Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Karkkilan työväenopisto

Ajankohtaista työväenopistolla

Tervetuloa Karkkilan työväenopistoon!

Lukuvuoden 2020 - 2021 kursseille voi ilmoittautua netissä osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila,  sekä työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi,puh. 044 767 49 34).

Paperinen opinto-ohjelma on jaettu kaikkiin koteihinKarkkilan alueella 5.8. Ohjelmaa on jaossa kaupungintalolla Serverissä,kirjastossa, opistotalolla, Käsityökahvilassa ja Puustinnassa, muttakurssitarjontaan voi tutustua myös sähköisesti ilmoittautumisohjelmassa www.opistopalvelut.fi/karkkila

Kurssiohjelma on koottu normaalioloja ajatellen. Toiminnassavaraudutaan kuitenkin myös mahdollisiin muutoksiin. Opettajat ovatkouluttautuneet etäopetukseen yhdessä ja erikseen, mutta tämänhetkisenohjeistuksen mukaan opetus toteutetaan lähiopetuksena. Opetustoiminnan järjestelyissä huomioidaan turvavälit ja siksiryhmäkokoja on tarkastettu. Lisäksi opetustiloissa on tehty tarvittaessa paikanvaihdoksia.

Kursseille voi osallistua vain terveenä. Ethän osallistuopetukseen, jos sinulla on sairastumiseen viittaavia oireita tai oles toipilas.Huolehdi käsihygieniasta ja vältä tarpeettomia lähikontakteja. Pese kätesihuolellisesti ja usein. Käytä tarvittaessa käsidesiä. Maskisuosituksissa noudatetaan Karkkilan kaupungin yleisiä linjauksia.


Tilajärjestelyt Nyhkälän koulun ollessa pois käytöstä

Nyhkälän koulu on tulipalon vuoksi toistaiseksi poissa käytöstä ja siksi myös työväenopiston Nyhkälään suunnitellut tunnit on sijoitettu toisiin tiloihin. Nyhkälän koulun toimintaa on sijoitettu moniin eri toimitiloihin Karkkilassa ja siksi myös monet muut työväenopiston ryhmät sijoitetaan väliaikaisesti normaalista toiminnasta poikkeaviin toimitiloihin. Opiskelijoita tiedotetaan paikanvaihdoista tekstiviestein. 

Nyhkälän koulun teknisen työn luokka on opetuskäytössä jälleen ma 5.10.2020 alkaen. Muut Nyhkälän kouluun suunnitellut tunnit jatkavat väistötiloissa toistaiseksi.

Nyhkälän musiikkiluokan tunnit:
Kitaratunnit pidetään toistaiseksi Karkkilan lukiossa, rumputunnit Haukkamäen koululla, sähkökitara- ja bassotunnit sekä ukulelen jatkokurssi ukuleleorkesterin tiloissa.

Nyhkälän ruokalan tunnit:
Luovan kirjoittamisen tunnit pidetään palvelukeskuksen ruokalassa. Koodauskurssit pidetään yhteiskoululla. Soittokunta kokoontuu pääsääntöisesti Nummelassa.

Nyhkälän tiloissa pidetty kielten opetus:
Viron kielen klubi ja venäjä 8 siirretään palvelukeskuksen takkahuoneeseen. Arabian, englannin, espanjan, ranskan ja saksan opetus siirretään yhteiskoulun ja lukion tiloihin. 

Kaupungintalon alakerran tunnit:
Nuorisoteatteri kokoontuu toistaiseksi Kunnon fiilarien tiloissa. Seniorijumppa kokoontuu kaupungintalon alakerrassa ihan normaalisti.

Suomen kielen opetus:
Suomen kielen tunnit siirtyvät yhteiskoulun ATK-luokasta opistotalon kieliluokkaan.

Karkkilan työväenopisto 95 vuotta!

Vuonna 2020 Karkkilan työväenopisto viettää 95-vuotisjuhliaan. Juhlavuoden tunnelmia voit seurata opiston sometileillä Instagramissa ja Facebookissa (@karkkilantyöväenopisto) sekä blogissa osoitteessa https://karkkilantyovaenopisto.wordpress.com  

Ajankohtaisia kursseja 


Kursseja peruuntuu ja siirtyy myöhempään
Hävikkiruokailta ke 4.11.2020 ja yhteislaulutilaisuus 12.11. peruuntuvat kokonaan syksyltä 2020.

Karkkilan työväenopiston 95-vuotisjuhlaluennollajuurakonhuldia, äijäjoogaajia ja digimummoja
Mikä yhdisti Tampereen punakaartia ja Suomalaisen Klubin herroja? Entä miksiTurussa oli 1910-luvun sivistyneimmät poliisit? Mistä tunnistaa vieraaseenkaupunkiin saapuneen opistolaisen? Mikä on humppaamispakko? Miten estetäänkurssilaiskato? Miksi opistoissa oli vuosikymmeniä paikkakunnan parhaatiltamat? Olisiko opistojen nimeksi pitänyt sittenkin valita ”sivistölä”? FTSamu Nyströmin luennolla paneudutaan näihin kysymyksiin ja moniin muihinkinopistotoiminnan historian käänteisiin viimeisen 121 vuoden ajalta. Kansalais- ja työväenopistotoiminnan historiaa valottavalla luennollaperehdytään ennen kaikkea opistoliikkeen vaiheisiin sekä siihen, mitä kaikkeaopistolaisuus on eri aikoina pitänyt sisällään. Opistohistoriaa tarkastellaanniin opiskelijoiden kuin opettajienkin näkökulmasta opistolaisyhdistyksiä jatoverikuntia unohtamatta. 
Esitys perustuu Nyströmin kirjaan ”Unelmasivistyneestä kansakunnasta. Kansalaisopistojen liitto 100 vuotta”(2019).  Luennon tavoitteena on antaa kuulijoille laaja ymmärrys siitä,miten ja miksi kansalais- ja työväenopistoista on tullut sellaisia kuin nenykyään ovat. Perimmäisenä kysymyksenä on pohtia, mikä yhdistää 1900-luvun alunjuurakonhuldia ja tämän päivän digimummoja. Mitä annettavaa 121 vuotta sittensyntyneellä opistoliikkeellä on 2000-luvun Suomelle? Samu Nyströmin luento pidetään Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4) keskiviikkona28.10. klo 17.30 – 19. Luennolle on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumistatarvita. Karkkilasalin paikkamäärää on kuitenkin rajattu 80 osallistujaan,jolloin turvavälit on mahdollista säilyttää. Lisäksi osallistujiltaedellytetään maskien käyttöä.
Luento juhlistaa tänä vuonna 95 vuotta täyttävää työväenopistoa. Tervetuloamukaan! 

Joululahjoiksikestävää kehitystä keittiöön
Työväenopiston kurssilla valmistetaan keittiössä tarvittavia tuotteitamuovisten vastaavien korvaajiksi eli virkataan erilaisia astianpesusieniä mm.hamppulangasta, tiskiliinoja bambulangasta, tehdään vahakangasta vanhoistapuuvillakankaista, ommellaan yrttiruukkujen säilyttimiä puuvillakankaasta jakahvipusseista. Kurssi alkaa infolla torstaina 5.11. kl0 18 – 18.45 ja varsinainenopetus pidetään 21.11. - 22.11. klo 10-15. Opettajana toimii Leena Pitkäpaasi,kurssimaksu on 22 euroa.
Ilmoittaudu etukäteen viimeistään viikkoa ennen kurssin alkuaosoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Sivua päivitetty 28.10.2020 / mm

Ajankohtaista »
Yhteystiedot
Työväenopisto
Rehtori
Milla Malmberg
 0500 7057 95
Opistotalo, Karkkila
Työväenopisto
Tekstiilityön opettaja
Leena Pitkäpaasi
 050 4052 815
Opistotalo, Karkkila
Päivystysaika ke klo 13-15
Työväenopisto
Kulttuuri- ja opistosihteeri
Mari Rautiainen
 044 4675 452
Työväenopisto
Toimisto
 044 7674 934
Opistotalo, Karkkila
Avoinna arkisin klo 9-15, opetuskausina iltapäivystys ke 15.30-17.30.

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi