Valikko Etsi
Palvelut / Kirjasto

Karkkilan kirjasto FacebookissaSanomalehdet ePressissäNaxos-musiikkikirjastoeBooking 


Tervetuloa Karkkilan kirjastoon

Sivua on päivitetty 27.11.2020/EN


Karkkilan kirjaston aukioloajat 17.8.-27.11.

Asiakaspalveluaika (ovet avoinna ja henkilökunta paikalla):
ma-to kello 13-19
pe kello 10-17

Omatoimikirjasto käytettävissä:
ma-to kello 7-13 ja 19-20
pe kello 7-10 ja 17-18
la-su toistaiseksi suljettu

Omatoimikirjastoa voi käyttää, jos on hankkinut kirjastokortille erikseen omatoimikirjaston käyttöoikeuden.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia asioidessasi kirjastossa. Muistathan myös pestä kätesi tai käyttää käsidesiä ennen ja jälkeen kirjastokäynnin. Pidäthän edelleen myös turvaväliä henkilökuntaan ja muihin asiakkaisiin ja tarvittaessa suojaat suusi ja nenäsi yskiessäsi tai aivastaessasi. Ethän tule sairaana kirjastoon.

Karkkilan kirjaston tilat on suljettu yleisöltä 30.11.-18.12.

Karkkilan kaupunginkirjaston tilat on suljettu yleisöltä ja tapahtumat ja ryhmävierailut peruttu koronaepidemian takia 30.11. - 18.12.2020. Lainojen palauttaminen ja varausten nouto on toistaiseksi mahdollista myös sulun aikana. Tilanne voi muuttua nopeasti, joten kannattaa seurata kirjaston tiedotusta tällä sivulla, verkkokirjastossa osoitteessa lukki.finna.fi.tai kirjaston Facebook-sivulla.

30.11. alkaen varausten noutoaika on toistaiseksi ma-ke kello 15-19 ja to-pe kello 13-17. Varaukset noudetaan jonotusperiaatteella pika-asiointina kirjaston eteisestä. Asioidessa tulee noudattaa hygieniaohjeita ja turvavälejä, ja maskin käyttämistä suositellaan. Kirjastoon ei saa tulla sairaana. Riskiryhmiin kuuluvat voivat sopia erillisen noutoajan puhelimitse tai sähköpostitse.

Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelusta sähköpostitse osoitteella kirjasto@karkkila.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-11 numerosta 044 767 4642. Myös kaukolainoja toimitetaan mahdollisuuksien mukaan.

Palautuksia voi jättää milloin tahansa ulko-ovella sijaitsevaan palautusluukkuun, joka tyhjennetään joka arkipäivä, tai varausten noudon yhteydessä sisätiloihin.

Omien lainojen eräpäivät voi varmistaa verkkokirjastosta tai kirjaston asiakaspalvelusta. Kirjastomaksuja voi sulun aikana maksaa ainoastaan verkkomaksuna verkkokirjaston Maksut-sivulla. Kirjastokortin pin-koodin, jolla pääsee kirjautumaan verkkokirjastoon ja käyttämään kirjaston e-kirjoja, voi pyytää vapaamuotoisesti Suomi.fi-viestipalvelun kautta osoitteessa suomi.fi/viestit. Viestipalvelu vaatii vahvan tunnistautumisen esim. mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Verkkomaksamisesta ja Suomi.fi-viesteistä on lisätietoa alla.

Verkkomaksaminen käyttöön Lukki-kirjastoissa

 
Lukki-kirjastojen (Karkkila, Lohja, Vihti) asiakkaat voivat 2.11.2020 alkaen maksaa kirjastomaksunsa myös verkkomaksuna.
 
Verkkomaksupainike löytyy verkkokirjastosta sisäänkirjautuneen asiakkaan omista tiedoista kohdasta ”Maksut”. Valittavina maksutapoina ovat yleisimmät verkkopankit ja maksukortit. Kirjastomaksuja ei voi maksaa kirjastolle normaalilla tilisiirrolla.
 
Verkkomaksuna voi maksaa myöhästymismaksut, huomautusmaksut, laskutuslisät, kaukolainamaksut sekä noutamatta jääneiden varausten maksut. Verkkomaksuna maksettaessa asiakkaan on maksettava kerralla kaikki kirjastomaksunsa. Mikäli asiakas on huoltaja, jonka huollettavilla on kirjastomaksuja, huoltajan on maksettava samalla kerralla myös huollettavilleen aiheutuneet kirjastomaksut. Alle yhden euron summaa ei voi maksaa verkkomaksuna.
 
Verkkomaksuina ei voi maksaa laskutettuja tai perintään menneitä aineistoja. Laskutetuista tai perintään menneistä aineistoista asiakas saa jatkossakin aina erillisen laskun. Verkkomaksuina ei voi myöskään maksaa arvonlisäveron alaisia maksuja, kuten kopioita, tulosteita tai kirjaston myymiä poistokirjoja.
 
Verkkomaksut on toteutettu Valtiokonttorin Suomi.fi Maksut -verkkomaksuina. Maksunvälittäjänä Suomi.fi Maksut -palvelussa toimii Paytrail Oy. Maksun saaja on Lohjan kaupunki, joka jyvittää saadut maksut Lukki-kirjastoyhteistyön kuntien kesken.
 
Kirjastomaksuja voi edelleen maksaa myös kirjastojen asiakaspalvelussa käteis- ja korttimaksuina.


Pin-koodin saa Suomi.fi-viestillä

Jos et pääse kirjautumaan verkkokirjastoon tai käyttämään e-aineistoja, koska et tiedä kirjastokorttisi pin-koodia, voit pyytää uuden pin-koodin Suomi.fi-viestillä. Karkkilan kaupunki on ottanut käyttöön Suomi.fi-viestipalvelun, jolla kirjastoasiat voi hoitaa turvallisesti verkossa tunnistautuen. Voit pyytää palvelussa kirjastokortin pin-koodin tai ilmoittaa asiakastietoihisi muutoksia, joita ei aiemmin ole voinut tehdä kuin paikan päällä kirjastossa henkilöllisyytensä todistamalla. Viestipalvelu toimii osoitteessa suomi.fi/viestit ja sen käyttöön on olemassa myös mobiilisovellus. Tarvitset palvelun käyttöön sähköpostiosoitteen ja tunnistautumisvälineen, kuten pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos et ennen ole käyttänyt Suomi.fi-viestejä, ensimmäisellä kerralla palvelu ohjeistaa ottamaan ne käyttöön. Sen jälkeen saat viestit sähköisesti kaikista palveluista, jotka jo käyttävät Suomi.fi-viestejä. Viestin Karkkilan kirjastolle voi lähettää valitsemalla viestipalvelusta kohdan "Kirjoita viesti". Viestin vastaanottajaksi valitaan ”Karkkila” ja palveluista edelleen ”kirjasto”. Asian voi kertoa viestissä vapaamuotoisesti. Kun kirjasto vastaa viestiisi, saat ilmoituksen uudesta viestistä sähköpostiisi. Olemme ottamassa käyttöön myös lomakeasioinnin Suomi.fi –palvelussa myöhemmin tänä vuonna.

 

LAINOJEN UUSINTA, VARAAMINEN JA KIRJASTON TAPAHTUMAT

Lukki-kirjastojen (Karkkila, Lohja, Vihti) verkkokirjasto toimii osoitteessa lukki.finna.fi. Palvelussa voi hakea ja varata kirjastojen aineistoa, uusia lainoja ja päivittää omia yhteystietoja sekä tutustua kirjastojen tapahtumiin ja palveluihin.

lukki.finna.fi

Lukki-Finna perustuu Kansalliskirjaston luomaan palveluun, joka kokoaa Suomen kirjastojen, museoiden ja arkistojen kokoelmia yhteen hakuliittymään. Finnan valtakunnallinen pääsivu osoitteessa finna.fi on tutustumisen arvoinen paikka esimerkiksi kaikille historiasta kiinnostuneille, sillä sen kautta voi etsiä yhdellä haulla niin museoiden kokoelmista löytyviä valokuvia ja esineitä kuin kirjastojen aineistoja. Finnassa on mukana jo yli 100 organisaatiota. Kirjastoalalla Finna on ollut pitkään käytössä monissa tieteellisissä ja oppilaitoskirjastoissa, ja sen käyttö yleisissä kirjastoissa on laajenemassa. Lukki-kirjastot saivat oman, helmikuussa 2017 avatun Finna-näkymänsä kehittämiseen hankeavustusta Etelä-Suomen aluehallintovirastolta.


 
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi