Valikko Etsi
Palvelut / Kirjasto / Karkkila-kokoelma

Karkkila-kokoelma

Sivua on päivitetty 2.3.2023

KOTISEUTUHUONE
Kirjaston Karkkila-kokoelma tarjoaa paikallishistoriasta kiinnostuneiden käyttöön kotiseutuaineistoa sekä rauhallisen työtilan, kotiseutuhuoneen. Lasten- ja nuortenosaston takana sijaitseva huone on normaalisti lukittu - pyydä siis henkilökuntaa avaamaan ovet. Tilaa voi myös varata omaan käyttöön, esim. opiskelemista varten.

TEOKSIA JA TEKIJÖITÄ KARKKILASTA
Karkkila-kokoelmaan on talletettu pysyvästi entisten ja nykyisten karkkilalaisten tekijöiden kirjoja, elokuvia ja musiikkia sekä muulla tavoin Karkkilaan tai sen asukkaisiin liittyvää aineistoa. Uutuushankinnan periaatteet löytyvät kirjaston kokoelmapolitiikasta

HUOM! Karkkila-kokoelman aineistoa ei anneta kotilainaan. Aineistoa saa lukusalilainaksi kirjaston asiakaspalveluaikoina. Teosten lainattavat niteet on koottu Karkkila-hyllyyn, joka sijaitsee aikuistenosastolla alakertaan vievän luiskan vieressä. Karkkila-hyllyn uutuudet löytyvät uutuusalueelta.

Karkkila-kokoelman perustamisesta tuli 2013 kuluneeksi 40 vuotta. Karkkila-kokoelman vaiheista voi lukea lisää Karkkilan kotiseutuyhdistyksen lehdessäkin julkaistusta artikkelista Kirjaston Karkkila-kokoelma: kotiseudun kulttuuriperintöä kaikille (pdf-tiedosto, ei saavutettava).

Oletko julkaisemassa Karkkilaan liittyvää aineistoa? Jos haluat teoksesi Karkkila-kokoelmaan, ota yhteyttä kirjastoon.

Elias-kirjailijatietokanta esittelee Karkkilan, Lohjan ja Vihdin kauno- ja tietokirjailijoita.

KIRKONKIRJAT
Karkkila-kokoelmaan kuuluu jonkin verran Uudenmaanläänin Pyhäjärven seurakunnan kirkonkirjoja mikrofilmikopioina, joita voi tutkia paikan päällä.
Luettelo kirkonkirjojen mikrofilmeistä (pdf-tiedosto, ei saavutettava)

Suurin osa näistä mikrofilmeistä sekä muita arkistomateriaaleja on jo vapaasti käytettävissä arkistolaitoksen Digitaaliarkistossa. U.l. Pyhäjärven kirkonkirjat löytää arkistosta helpoiten valitsemalla toiminnon Hakupalvelu ja käyttämällä hakusanoina Pyhäjärven seurakunta.

SANOMALEHDET
Kaikkia kirjastossa säilytettäviä paikallislehtiä ei ole luetteloitu Lukki-tietokantaan. Lehtien säilytystiedot voi tarkistaa oheisesta luettelosta. Irtonumeroina säilytettävistä vuosikerroista saattaa puuttua joitakin hajanumeroita.
Luettelo Karkkilan kirjastossa säilytettävistä paikallisista sanomalehdistä (pdf-tiedosto, ei saavutettava)

KARKKILAN/PYHÄJÄRVEN KUNNAN ARKISTOT
Karkkila-kokoelmaan on kertynyt jonkin verran Pyhäjärven kunnan, Karkkilan kauppalan ja Karkkilan kaupungin toimintaan liittyvää arkistomateriaalia, lähinnä pienpainatteita. Varsinaisesti tämän materiaalin arkistoinnista vastaa kuitenkin Karkkilan kaupunginarkisto; lisätietoja saa esimerkiksi palvelupiste Serveristä.

Karkkila-kokoelmassa on käytettävissä mikrofilminä Pyhäjärven kuntakokouksen pöytäkirjat seuraavilta vuosilta:

  • 21.7.1867 - 2.5.1886
  • 23.5.1886 - 30.5.1896
  • 18.9.1896 - 4.7.1908
  • 9.9.1908 - 22.12.1913
  • 1914 - 1916

 


 

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi