Valikko Etsi
Palvelut / Jätehuolto

Karkkilan jäteasema
Puhdistamontie, 03600 Karkkila

Kesällä 1.4.—31.10.         Talvella 1.11.—31.3.

Ma 11–18                            Ma 11–18

Ke 11–18                             Ke 11–18

La 9–12                                La 9–12

Tarkemmat yhteystiedot, asiointiohjeet ja poikkeusaukioloajat tästä linkistä

 

Rosk´n Roll:n jäteoppaasta saat lajitteluohjeet sekä tietoa mm. jätteen kierrätyspisteistä ja hyödyntämisesestä. Tästä linkistä pääset jäteoppaaseen Rosk´n Roll:n kotisivuille

 

TIEDOTE 26.9.2023

Rosk’n Rollin toimialueella siirrytään kuntien järjestämään lietekuljetukseen

Itä- ja Länsi-Uudellamaalla siirrytään kuntien järjestämään lietteiden kuljetukseen. Saostus- ja umpisäiliölietteiden kunnalliseen keräykseen siirrytään alue kerrallaan vuosina 2024–2026.

Kiinteistönomistaja on tilannut tähän asti säiliöiden tyhjennykset ja lietekuljetukset haluamaltaan palveluntuottajalta. Jatkossa ne tilataan kuntien omistamalta Rosk’n Roll Oy Ab:ltä. Käytännössä kuljetukset ja tyhjennykset hoitaa Rosk’n Rollin kilpailuttama kuljetusyrittäjä.

Länsi-Uudenmaan lietekuljetuksia koskeva ensimmäinen kilpailutus käynnistyy markkinavuoropuhelulla syys-lokakuun vaihteessa.

Rosk’n Roll lähestyy asukkaita noin vuotta ennen keräyksen alkamista kirjeitse ja pyytää ilmoittamaan tiedot kiinteistöjensä jätevesijärjestelmästä sekä tyhjennysvälistä. Tietoja tarvitaan alueen lietteenkuljetusten suunnitteluun sekä viranomaisen käyttöön.  Tiedot voi ilmoittaa netissä tai kirjeen mukana tulevalla paperilomakkeella.

Kunnalliset lietekuljetukset pähkinänkuoressa

   • Vastuu saostus- ja umpisäiliöiden tyhjennysten ja lietekuljetusten järjestämisestä siirtyy kiinteistönomistajalta kunnalliselle jäteyhtiölle
   • Uudenmaan jätelautakunta päätti kunnallisiin lietekuljetuksiin siirtymisestä vuonna 2021.
   • Kunnallinen lietteen keräys käynnistyy alue kerrallaan vuosina 2024–2026 lännestä alkaen 
   • Alustava aikataulu:
    • Hanko 10/2024
    • Raasepori   1/2025
    • Inkoo 3/2025
    • Siuntio 5/2025
    • Lohja 9/2025
    • Karkkila 11/2025
    • Vihti 12/2025


Lisätietoja medialle: kuljetuspäällikkö Mika Toivari, p.  020 637 7046

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä linkistä

 

TIEDOTE 28.6.

Jätteiden kiertävät keräykset liikkeelle    
Rosk’n Rollin Otto ja Romulus -keräysautot lähtevät kesäkierroksilleen Länsi-Uudellamaalla. Kyytiin otetaan maksutta kotitalouksien ja kesäasukkaiden metalliromua sekä vaarallista jätettä. Kierros alkaa Vihdistä 3.7. ja päättyy lähes 40 pysäkin jälkeen Hankoon 19.7.  

Ke 5.7. Karkkila–Lohja 
16.00–16.15 Karkkila, Vuotinaisen ekopiste, Kovelontie-Hiilikämpäntie
16.45–17.00 Kärkölä, kylätalo, Kärköläntie 1387 
17.30–17.45 Pusula, Karisjärven ent. koulu, Ahonpääntie 10 
18.15–18.30 Hiidenniemi, pysäköintialue, Turuntie 861 

Kesäkierroksen pysäkit on valikoitu erityisesti kesäasukkaiden tarpeet huomioiden. 
Vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa mm. energiansäästölamppuja, loisteputkia, jäteöljyä, öljynsuodattimia, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytin- ja jarrunesteitä, torjunta-aineita, rotanmyrkkyä sekä siivouskemikaaleja.  

Vaarallisia jätteitä ei tule sekoittaa keskenään, vaan ne on hyvä tuoda alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö. Muista sulkea korkit ja kannet tiiviisti. 

Otto ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut ja pysäkit löytyvät Rosk’n Rollin seinäkalenterista, Roskis-lehdestä sekä verkkosivuilta www.rosknroll.fi/kiertavat-keraykset. Samasta osoitteesta löytyy paljon lisätietoa keräykseen otettavista jätteistä ja niiden määrärajoituksista. Ohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen. Lisätietoa ja ohjeita saa myös Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta, p. 020 637 7000, arkisin klo 8.30–15.30. 

 

TIEDOTE 16.6.2023 

Juhannus vaikuttaa jätehuoltopalveluihin 

Juhannus aiheuttaa aikataulumuutoksia jäteastioiden tyhjennyksiin Rosk´n Rollin alueella. Juhannusviikon jätekuljetukset ajetaan päivää normaalia aikaisemmin. Rosk’n Rollin asiakaspalvelu sekä jäteasemat ovat suljettuina perjantaista sunnuntaihin 23.–25.6. 

Kätevintä on tarkistaa lähimmän jäteasemasi aukioloajat Rosk´n Rollin nettisivuilta rosknroll.fi. Suoraan etusivulta löydät ajankohtaiset jäteasematiedot sekä lähimmän ekopisteesi sijainnin.

Lue tiedote tästä linkistä kokonaisuudessaan. 

(Linkit avautuvat palveluntarjoajan sivustolle ja aukeavat uudelle välilehdelle)

TIEDOTE 17.4.2023

Jätteiden keräysautot kevätkierroksille 
Vaarallisen jätteen keräysauto Otto ja metalliromua vastaanottava Romulus aloittavat perinteiset kevätkierroksensa heti vapun jälkeen. Länsi-Uudellamaalla kierros käynnistyy 2.5. Karkkilasta ja päättyy Hankoon 24.5. 

Kevätkierros, Länsi-Uusimaa 2.–24.5.2023
Ti 2.5. Karkkila-Vihti
16.15-16.30 Karkkila, tori, Tammelantie
16.45-17.00 Ahmoo, ent. koulu, Maikkalantie 51
17.15-17.30 Haavisto, paloasema, Kouluntie 41
18.30-18.45 Haimoo, koulu, Haimoontie 378


Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla ja ne on tarkoitettu alueen kotitalouksien ja vapaa-ajan asukkaiden jätteille. 


Otto ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut sekä ohjeet löytyvät verkkosivuilta www.rosknroll.fi, huhtikuun puolivälissä kaikkiin koteihin jaetusta Roskis-lehdestä sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista. Jätteitä ei saa jättää keräyspaikoille etukäteen. Lisätietoa ja ohjeita saa tarvittaessa myös Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta 020 637 7000 arkisin klo 8.30–15.30.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla ja ne on tarkoitettu alueen kotitalouksien ja vapaa-ajan asukkaiden jätteille. 

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä

 

TIEDOTE 17.4.2023

Kierrättämisestä ja jätehuollosta jaetaan tietoa 

Miten voin säästää jätehuollossa? Miten biojätteen lajittelu laajenee omakotitaloihin? Mihin voin viedä piharakennustöissä yli jääneen maan? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Rosk’n Rollin julkaisema asiakaslehti Roskis.  

Lajittelu ja jätehuoltopalvelut ovat lisääntyneet ja monipuolistuneet vuosien aikana. Moni kaipaakin lisää neuvoja ja tietoa oman arkensa jätepulmiin.

Jätehuollon tietopaketti Roskis jaetaan Rosk’n Rollin toimialueen kaikkiin koteihin sekä vapaa-ajan asukkaille 19.–21. huhtikuuta. Jos lehteä ei näy postilaatikossa, sen voi pyytää maksutta osoitteesta asiakaspalvelu@rosknroll.fi tai lukea verkkolehtenä osoitteessa rosknroll.fi/oppaat-ja-julkaisut.

 

 

TIEDOTE 4.4.2023

Pääsiäisaikataulut jätehuollossa 

Pääsiäinen saattaa muuttaa jäteastian tyhjennyspäivää. Arkipyhät vaikuttavat myös jäteasemien aukioloihin.

Pääsiäisen vietto vaikuttaa jäteastioiden tyhjennyksiin. Viikolla 14 jäteastiat voidaan tyhjentää päivää normaalia aikaisemmin, ja pääsiäisen jälkeisellä viikolla (11.4. alkaen) päivää myöhemmin.

 

Pääsiäinen vaikuttaa myös jäteasemien aukioloihin

Kiirastorstaina 6.4. ja lauantaina 8.4. jäteasemat palvelevat asiakkaita normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Sen sijaan kaikki Rosk’n Rollin jäteasemat ovat suljettuna pitkäperjantaina 7.4., pääsiäissunnuntaina 9.4. sekä 2. pääsiäispäivänä 10.4. 

Katso oman asemasi aukioloajat kotisivuiltamme rosknroll.fi

 

 

 

TIEDOTE 30.3.2023

 

Rosk´n Roll siirtyy kesäaukioloaikoihin 1.4. alkaen ja laajentaa itsepalvelua 

Itsepalvelu aloitetaan kolmella asemalla: Loviisassa, Tammisaaressa ja Inkoossa. Seuraavana automatisointia suunnitellaan mm. Askolan, Pornaisten, Ruotsinpyhtään, Karkkilan ja Hangon asemille. Palvelu toimii siten, että asiakas menee selaimen kautta verkkosovellukseen osoitteeseen rosknroll.materialport.com. Siellä hän täyttää tarvittavat tiedot ja jos on tuomassa maksullisia jätteitä, maksaa ne etukäteen. Asiakas saa verkkopalvelusta käyntiluvan, joka avaa portin. Sen jälkeen hän voi asioida asemalla itsekseen

 

Rosk’n Rollilla on muutama itsepalveluperiaatteella toimiva vaarallisen jätteen vastaanottokontti, jotka nyt myös siirtyvät uuteen järjestelmään. Vaarallisen jätteen konttien itsepalveluaikoja ei ole rajattu jäteasemien tapaan, vaan ne toimivat ympäri vuoden klo 7–22. Automaattikontit on tarkoitettu vain kotitalouksien vaarallisille jätteille.

Itsepalvelu vaarallisen jätteen automaattikonteilla  ympäri vuoden ma–su klo 7–22

 •  Vihti, Nummela, Härköilänsyrjä 1

 

 Lisätietoa medialle:

 

Sanna Lehtonen, sanna.lehtonen@rosknroll.fi, p. 020 637 7034

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä

 

TIEDOTE 27.3.2023

Biojätteen lajittelu omakotitaloihin suurimmissa taajamissa 

Jatkossa Suomen suurimpien taajamien kaikissa kiinteistöissä – myös omakotitaloissa – lajitellaan biojäte erikseen. Rosk’n Rollin toimialueella lajitteluvelvoite koskee ensimmäisenä lohjalaisia ja nummelalaisia.

Rosk’n Rollin toimialueella biojätteen lajitteluvelvoite laajenee pientaloihin alue kerrallaan alkaen Länsi-Uudeltamaalta, jossa se koskee Lohjan suurinta yhtenäistä taajama-aluetta sekä Vihdin Nummelaa. 

 

Uudistetusta jätelaista tuleva velvoite merkitsee sitä, että yli 10 000 asukkaan taajamissa jokaisen asuinkiinteistön tulee lajitella biojäte erikseen muusta jätteestä. Pihalle otetaan biojäteastia, jonka tyhjennys tilataan jäteyhtiöltä tai biojäte kompostoidaan itse. Kompostorin on oltava lämpöeristetty ja haittaeläimiltä suojattu, ja kompostoinnista on tehtävä ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. 

 

 

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä

TIEDOTE 15.2.2023

Lakko keskeyttää jätteenkuljetuksia

Keskiviikkona alkanut AKT:n lakko vaikuttaa jätekuljetuksiin Rosk’n Rollin toimialueella.

 • Sekajätteen ja pakkausjätteiden tyhjennyksiin lakko vaikuttaa Länsi-Uudenmaan kunnissa. Sekajätteen tyhjennyksistä pyritään hoitamaan ensisijaisesti koulujen, sairaaloiden, palveluasumisen sekä taloyhtiöiden jäteastiat.
 • Pakkausjätteitä (muovi, kartonki, metalli) ei kuljeteta lakon aikana lainkaan Länsi-Uudellamaalla. Myös ekopisteet voivat pursuta.

Jäteastian täytyttyä omakotitaloissa voi varastoida jätteitä jonkin aikaa omalla kiinteistöllä, esimerkiksi varastossa tiiviisti pakattuna. Biojätettä voi tilanteen vaatiessa laittaa kohtuullisia määriä sekajäteastiaan.

Kun jätteet tullaan jälleen keräämään, voi jäteastian viereen seuraavan tyhjennyksen yhteydessä jättää lisäjätesäkin maksutta. Myös jäteasemat ovat käytettävissä; sekajätteen vieminen jäteasemalle maksaa, mutta pakkausjätteitä voi viedä maksutta. 

Niille asiakkaille, jotka ovat jättäneet Rosk’n Rollille matkapuhelinnumeronsa, lähetetään tekstiviestit väliin jäävistä tai myöhästyvistä tyhjennyksistä.

Lakon on ilmoitettu kestävän toistaiseksi viikon ajan eli 21.2. asti. Lakon päätyttyä kestää jonkin aikaa ennen kuin väliin jääneet jätekuljetukset saadaan kurottua kiinni.

Lisätietoja medialle: kuljetuspäällikkö Mika Toivari, mika.toivari@rosknroll.fi, p. 020 637 7046

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä 

 _____________________________________________________________________________________________________ 

TIEDOTE   9.2.2023

Jätemaksut nousevat maaliskuussa 1.3.2023 lähtien

“Tyypillisimmät jäteastioiden tyhjennyshintamme ovat pysyneet ennallaan useimmissa kunnissa jo lähes kymmenen vuotta”, sanoo Rosk’n Rollin toimitusjohtaja Vesa Heikkonen. 

Alueen omakotitalouksilla yleisimmän, 240-litraisen sekajäteastian tyhjennysmaksu nousee asuinkunnasta riippuen 5,74–6,86 eurosta 6,86–8,20 euroon/tyhjennys. 

Jätehuollon perusmaksu on kotitalouksien asuntokohtainen kuukausimaksu. Perusmaksu nousee vakituisilla asunnoilla 2,33 eurosta 2,91 euroon kuukaudessa ja vapaa-ajan asunnon perusmaksu nousee 1,17 eurosta 1,46 euroon kuukaudessa.

Myös Rosk’n Rollin jäteasemilla maksullisen jätteen vastaanottohinnat nousevat. Esimerkiksi 1 m³ sekajäte-erän vastaanottohinta nousee 10 eurosta 12 euroon.  

”Tarve hinnankorotuksille johtuu energian, mm. polttoaineiden, hinnan noususta. Jätteen keräys- ja käsittelypalvelujen hintojen nousu heijastuu suoraan meidän palvelujemme kustannuksiin”, Heikkonen kertoo. 

Kaikki uudet hinnat löytyvät jo nyt jätemaksutaulukosta jätelautakunnan verkkosivulta ujlk.fi/maaraykset-ja-maksut sekä jatkossa myös Rosk’n Rollin verkkosivuilta rosknroll.fi > Hinnat. Asiakkaille lähetetään tieto kiinteistön jätehuoltopalvelujen hintamuutoksista kirjeitse.

Uudenmaan jätelautakunta päätti jätetaksasta kokouksessaan 8.2. Korotetut maksut astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen Askolassa, Hangossa, Inkoossa, Karkkilassa, Lohjalla, Loviisassa, Porvoossa, Pornaisissa, Raaseporissa, Sipoossa, Siuntiossa ja Vihdissä. 

Lisätietoja medialle: Vesa Heikkonen, vesa.heikkonen@rosknroll.fi, p. 020 637 7076

 

 _____________________________________________________________________________________________________  

TIEDOTE  23.1.2023 

Kierrätysexpertit, Rosk’n Rollin hauska kisa kaikille Itä- ja Länsi-Uudenmaan nelosluokkalaisille, on täydessä vauhdissa. Mitä enemmän joukkueita, sen hauskempaa, eli opettaja, ilmoita luokkasi mukaan kisaan jo tänään. 

Kierrätysexpertti-kilpailussa nelosluokkalaisten lajittelutaidot ja kierrätysosaaminen hiotaan huippuun hauskalla tavalla. Alkukilpailu käydään Rosk’n Rollin Kierrätyskoutsin johdolla ja se voidaan järjestää kouluvierailuna, etäyhteyksillä tai videoversiona, tilanteen mukaan.  

Kilpailuun voi valmistautua tutustumalla Rosk’n Rollin maksuttomaan opetusmateriaaliin Otto ja Ronja kierrättävät. 

Alkukilpailu muodostuu oppitunnista ja mobiilipelistä, jossa nelosluokkalaiset pääsevät testaamaan kierrätystaitojaan 2–3 oppilaan joukkueissa. Viisi parhaiten pärjännyttä joukkuetta Itä-Uudeltamaalta sekä Länsi-Uudeltamaalta pääsee kisaamaan alueittain järjestettäviin loppukilpailuihin.  

Toiminnantäyteiset loppukilpailut järjestetään Lohjan ja Porvoon jätekeskuksissa toukokuun alussa. Tieto-taitojen lisäämisen lisäksi kannustimena toimii pääpalkinnot: 500 euroa luokan kassaan. 

Opetatko nelosluokkalaisia? Ilmoita luokkasi mukaan kisaan ennen maaliskuun loppua osoitteessa www.rosknroll.fi/kierratysexpertit. 

  _____________________________________________________________________________________________________ 

TIEDOTE  15.12.2022

Rosk’n Roll esittää korotuksia jätemaksuihin esittää korotuksia kunnan jätetaksassa määriteltäviin jätehuollon perusmaksuihin, jätteen vastaanottohintoihin jäteasemilla ja -keskuksissa sekä jäteastioiden tyhjennysmaksuihin. 

Perusmaksuun esitetään muutosta, joka merkitsee vakituisilta asunnoilta noin 7 euron korotusta vuodessa ja vapaa-ajan asunnoilta 3,50 euron korotusta vuodessa.

Jäteasemien maksuihin esitetyt muutokset merkitsisivät kotitaloudelle esimerkiksi 1 m³ sekajäte-erän vastaanottohinnan nousua 10 eurosta 12 euroon.  

Jätteen keräys- ja kuljetusmaksuihin esitetään 19,5 prosentin suuruista korotusta. Alueen omakotitalouksilla tavallisin jätteenkeräyspalvelu on kahden viikon välein tyhjennettävä 240-litrainen sekajäteastia. Esitetyillä korotuksilla tällaisen jätteenkeräyspalvelun maksut nousisivat – asuinkunnasta riippuen – noin 30–35 euroa vuodessa. 

“Tarve korotuksille havaittiin jo viime keväänä, kun ensin polttoaineiden ja sittemmin myös sähkön hinta nousivat voimakkaasti ja ovat siitä lähtien pysyneet korkealla. Rosk’n Roll hankkii jätteen keräyspalvelut sekä keskeiset jätteen käsittelypalvelut kilpailuttamalla alan yrityksiä. Hintojen nousu näissä yrityksissä heijastuu suoraan meidän palvelujemme kustannuksiin”, kertoo Rosk’n Rollin toimitusjohtaja Vesa Heikkonen. 

Jätelautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan helmikuussa ja korotetut maksut on tarkoitus saada voimaan 1.3.2023 alkaen. Uudenmaan jätelautakunta asettaa jätetaksan seuraaviin kuntiin: Askola, Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Loviisa, Porvoo, Pornainen, Raasepori, Sipoo, Siuntio ja Vihti. 

Lue tiedote kokonaisuudessaan Rosk´n Rollin kotisivuilta 

 

 

_____________________________________________________________________________________________________ 

TIEDOTE 9.12.2022

 

Vaativat lumiolosuhteet voivat hidastaa jäteastiasi tyhjennystä  – tilaa tekstari ja saat tietoa poikkeavista aikatauluista

Runsas lumentulo ja liukkaus vaikuttavat jätekuljetuksien sujuvuuteen. Hyvin tehdyt lumityöt ja hiekotus auttavat jäteauton kuljettajan talvista tyhjennystyötä. Talviolosuhteissa lumi ja jää haastavat usein jäteautojen kuljettajia. Auraamattomat tiet ja pihat hidastavat jäteastioiden tyhjennyksiä. Lumityöt ja hiekoitus ovat pihojen osalta jokaisen kiinteistön vastuulla. Turvallinen reitti jäteasemalle on kiinteistön vastuulla.

”Poikkeuksellisten lumitilanteiden sattuessa talven mittaan jätekuljetukset voivat myöhästyä ja osa tyhjennyksistä voi myös jäädä kokonaan tekemättä. Kuljetusurakoitsijamme tosin tekevät kaikkensa, jotta reitit saadaan ajettua, mutta hankalissa talviolosuhteissa on liikuttava aina turvallisuus edellä”, sanoo Rosk’n Rollin palvelupäällikkö Tuija Klaus.

Voit tilata Rosk´n Rollin tekstiviestin poikkeavista tyhjennysaikatauluista ilmoittamalla kännykkänumerosi nettisivuillamme tai sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rosknroll.fi.

Lue tiedote tästä linkistä kokonaisuudessaan Rosk´n Rollin sivuilta. 

 

_________________________________________________________________________________________

TIEDOTE 1.12.2022

Monilokerokeräys vähensi sekajätteen määrän puoleen

Rosk’n Rollin tutkimus osoitti, että omakotitalojen pihoille tuodut kierrätettävien jätteiden keräysastiat lisäsivät lajittelua merkittävästi. Kokeilussa mukana olleet huomasivat, että lajittelu sujui pian rutiinilla. 

Osana monilokerokeräyksen tutkimushanketta toteutettiin kokeilu, jossa Lohjan Asemanpellon pientaloasujat saivat pihoilleen sekajäteastian rinnalle nelilokeroisen astian kartongille, muoville, lasipakkauksille ja pienmetallille sekä tuulettuvan jäteastian biojätteelle. Vaihtoehtona biojäteastialle oli kotikompostointi. Mukana vuoden mittaisessa kokeilussa oli lähes 300 kotitaloutta.

Voit lukea lisää tutkimushankkeesta oheisesta linkistä, joka avautuu Rosk´n Rollin kotisivuille: https://rosknroll.fi/monilokerokerays-vahensi-sekajatteen-maaran-puoleen/ ________________________________________________________________________________________

TIEDOTE 21.11.2022

Rosk’n Rollin kalenteri jaetaan koteihin

Rosk’n Rollin julkaisema jätehuollon seinäkalenteri vuodelle 2023 jaetaan postitse tällä viikolla (vko 47). Kalenterista löydät runsaasti hyödyllistä tietoa jätteiden lajittelusta, kierrättämisestä ja jätehuoltopalveluista.

Kalenteri sisältää vaarallisen jätteen ja metalliromun kiertävien keräysten aikataulut, tänä vuonna olemme lisänneet myös tietoa vaarallisen jätteen vastaanottokonteistamme. Takakannesta voit helposti tarkistaa jäteasemien aukioloaikatiedot. Mukana tuleva irrotettava kodin lajitteluopas neuvoo erilaisten jätteiden lajittelussa ympäri vuoden.

Kalenteri jaetaan julkisena tiedotteena kaikkiin Itä- ja Länsi-Uudenmaan talouksiin. Jos kalenteria ei postin mukana tule, sen voi tilata maksutta osoitteesta neuvonta@rosknroll.fi.  

”Perinteisesti kalenterimme kuukausittaiset kuvat ovat olleet asiakkaidemme lähettämiä luontokuvia, mutta vuoden 2023 teema muodostui hieman toisenlaiseksi. Tällä kertaa halusimme antaa alueemme asukkaiden rakkaiden, rakennettujen maisemien ja ympäristöjen kantaa kalenteria kuukaudesta ja vuodenajasta toiseen”, kertoo Rosk’n Rollin viestintäkoordinaattori Petra Lind.

Vuoden 2024 seinäkalenterin kuvakisa on jo menossa, ja ensi vuonna teema painottuu jälleen luontoon. Voit lähettää otoksiasi eri vuodenajoilta. Lue tarkemmin Rosk’n Rollin kalenterikuvakilpailusta kotisivuiltamme rosknroll.fi/kalenterikuvakilpailu.

Lisätietoja medialle: viestintäkoordinaattori Petra Lind, petra.lind@rosknroll.fi, p. 020 637 7044 

________________________________________________________________________________________ 

TIEDOTE 29.9.2022

Lähes 100 tonnia jätettä talteen ja hyödyksi kiertävillä keräyksillä

Länsi- ja Itä-Uudenmaan asukkaat veivät Otto ja Romulus -keräyksiin tänä vuonna yhteensä 30 000 kg vaarallista jätettä ja 65 500 kg metalliromua. Paikallinen jätehuoltoyhtiö Rosk’n Roll on järjestänyt kiertäviä jätekeräyksiä keväisin ja kesäisin jo vuosien ajan. Kahden korona-poikkeusvuoden jälkeen keräykset päästiin tänä vuonna toteuttamaan normaalisti.

Länsi-Uudellamaalla kiertävät jätekeräykset järjestettiin seitsemän kunnan alueella 2.–23.5. ja 7.–20.7. Vaarallista jätettä näiltä kierroksilta otettiin kyytiin yhteensä noin 18 600 kg ja metalliromua noin 28 700 kg.

Jätekeräykset toteutetaan ympäristöhyödyt ja asukkaiden tarpeet edellä.

Ensi vuoden kiertäviä jätekeräyksiä suunnitellaan Rosk’n Rollissa parhaillaan. Aikatauluihin on ehkä tulossa asiakaspalautteiden perusteella joitakin muutoksia, mutta perinteisen kaavan mukaan Otto ja Romulus -autojen on tarkoitus lähteä kiertämään taas keväällä 2023.

Lisätiedot medialle: palvelu- ja kehitysjohtaja Marko Printz, marko.printz@rosknroll.fi, p. 020 637 7001

Rosk´n Roll - nykyaikaista jätehuoltoa ympäristön ehdoilla. 

__________________________________________________________________________________________________ 

Oikeat neuvot löytyvät helposti Rosk’n Rollin uusilta verkkosivuilta

Useimmille länsi- ja itäuusmaalaisille Rosk’n Roll on paras tietolähde lajittelu- ja jätteenkuljetusasioita mietittäessä tai jäteasemakäyntiä suunniteltaessa.

Kaikki eivät ehkä tiedä sitä, että yhtiön lakisääteisiin perustehtäviin kuuluu myös jäteneuvonta ja siinä  www.rosknroll.fi -sivusto noin 155 000 vuosittaisella kävijällään on tärkeä kanava.

Etenkin lajitteluneuvoja kysellään paljon, ja yhtiön verkkosivujen viime kevään uudistuksen jälkeen on asiakkaiden ollut entistä helpompaa löytää itse vastauksia kysymyksiinsä aina biojätteestä akkuihin. Painetulla materiaalilla on myös paikkansa; sekä asiakaslehti Roskista että Rosk’n Rollin seinäkalenteria pidetään arvossa.

Verkkosivujen hakutoiminto on näppärä ja se tunnistaa koko joukon synonyymeja, mutta toisinaan kysymys on niin hankala, että tekniikan rajat tulevat vastaan. Kiperissä tilanteissa voi kysymykset osoittaa asiakaspalveluun asiakaspalvelu@rosknroll.fi tai ottaa yhteyttä Rosk’n Rollin ympäristökouluttajiin, jotka tavoittaa osoitteesta neuvonta@rosknroll.fi.

Neuvontakanavat ovat joustavia, helposti saavutettavia ja kehitetty asiakkaiden tarpeiden mukaan. Myös vuorovaikutus on keskeistä: Rosk’n Rollin ympäristökouluttajan voi esimerkiksi kutsua taloyhtiön talkoisiin tai jonkin yhdistyksen kokoukseen, vaihtoehtona on myös tulla informatiiviselle tutustumiskierrokselle Porvoon tai Lohjan jätekeskukseen.

Www.rosknroll.fi -sivustolta ”Neuvonta”-välilehden alta on helposti löydettävissä ja selailtavissa tarjontamme niin lapsille kuin aikuisille. Kannattaa myös seurata Rosk’n Rollin ajankohtaisia julkaisuja Facebookissa ja Instagramissa sekä käydä katsomassa informatiivisia videoita, jotka löytyvät yhtiön Youtube-kanavalta.

Lisätietoja medialle: viestintäpäällikkö Seija Päivänsalo-Nykänen, seija.paivansalo-nykanen@rosknroll.fi, 020 637 7030

 

 ____________________________________________________________________________________

Poistotekstiilien keräys joka jäteasemalle

Syyskuun alusta lähtien poistotekstiilejä kerätään jokaisella Rosk’n Rollin jäteasemalla. Poistotekstiilejä – samoin kuin syksyn puutarhajätteitä – vastaanotetaan kotitalouksilta ohjeiden mukaan lajiteltuna ja pakattuna maksutta. Jäteasemilla poistotekstiilien keräysastian tunnistaa viininpunaisesta väristä.

”Käyttökelvottomien tekstiilien keräykselle on selvästi ollut kysyntää. Asiakkaat ovat ottaneet tämän palvelun innokkaasti vastaan ja olemme tähänastisilta keräyspisteiltä saaneet ihan mukavasti materiaalia uusiokäyttöön.”, sanoo aluepäällikkö Johanna Saarinen.

Poistotekstiilistä kierrätysraaka-ainetta

Poistotekstiilien keräykseen kuuluvat kotitalouksien loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit. Keräykseen ei kuitenkaan saa laittaa sukkia, alusvaatteita, kenkiä, peittoja, mattoja tai pehmoleluja. 

Poistotekstiilit tulee pakata tiiviisti suljettuun jätesäkkiin. Jäteasemille voi tuoda kerralla enintään 200 litran säkillisen verran. Nyrkkisääntö on, että kuivat ja puhtaat, loppuun kuluneet eli käyttökelvottomat vaatekappaleet ja kodintekstiilit ovat poistotekstiilejä. Pesussa lähtemättömät ruokatahrat eivät haittaa, mutta kosteita, homeisia tai vahvasti haisevia tekstiilejä ei saa tuoda keräykseen. Nämä kuuluvat sekajätteeseen.

Rosk’n Rollin yhteistyökumppanit – Vihdin Kierrätyskeskus, Emmaus Westervik sekä Goodwill – lajittelevat kerätyt poistotekstiilit laadun mukaan. Jos mukaan on eksynyt hyvälaatuisia vaatteita tai tekstiilejä, ne käytetään uudestaan sellaisenaan. Rosk’n Roll kuitenkin kannustaa laittamaan käyttökelpoiset, hyvälaatuiset vaatteet suoraan esimerkiksi kierrätysmyymälöihin tai kirpputoreille eikä poistotekstiilien keräykseen.

Käyttökelvottomat tekstiilit ohjataan Lounais-Suomen jätehuollon poistotekstiilin jalostuslaitokseen, jossa niistä jalostetaan kierrätyskuitua uusien tuotteiden raaka-aineeksi. 

Lajittelemalla säästät 

Jäteasemalle kannattaa tuoda kerralla enemmän jätteitä. Etenkin jos tuo maksullisia jätteitä, kuten sekajätettä, isompi kertaerä tulee myös edullisemmaksi. Kotitalouksien pienkuormat hinnoitellaan tilavuuden mukaan, ja täysillä kuutioilla saa parhaiten vastinetta rahalleen. 

Syksyn puutarhatöistä syntyvät jätteet saa kuitenkin tuoda jäteasemalle maksutta, kunhan ne on lajiteltu ohjeiden mukaan. Haravointijätteeseen kuuluu pihojen haravoimisesta ja hoidosta syntyvä lehti-, ruoho- ja kasvijäte. Haravointijäte ei saa sisältää haitallisia vieraslajeja. Risut ja oksat lajitellaan erikseen. Jäteomenoita voi tuoda kerralla enintään 200 litraa.

Lisätietoja medialle: aluepäällikkö Johanna Saarinen, johanna.saarinen@rosknroll.fi, p. 020 637 7037

 


Rosk´n Rollin tiedotteita: (Linkit avautuvat palveluntarjoajan sivustolle ja uuteen ikkunaan.)  

Rosk´n Roll esittaa korotuksia jatemaksuihin

Vaativat lumiolosuhteet voivat hidastaa jäteastiasi tyhjennystä

Monilokerokeräys vähensi sekajätteen määrän puoleen

Roskn-rollin-kalenteri-jaetaan-koteihin

Lähes 100 tonnia jätettä talteen ja hyödyksi kiertävillä keräyksillä 

Oikeat neuvot löytyvät helposti Rosk’n Rollin uusilta verkkosivuilta

Rosk´n Roll tutki sekajätteen koostumusta ja lajittelematta jää yhä paljon kierrätyskelpoista materiaalia
Jätehuoltopalveluihin ollaan tyytyväisiä
Poistotekstiilien keräys joka jäteasemalle

Hävitä kurtturuusut, komealupiinit ja muut haitalliset vieraslajit 

Jää ja lumi sekä sairastapaukset hidastavat jäteastioiden tyhjennyksiä

Jäteasemille lisätään aukioloaikoja vuonna 2022  

 

Karkkilan jäteasema

Aukioloaikoina henkilökuntaa on paikalla auttamassa ja opastamassa. Jäteasemat palvelevat aukioloaikoina sekä kotitalouksia että pienyrityksiä.

Jäteasemat toimivat välivarastoina hyötyjätteille, jotka myöhemmin kuljetetaan teollisuudelle uusioraaka-aineeksi. Sekajätteet kuljetetaan Lohjan Munkkaan jätekeskuksen kautta energiahyötykäyttöön jätevoimalaan.

Karkkilan jäteasemalla vastaanotettavista jätteistä, lajitteluohjeista ja hinnoista löytyy tietoa:  www.rosknroll.fi. Tutustu lajitteluohjeisiin ennen jäteasemalla asiointia.

Jäteasemalle tultaessa ilmoittaudutaan jäteaseman palveluneuvojalle, jolle maksetaan mahdolliset maksulliset jätteet. Maksuvälineenä käy pankki- tai luottokortti. Palveluneuvojalta saat tarkemmat ohjeet siitä, mihin eri jäte-erät puretaan.

Karkkilan ekopisteet

Ekopisteillä on keräysastiat uusiokäyttöön päätyville jätelajeille. Ekopisteillä olevien paperi- ja kartonkiastioiden tyhjennyksestä ja siisteydestä vastaa Paperinkeräys Oy. Rosk’n Rollin ekopisteitä ylläpidetään kotitalouksien vuosittain maksamalla jätehuollon perusmaksulla ja se täydentää Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n valtakunnallista ekopisteverkostoa. Ekopisteet on mitoitettu ja tarkoitettu kotitalouksien pienille jätemäärille. Suuremmat jätemäärät ja esimerkiksi suuret metalliromut ja kodin sähkölaitteet voi tuoda maksutta lähimmälle jäteasemalle.
Jätteiden lajittelu on uusiokäytön kannalta tärkeää. Noudatathan siis ohjeita ja ekopisteiden opasteita
Lisätietoja lajitteluohjeista.

Vaarallisten jätteiden vastaanottopaikat

·       Karkkilan jäteasema (Karkkilan teollisuusalue, Puhdistamontie)

·       Shell Karkkila (Porintie 875)

·        Vaarallisen jätteen keräysauto Otto

 • Rosk´n Rollin vaarallisen jätteen ja metalliromun keräysautot Otto ja Romulus kiertävät keväisin ja kesäisin etenkin Länsi-Uudenmaan haja-asutusalueilla. Lisätietoa Otosta ja Romuluksesta:www.rosknroll.fi/

·        Lähimmän vaarallisten jätteiden vastaanottopisteen löydät myös postinumeron perusteella osoitteesta https://www.vaarallinenjate.fi/

Lääkejätteitä vastaanottava apteekki Karkkilassa
Karkkilan apteekki Mäntylänkatu2

 

Palautteet, yhteydenotot ja lisätiedot:

• asiakaspalvelu 020 637 7000 arkisin 8.30 - 15.30 
• asiakaspalvelu(at)rosknroll.fi
• palautelomake

Älä polta jätteitä
Jätteiden poltto on pääsääntöisesti kielletty. Kiinteistön lämmityksen yhteydessä voidaan tulipesässä polttaa muiden kiinteiden polttoaineiden kanssa vähäisessä määrin käsittelemätöntä puutavaraa sekä hyötykäyttöön soveltumatonta paperia ja pahvia. Olkia, risuja ja hakkuutähteitä sekä käsittelemätöntä puuta voidaan vähäisessä määrin polttaa kiinteistöllä avopolttona haja-asutusalueella. Muu jätteenpoltto on kielletty.
Poltettaessa jäte ei häviä, vaan muuttaa muotoaan. Sinänsä myrkyttömät jätteet voivat muuntua poltettaessa erittäin myrkyllisiksi yhdisteiksi. Varsinkin jos jäte on huonosti palavaa, palamatonta tai märkää, se ei pala täydellisesti, vaan palamisessa muodostuu myrkyllisiä savukaasuja.

Uudenmaan jätelautakunta

Uudenmaan jätelautakunta on kahdentoista kunnan (Askola, Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Loviisa, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio ja Vihti) yhteislautakunta, jonka vastuulla on jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät jäsenkuntien alueella.

Lautakunta laatii alueelleen jätehuoltomääräykset, antaa jätelakiin ja jätehuoltomääräyksiin perustuvia yleisiä määräyksiä ja hyväksyy kotitalouksien jätehuoltotaksan ja maksut sekä antaa jätehuoltoon liittyviä lausuntoja muille viranomaisille. Jätelautakunta huolehtii ja päättää jätehuollon viranomaistehtävistä, jotka jätelain mukaan kuuluvat kunnille ja jotka kunnat ovat antaneet jätelautakunnalle hoidettavaksi.

Lautakunta valvoo päätöstensä noudattamista ja jätehuollon toimivuutta. Toiminta tapahtuu läheisessä yhteistyössä jäteyhtiö Rosk’n Roll Oy Ab:n ja kuntien ympäristöyksiköiden kanssa.

Jätehuoltoviranomaisen nettisivut löytyvät osoitteesta www.ujlk.fi, josta löytyy myös jätehuoltomääräykset ja jätetaksa sekä lautakunnan esityslistat ja kokouspöytäkirjat. Jätehuoltoviranomaisen nettisivujen kautta kuntalainen voi muun muassa hakea keskeytystä omaan jätehuoltopalveluun tai sekajäteastian tyhjennysvälin pidentämistä.

 

Uudenmaan jätehuoltoviranomaisen yhteystiedot
sähköposti ujlk(at)ujlk.fi
puh. 020 690 145
postiosoite: Uudenmaan jätelautakunta, Munkkaanmäki 51,08500 Lohja

 

 

Sivua päivitetty 28.9.2023/skm


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi