 Karkkila, Vuotinaisen ekopiste, Kovelontie-Hiilikämpäntie

Otto-keräysauto vastaanottaa erityyppisiä vaarallisia jätteitä, kuten loisteputkia, jäteöljyä, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytinnesteitä, torjunta-aineita ja siivouskemikaaleja.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Keräykseen kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, puulämmitteiset kiukaat (ilman kiviä) ja metalliputket.

Mitään jätettä ei saa jättää Otto ja Romulus-keräyksen pysähdyspaikoille etukäteen.

Osoitteesta www.rosknroll.fi sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja Roskis-lehdestä löytyy lisätietoa keräykseen otettavista jätteistä sekä tarkat aikataulut pysäkkitietoineen.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla.

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä linkistä, joka aukeaa uuteen välilehdelle

 

TIEDOTE 17.6.2024 

Juhannus muuttaa jätehuoltopalvelujen aikatauluja Rosk’n Rollin alueella. Juhannusviikon jätekuljetukset ajetaan päivää normaalia aikaisemmin. Jäteasemat ovat suljettuina juhannusaattona ja juhannuspäivänä. 

Jäteastioita on alettu tyhjentämään päivää tavallista aikaisemmin sunnuntaista 16.6. alkaen.

Rosk’n Rollin asiakaspalvelu sekä jäteasemat ovat suljettuina perjantaista sunnuntaihin 21.–23.6. Myös itsepalvelu on suljettu juhannusaattona ja juhannuspäivänä, mutta sunnuntaina 24.6. itsepalveluasiointi on mahdollista Askolan, Inkoon, Karkkilan, Loviisan ja Tammisaaren jäteasemilla. Vaarallisen jätteen itsepalvelukontit ovat käytössä joka päivä klo 7–22. 

Lähimmän jäteaseman aukioloajat voi tarkistaa aina Rosk’n Rollin verkkosivuilta rosknroll.fi.

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä linkistä, joka avautuu uudelle välilehdelle.

TIEDOTE 25.4.2024

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto ja metalliromua vastaanottava Romulus lähtevät kevätkierrokselle toukokuun alussa. Piipahda pysäkillä kotikulmillasi ja pääset turvallisesti eroon nurkkiin kertyneestä vaarallisesta jätteestä ja metalliromusta.

Otto ja Romulus -kevätkierros, Länsi-Uusimaa 6.5.29.5.2024

Ma 6.5. Karkkila-Vihti

16.15–16.30  Karkkila, tori, Tammelantie

16.45–17.00  Ahmoo, ent. koulu, Maikkalantie 51

17.15–17.30  Haavisto, paloasema, Vihtijärventie 647

17.45–18.00  Vihtijärvi, koulu, Kouluntie 41

18.30–18.45  Haimoo, koulu, Haimoontie 378

Otto- ja Romulus -kierrosten aikataulut ja ohjeet löytyvät verkkosivuilta www.rosknroll.fi, huhtikuussa koteihin jaetusta Roskis-lehdestä sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla ja ne on tarkoitettu kotitalouksien ja vapaa-ajan asukkaiden jätteille. Huomaa, että jätteitä ei saa jättää keräyspaikoille etukäteen.

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä linkistä, joka avautuu uudelle välilehdelle.

TIEDOTE 22.4.2024

Jätehuoltoasiaa joka kotiin

Länsi- ja itäuusmaalaiset asukkaat ovat kunnan jäteyhtiön asiakaskyselyssä toivoneet lisää tietoa etenkin jätteiden lajittelusta sekä jätteiden hyödyntämisestä. Pian tietoa näistä aiheista tarjoillaan suoraan kotiin, sillä Rosk’n Rollin asiakaslehti Roskis jaetaan postitse tällä viikolla.

Lehti sisältää laajan katsauksen biojätteen lajitteluun ja käsittelyyn. Lisäksi kerrotaan mm. jäteasemien itsepalvelusta sekä annetaan vinkkejä ruokahävikin ja jätteen vähentämiseksi.

Lehti on osa Rosk’n Rollin jäteneuvontaa, ja se jaetaan julkisena tiedotteena yhtiön toimialueen 12 kunnan jokaiseen talouteen. Jos lehti jää tulematta, sen voi pyytää maksutta osoitteesta asiakaspalvelu@rosknroll.fi tai napata mukaansa jäteasemalta. Verkossa Roskis on luettavissa osoitteessa rosknroll.fi/oppaat-ja-julkaisut

 

TIEDOTE 10.4.2024

Puutarhajätteiden sesonki jäteasemilla

 Kevät on jäteasemilla vilkasta aikaa. Puutarhojen kevättöistä, kesämökkien kevätsiivouksista ja terassien rakentamisista syntyy monenmoista jätettä, jonka oikea osoite on jäteasema.

Kotitalouksien puutarhajätteet, kuten risut ja oksat sekä haravointijätteet, vastaanotetaan Rosk’n Rollin jäteasemilla maksutta. Risut ja haravointijäte tulee lajitella toisistaan erilleen.

Haitalliset vieraslajit tulee pakata tiiviisti suljettuun jätesäkkiin. Haitallisten vieraslajien pienkuormat otetaan vastaan jäteasemillamme maksutta palavan sekajätteen joukkoon. Maksutta vastaanotetaan kotitalouksilta myös mm. sähkölaitteet, vaaralliset jätteet, käsitelty ja käsittelemätön puu sekä alle 1 mᶟ kyllästettyä puuta. 

Lohjan Munkkaan sekä Vihdin jäteasemille tulee toukokuussa myyntiin kompostimultaa. Peräkärryyn lapioitava multa on tarkoitettu erityisesti istutusten alustaksi.

Ennen lähtöä jäteasemalle kannattaa tarkistaa sen aukioloajat Rosk’n Rollin omilta verkkosivuilta. Askolan, Inkoon, Karkkilan, Loviisan ja Tammisaaren jäteasemilla voi asioida myös palveluaikojen ulkopuolella itsepalveluna. 

Ohjeet, hinnat ja osoitteet löytyvät osoitteesta rosknroll.fi/tervetuloa-jateasemalle

Lisätietoja medialle: aluepäällikkö Johanna Saarinen, johanna.saarinen@rosknroll.fi, p. 020 637 7037

 

TIEDOTE 25.3.2024

Jätehuollon kesäkausi alkaa pääsiäisestä

Pääsiäinen vaikuttaa jäteastioiden tyhjennyspäiviin sekä jäteasemien aukioloihin. Pääsiäisen jälkeen jäteasemilla alkaa kesäkausi, jolloin monien jäteasemien palveluajat laajenevat. Samanaikaisesti osalle jäteasemista aukeaa mahdollisuus asioida itsepalveluna palveluaikojen ulkopuolella.

Juhlapyhät vaikuttavat jätteenkuljetuksiin. Pääsiäistä edeltävällä viikolla (vko 13) jäteastiat tyhjennetään päivää aiemmin kuin normaalisti. Pääsiäisen jälkeisellä viikolla tyhjennykset tehdään joko vakiopäivänä tai päivää myöhemmin.

Pääsiäinen vaikuttaa myös jäteasemien aukioloihin. Torstaina 28.3. ja lauantaina 30.3. jäteasemat palvelevat asiakkaita normaalien aukioloaikojensa mukaisesti. Sen sijaan kaikki Rosk’n Rollin jäteasemat ovat suljettuina pitkäperjantaina 29.3., pääsiäissunnuntaina 31.3. sekä toisena pääsiäispäivänä, maanantaina 1.4.

Jäteasemien aukioloajat  ja jätteenkuljetusaikataulu tekstiviestipalvelun voit tarkistaa Rosk’n Rollin kotisivuilta rosknroll.fi.  

Kesäkausi käynnistää jäteasemien itsepalvelun

Osalla jäteasemistamme on mahdollisuus asioida itsepalveluna kesäkaudella eli huhtikuun alusta lokakuun loppuun asti. Täksi kesäkaudeksi itsepalvelu avautuu viidellä jäteasemalla: Askolassa, Inkoossa, Karkkilassa, Loviisassa ja Tammisaaressa. Näille asemille voi tuoda jätteitä palveluaikojen ulkopuolella itsepalveluna maanantaista sunnuntaihin klo 8–20.

Itsepalvelu ei kuitenkaan ole käytössä juhlapyhinä. Näin ollen itsepalvelumahdollisuus aukeaa tänä vuonna vasta tiistaina 2.4. 

Ennen itsepalvelukäyntiä asiakas ilmoittaa yhteystietonsa sekä tiedot tuotavista jätteistä osoitteessa rosknroll.materialport.com. Jos kuormassa on maksullisia jätteitä, ne myös maksetaan samalla ennakkoon.

Lisätietoa medialle:  
Tarja Salojärvi, viestinnän asiantuntija, tarja.salojarvi@rosknroll.fi, p. 020 637 7031

Lue kokonaisuudessaan tiedote, joka avautuu uuteen ikkunaan

TIEDOTE 5.2.2024

Itsepalvelu laajentaa asiointiaikoja Karkkilan jäteasemalla

Karkkilan jäteasemalle tulee huhtikuusta alkaen mahdollisuus asioida itsepalveluna silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Jäteasemalle voi tuoda itsepalveluna kaikkia niitä jätteitä, joita siellä muutenkin vastaanotetaan.  

Itsepalvelu on käytössä aina kesäkaudella eli 1.4.2024 - 31.10.2024. klo 8-20. Itsepalveluna voi asioida maanantaista sunnuntaihin, mutta ei juhlapyhinä. Huom! 1.4.2024 on pyhäpäivä, toinen pääsiäispäivä.

Jätteet ilmoitetaan ja maksetaan verkossa

Palvelu toimii siten, että asiakas menee selaimen kautta verkkosovellukseen osoitteeseen rosknroll.materialport.com. Sivustolla täyttää tarvittavat tiedot ja jos on tuomassa maksullisia jätteitä, maksaa ne etukäteen. Asiakas saa verkkopalvelusta linkin, jolla portin ja vaarallisen jätteen kontin oven saa avattua. Sen jälkeen hän voi asioida asemalla itsekseen. 

Itsepalveluasiointi jäteasemilla on tarkoitettu sekä kotitalouksien että yritysten pienkuormille eli henkilöautolla tai siihen liitetyllä peräkärryllä asioiville.  

Maksaminen tapahtuu Paytrail-palvelussa. Maksutapoina pankki- ja luottokortit, verkkopankki sekä Mobile Pay. 

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä linkistä, joka avautuu uudelle välilehdelle.

 

Tiedote 22.1.2024

Rosk’n Rollille kiitettävät arvosanat asiakastyytyväisyyskyselyssä 

Rosk’n Rollin asiakkaat ovat edelleen varsin tyytyväisiä saamiinsa jätehuoltopalveluihin. Tyytyväisimpiä asiakkaat olivat jäteastioiden tyhjennyksiin, jäteasemien palveluihin sekä asiakaspalveluun. Tiedot ilmenevät vuodenvaihteessa valmistuneesta kyselytutkimuksesta. 

Palveluiden kehittämistoiveita koskevista avovastauksista valtaosassa toivottiin lisää muovin kierrätyspisteitä.   
 
Kiinteistöjen jäteastioiden tyhjennysten jälkeen yhtiön palveluista käytetyimpiä olivat jäteasemien ja ekopisteiden palvelut, joita molempia mainitsi käyttäneensä hieman useampi kuin edellisvuonna. Vastaajista yli 80 prosenttia oli käyttänyt jäteasemien palveluita.  
 
Jäteasemien itsepalvelun laajeneminen näkyi myös kyselyn tuloksissa. Itsepalveluasiointia oli hyödyntänyt lähes viidennes vastaajista. Myös vaarallisen jätteen itsepalvelukonteilla asioineiden määrä nousi edellisvuodesta.  

 

Rosk’n Rollin asiakkaat ovat kyselyn perusteella varsin tunnollisia lajittelijoita. Lasipakkaukset, paperin, kartongin, paristot ja metallin kierrättää yli 90 prosenttia vastaajista. Lähes puolet (48 %) vastaajista koki saaneensa tarpeeksi tietoa jätehuollosta. Osuus oli hieman noussut edellisvuodesta.

 

Kyselyn toteutti Innolink loppuvuodesta 2023 ja siihen vastasi yhteensä 1 273 vakituista ja vapaa-ajan asukasta Itä- ja Länsi-Uudeltamaalta.  


Lisätietoja medialle: viestintäpäällikkö Anne Tuovinen, p. 040 753 4020, anne.tuovinen@rosknroll.fi

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä. Linkki avautuu uuteen ikkunaa. 

 

Tiedote 8.12.2023

Muutos kahteen jätemaksuun – säästä lajittelemalla tarkemmin 

Uudenmaan jätelautakunta päätti 5.12.2023 kokouksessaan muuttaa kahta jätemaksua. Sekajätteen pienkuormien vastaanottomaksut Rosk’n Rollin jäteasemilla nousevat 1.1.2024 alkaen. Samalla nousee myös veloitus paperilaskun toimittamisesta.  

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä linkistä. Linkki avautuu uuteen ikkunaan. 

 

TIEDOTE 29.9.2023

Jäteasemille lisää palveluja

Muutamat Rosk’n Rollin jäteasemat saavat syksyn myötä uusia palveluja. Karjaan ja Karkkilan jäteasemilla on alettu vastaanottamaan kipsilevyt erikseen lajiteltuna, jolloin sekajätteeseen päätyy yhä vähemmän materiaalia.

Kipsilevyt sekajätettä edullisemmin

Puhtaat kipsilevyt lajitellaan erikseen ja vastaanotetaan sekajätettä edullisemmalla hinnalla Lohjan Munkkaan, Porvoon Domargårdin, Loviisan, Sipoon, Tammisaaren ja Vihdin jäteasemien lisäksi nykyisin myös Karjaan ja Karkkilan jäteasemilla. Näillä jäteasemilla kipsilevyjen vastaanottohinta on 4,50 € / alle 200 litraa; 9,50 € / alkava m³. Muilla jäteasemilla kaikki kipsilevyt vastaanotetaan sekajätteenä sekajätteen hinnalla.

Kipsilevyihin ei saa lajitella maalattuja tai tapetoituja kipsilevyjä eikä tasoitteita; nämä ovat palamatonta sekajätettä. Kipsijätettä käytetään Gyproc-kipsilevyissä korvaamaan neitseellistä kipsiä.

Lisätietoja medialle: aluepäällikkö Johanna Saarinen, johanna.saarinen@rosknroll.fi, p. 020 637 7037 

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä linkistä. Linkki avautuu uuteen ikkunaan

 

TIEDOTE 26.9.2023

Rosk’n Rollin toimialueella siirrytään kuntien järjestämään lietekuljetukseen

Itä- ja Länsi-Uudellamaalla siirrytään kuntien järjestämään lietteiden kuljetukseen. Saostus- ja umpisäiliölietteiden kunnalliseen keräykseen siirrytään alue kerrallaan vuosina 2024–2026.

Kiinteistönomistaja on tilannut tähän asti säiliöiden tyhjennykset ja lietekuljetukset haluamaltaan palveluntuottajalta. Jatkossa ne tilataan kuntien omistamalta Rosk’n Roll Oy Ab:ltä. Käytännössä kuljetukset ja tyhjennykset hoitaa Rosk’n Rollin kilpailuttama kuljetusyrittäjä.

Länsi-Uudenmaan lietekuljetuksia koskeva ensimmäinen kilpailutus käynnistyy markkinavuoropuhelulla syys-lokakuun vaihteessa.

Rosk’n Roll lähestyy asukkaita noin vuotta ennen keräyksen alkamista kirjeitse ja pyytää ilmoittamaan tiedot kiinteistöjensä jätevesijärjestelmästä sekä tyhjennysvälistä. Tietoja tarvitaan alueen lietteenkuljetusten suunnitteluun sekä viranomaisen käyttöön.  Tiedot voi ilmoittaa netissä tai kirjeen mukana tulevalla paperilomakkeella.

Kunnalliset lietekuljetukset pähkinänkuoressa

   • Vastuu saostus- ja umpisäiliöiden tyhjennysten ja lietekuljetusten järjestämisestä siirtyy kiinteistönomistajalta kunnalliselle jäteyhtiölle
   • Uudenmaan jätelautakunta päätti kunnallisiin lietekuljetuksiin siirtymisestä vuonna 2021.
   • Kunnallinen lietteen keräys käynnistyy alue kerrallaan vuosina 2024–2026 lännestä alkaen 
   • Alustava aikataulu:
    • Hanko 10/2024
    • Raasepori   1/2025
    • Inkoo 3/2025
    • Siuntio 5/2025
    • Lohja 9/2025
    • Karkkila 11/2025
    • Vihti 12/2025


Lisätietoja medialle: kuljetuspäällikkö Mika Toivari, p.  020 637 7046

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä linkistä

 

Oikeat neuvot löytyvät helposti Rosk’n Rollin uusilta verkkosivuilta

Useimmille länsi- ja itäuusmaalaisille Rosk’n Roll on paras tietolähde lajittelu- ja jätteenkuljetusasioita mietittäessä tai jäteasemakäyntiä suunniteltaessa.

Kaikki eivät ehkä tiedä sitä, että yhtiön lakisääteisiin perustehtäviin kuuluu myös jäteneuvonta ja siinä  www.rosknroll.fi -sivusto noin 155 000 vuosittaisella kävijällään on tärkeä kanava.

Etenkin lajitteluneuvoja kysellään paljon, ja yhtiön verkkosivujen viime kevään uudistuksen jälkeen on asiakkaiden ollut entistä helpompaa löytää itse vastauksia kysymyksiinsä aina biojätteestä akkuihin. Painetulla materiaalilla on myös paikkansa; sekä asiakaslehti Roskista että Rosk’n Rollin seinäkalenteria pidetään arvossa.

Verkkosivujen hakutoiminto on näppärä ja se tunnistaa koko joukon synonyymeja, mutta toisinaan kysymys on niin hankala, että tekniikan rajat tulevat vastaan. Kiperissä tilanteissa voi kysymykset osoittaa asiakaspalveluun asiakaspalvelu@rosknroll.fi tai ottaa yhteyttä Rosk’n Rollin ympäristökouluttajiin, jotka tavoittaa osoitteesta neuvonta@rosknroll.fi.

Neuvontakanavat ovat joustavia, helposti saavutettavia ja kehitetty asiakkaiden tarpeiden mukaan. Myös vuorovaikutus on keskeistä: Rosk’n Rollin ympäristökouluttajan voi esimerkiksi kutsua taloyhtiön talkoisiin tai jonkin yhdistyksen kokoukseen, vaihtoehtona on myös tulla informatiiviselle tutustumiskierrokselle Porvoon tai Lohjan jätekeskukseen.

Www.rosknroll.fi -sivustolta ”Neuvonta”-välilehden alta on helposti löydettävissä ja selailtavissa tarjontamme niin lapsille kuin aikuisille. Kannattaa myös seurata Rosk’n Rollin ajankohtaisia julkaisuja Facebookissa ja Instagramissa sekä käydä katsomassa informatiivisia videoita, jotka löytyvät yhtiön Youtube-kanavalta.

Lisätietoja medialle: viestintäpäällikkö Seija Päivänsalo-Nykänen, seija.paivansalo-nykanen@rosknroll.fi, 020 637 7030

 

 ____________________________________________________________________________________

Poistotekstiilien keräys joka jäteasemalle

Syyskuun alusta lähtien poistotekstiilejä kerätään jokaisella Rosk’n Rollin jäteasemalla. Poistotekstiilejä – samoin kuin syksyn puutarhajätteitä – vastaanotetaan kotitalouksilta ohjeiden mukaan lajiteltuna ja pakattuna maksutta. Jäteasemilla poistotekstiilien keräysastian tunnistaa viininpunaisesta väristä.

”Käyttökelvottomien tekstiilien keräykselle on selvästi ollut kysyntää. Asiakkaat ovat ottaneet tämän palvelun innokkaasti vastaan ja olemme tähänastisilta keräyspisteiltä saaneet ihan mukavasti materiaalia uusiokäyttöön.”, sanoo aluepäällikkö Johanna Saarinen.

Poistotekstiilistä kierrätysraaka-ainetta

Poistotekstiilien keräykseen kuuluvat kotitalouksien loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit. Keräykseen ei kuitenkaan saa laittaa sukkia, alusvaatteita, kenkiä, peittoja, mattoja tai pehmoleluja. 

Poistotekstiilit tulee pakata tiiviisti suljettuun jätesäkkiin. Jäteasemille voi tuoda kerralla enintään 200 litran säkillisen verran. Nyrkkisääntö on, että kuivat ja puhtaat, loppuun kuluneet eli käyttökelvottomat vaatekappaleet ja kodintekstiilit ovat poistotekstiilejä. Pesussa lähtemättömät ruokatahrat eivät haittaa, mutta kosteita, homeisia tai vahvasti haisevia tekstiilejä ei saa tuoda keräykseen. Nämä kuuluvat sekajätteeseen.

Rosk’n Rollin yhteistyökumppanit – Vihdin Kierrätyskeskus, Emmaus Westervik sekä Goodwill – lajittelevat kerätyt poistotekstiilit laadun mukaan. Jos mukaan on eksynyt hyvälaatuisia vaatteita tai tekstiilejä, ne käytetään uudestaan sellaisenaan. Rosk’n Roll kuitenkin kannustaa laittamaan käyttökelpoiset, hyvälaatuiset vaatteet suoraan esimerkiksi kierrätysmyymälöihin tai kirpputoreille eikä poistotekstiilien keräykseen.

Käyttökelvottomat tekstiilit ohjataan Lounais-Suomen jätehuollon poistotekstiilin jalostuslaitokseen, jossa niistä jalostetaan kierrätyskuitua uusien tuotteiden raaka-aineeksi. 

Lajittelemalla säästät 

Jäteasemalle kannattaa tuoda kerralla enemmän jätteitä. Etenkin jos tuo maksullisia jätteitä, kuten sekajätettä, isompi kertaerä tulee myös edullisemmaksi. Kotitalouksien pienkuormat hinnoitellaan tilavuuden mukaan, ja täysillä kuutioilla saa parhaiten vastinetta rahalleen. 

Syksyn puutarhatöistä syntyvät jätteet saa kuitenkin tuoda jäteasemalle maksutta, kunhan ne on lajiteltu ohjeiden mukaan. Haravointijätteeseen kuuluu pihojen haravoimisesta ja hoidosta syntyvä lehti-, ruoho- ja kasvijäte. Haravointijäte ei saa sisältää haitallisia vieraslajeja. Risut ja oksat lajitellaan erikseen. Jäteomenoita voi tuoda kerralla enintään 200 litraa.

Lisätietoja medialle: aluepäällikkö Johanna Saarinen, johanna.saarinen@rosknroll.fi, p. 020 637 7037

 


Rosk´n Rollin tiedotteita: (Linkit avautuvat palveluntarjoajan sivustolle ja uuteen ikkunaan.)  

Rosk´n Roll esittaa korotuksia jatemaksuihin

Vaativat lumiolosuhteet voivat hidastaa jäteastiasi tyhjennystä

Monilokerokeräys vähensi sekajätteen määrän puoleen

Roskn-rollin-kalenteri-jaetaan-koteihin

Lähes 100 tonnia jätettä talteen ja hyödyksi kiertävillä keräyksillä 

Oikeat neuvot löytyvät helposti Rosk’n Rollin uusilta verkkosivuilta

Rosk´n Roll tutki sekajätteen koostumusta ja lajittelematta jää yhä paljon kierrätyskelpoista materiaalia
Jätehuoltopalveluihin ollaan tyytyväisiä
Poistotekstiilien keräys joka jäteasemalle

Hävitä kurtturuusut, komealupiinit ja muut haitalliset vieraslajit 

Jää ja lumi sekä sairastapaukset hidastavat jäteastioiden tyhjennyksiä

 

Karkkilan jäteasema

Aukioloaikoina henkilökuntaa on paikalla auttamassa ja opastamassa. Jäteasemat palvelevat aukioloaikoina sekä kotitalouksia että pienyrityksiä.

Jäteasemat toimivat välivarastoina hyötyjätteille, jotka myöhemmin kuljetetaan teollisuudelle uusioraaka-aineeksi. Sekajätteet kuljetetaan Lohjan Munkkaan jätekeskuksen kautta energiahyötykäyttöön jätevoimalaan.

Karkkilan jäteasemalla vastaanotettavista jätteistä, lajitteluohjeista ja hinnoista löytyy tietoa:  www.rosknroll.fi. Tutustu lajitteluohjeisiin ennen jäteasemalla asiointia.

Jäteasemalle tultaessa ilmoittaudutaan jäteaseman palveluneuvojalle, jolle maksetaan mahdolliset maksulliset jätteet. Maksuvälineenä käy pankki- tai luottokortti. Palveluneuvojalta saat tarkemmat ohjeet siitä, mihin eri jäte-erät puretaan.

Karkkilan ekopisteet

Ekopisteillä on keräysastiat uusiokäyttöön päätyville jätelajeille. Ekopisteillä olevien paperi- ja kartonkiastioiden tyhjennyksestä ja siisteydestä vastaa Paperinkeräys Oy. Rosk’n Rollin ekopisteitä ylläpidetään kotitalouksien vuosittain maksamalla jätehuollon perusmaksulla ja se täydentää Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n valtakunnallista ekopisteverkostoa. Ekopisteet on mitoitettu ja tarkoitettu kotitalouksien pienille jätemäärille. Suuremmat jätemäärät ja esimerkiksi suuret metalliromut ja kodin sähkölaitteet voi tuoda maksutta lähimmälle jäteasemalle.
Jätteiden lajittelu on uusiokäytön kannalta tärkeää. Noudatathan siis ohjeita ja ekopisteiden opasteita
Lisätietoja lajitteluohjeista.

Vaarallisten jätteiden vastaanottopaikat

·       Karkkilan jäteasema (Karkkilan teollisuusalue, Puhdistamontie)

·       Shell Karkkila (Porintie 875)

·        Vaarallisen jätteen keräysauto Otto

 • Rosk´n Rollin vaarallisen jätteen ja metalliromun keräysautot Otto ja Romulus kiertävät keväisin ja kesäisin etenkin Länsi-Uudenmaan haja-asutusalueilla. Lisätietoa Otosta ja Romuluksesta:www.rosknroll.fi/

·        Lähimmän vaarallisten jätteiden vastaanottopisteen löydät myös postinumeron perusteella osoitteesta https://www.vaarallinenjate.fi/

Lääkejätteitä vastaanottava apteekki Karkkilassa
Karkkilan apteekki Mäntylänkatu2

 

Palautteet, yhteydenotot ja lisätiedot:

• asiakaspalvelu 020 637 7000 arkisin 8.30 - 15.30 
• asiakaspalvelu(at)rosknroll.fi
• palautelomake

Älä polta jätteitä
Jätteiden poltto on pääsääntöisesti kielletty. Kiinteistön lämmityksen yhteydessä voidaan tulipesässä polttaa muiden kiinteiden polttoaineiden kanssa vähäisessä määrin käsittelemätöntä puutavaraa sekä hyötykäyttöön soveltumatonta paperia ja pahvia. Olkia, risuja ja hakkuutähteitä sekä käsittelemätöntä puuta voidaan vähäisessä määrin polttaa kiinteistöllä avopolttona haja-asutusalueella. Muu jätteenpoltto on kielletty.
Poltettaessa jäte ei häviä, vaan muuttaa muotoaan. Sinänsä myrkyttömät jätteet voivat muuntua poltettaessa erittäin myrkyllisiksi yhdisteiksi. Varsinkin jos jäte on huonosti palavaa, palamatonta tai märkää, se ei pala täydellisesti, vaan palamisessa muodostuu myrkyllisiä savukaasuja.

Uudenmaan jätelautakunta

Uudenmaan jätelautakunta on kahdentoista kunnan (Askola, Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Loviisa, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio ja Vihti) yhteislautakunta, jonka vastuulla on jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät jäsenkuntien alueella.

Lautakunta laatii alueelleen jätehuoltomääräykset, antaa jätelakiin ja jätehuoltomääräyksiin perustuvia yleisiä määräyksiä ja hyväksyy kotitalouksien jätehuoltotaksan ja maksut sekä antaa jätehuoltoon liittyviä lausuntoja muille viranomaisille. Jätelautakunta huolehtii ja päättää jätehuollon viranomaistehtävistä, jotka jätelain mukaan kuuluvat kunnille ja jotka kunnat ovat antaneet jätelautakunnalle hoidettavaksi.

Lautakunta valvoo päätöstensä noudattamista ja jätehuollon toimivuutta. Toiminta tapahtuu läheisessä yhteistyössä jäteyhtiö Rosk’n Roll Oy Ab:n ja kuntien ympäristöyksiköiden kanssa.

Jätehuoltoviranomaisen nettisivut löytyvät osoitteesta www.ujlk.fi, josta löytyy myös jätehuoltomääräykset ja jätetaksa sekä lautakunnan esityslistat ja kokouspöytäkirjat. Jätehuoltoviranomaisen nettisivujen kautta kuntalainen voi muun muassa hakea keskeytystä omaan jätehuoltopalveluun tai sekajäteastian tyhjennysvälin pidentämistä.

 

Uudenmaan jätehuoltoviranomaisen yhteystiedot
sähköposti ujlk(at)ujlk.fi
puh. 020 690 145
postiosoite: Uudenmaan jätelautakunta, Munkkaanmäki 51,08500 Lohja

 

 

Sivua päivitetty 26.6.2024/skm

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi