Valikko Etsi

Karkkila-työmatkalippu - tuotteen myynti on päättynyt 31.12.2018. Vuoden 2018 puolella ostetut liput voi käyttää loppuun vuoden 2019 aikana, normaalien Karkkila-lipun voimassaoloehtojen mukaisesti.

..........................................
Vanhentunutta tietoa:

Karkkila-lippu on Karkkilan asukkaille myytävä edullinen bussilippu Karkkilasta pääkaupunkiseudulle. Lippu on tarkoitettu säännöllistä joukkoliikennettä työmatkoillaan käyttäville aikuisille.
KARKKILA-TYÖMATKALIPUSSA KAUPUNGIN TUKIOSUUS ON 50 %  

Karkkila-työmatkalipun käyttäjäryhmä laajeni  opiskelijoihin v. 2018

Karkkila-lippu käy 1.1.2018 alkaen maksuvälineenä myös karkkilalaisille opiskelijaryhmille ja
työvoimapoliittisessa koulutuksessa käyville, joiden opinnot tapahtuvat pääkaupunkiseudulla ja jotka eivät ole oikeutettuja Kelan myöntämään koulumatkatukeen. Näitä opiskelijaryhmiä ovat mm. pääkaupunkiseudulla opiskelevat peruskoululaiset, yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa opiskelevat, kansanopiston opintoja suorittavat, muut kuin lukiota tai ammatillista perustutkintoa suorittavat, työvoimakoulutuksessa tai oppisopimuskoulutuksessa opiskelevat, ilta- tai aikuislukiossa opiskelevat, paitsi jos suorittaa lukio-opinnot ammatillisen perustutkinnon yhteydessä yhdistelmätutkintona, ammatti- tai erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus (kun ei suorita ammatillista perustutkintoa), etä- tai yksityisopetuksessa olevat.

Karkkila-lipun esite, hinnasto ja aikataulu.

Karkkila-lippu maksaa 50 prosenttia matkahuollon sarjalipun hinnasta
Karkkila - työmatkalipun kertamaksu Karkkilasta Helsingin keskustaan (70 km) maksaa 1.1.2016 alkaen 4,65 € (44 matkaa on 204,80 €). Matkahuollon vuosikortilla eli sarjalipulla sama matka maksaa 9,39 € (44 matkaa 413,20 €). Tavallinen kertamaksu vakiovuorolla 1.6.2015 alkaen on 13,70 € ja pikavuorolla 10 €. Karkkila-lipun pikavuorolisä on 1 €.

Karkkila-lipulla voi matkustaa 44 kertaa 60 päivän aikana, vuosikortilla 44 kertaa vuoden aikana, lippua myy Matkahuolto. Matkahuolto ei lunasta takaisin käyttämättä jääneitä Karkkila-lipun matkoja.

Karkkila-lipun voi ostaa Karkkilan ja Helsingin Matkahuolloista. Karkkila-lipusta peritään 6,50 €:n korttimaksu.

Korttia voi käyttää kolme vuotta, minkä jälkeen on lunastettava uusi kortti. Matka maksetaan käyttämällä korttia bussin lukijalaitteessa. Lippu on henkilökohtainen, uudelleen ladattava älykortti. Ensimmäisen ostokerran jälkeen voidaan lippu uudelleen ladata myös useimmissa busseissa ja R-kioskeissa.
Lippua ei myydä lakisääteiseen koulumatkatukeen oikeutetuille oppilaille eikä oppilaille, joiden koulumatkan kaupunki kustantaa.

Käytkö töissä Karkkilassa? 
Nyt pääsee myös pääkaupunkiseudulta Karkkilaan työmatkalipulla  puoleen hintaan 

HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa myös Karkkila-työmatkalippuja tuettuun hintaan. HSL korvaa tietyille kehyskunnille, mm. Karkkilalle, HSL-kuntien asukkaiden matkojen kuntatuen eli alennuksen. Nyt voit matkustaa bussilla pääkaupunkiseudulta  Karkkilaan samoilla tukialennuksilla kuin Karkkila – työmatkalipulla Karkkilasta matkustettaessa. Tuetun työmatkalipun piiriin kuuluvat Helsinki, Espoo, Kerava, Kirkkonummi ja Vantaa. Karkkila-työmatkalipun kunnan tukema alennus on 1.3.2012 alkaen 50 prosenttia Matkahuollon 44 matkan ja 60 päivän sarjakortin hinnasta. 
 
Työmatkalippu ladataan Matkahuollon matkakortille. Kortin voi hankkia Matkahuollon toimipisteestä joko Kampista tai Karkkilan matkahuollosta. Tarvitset mukaasi valokuvallisen henkilötodistuksen. Ostotositteeseen merkitään mm. kotikuntasi ja perusmatkasi. Kortin hankkimisen jälkeen voit ladata sen Matkahuollon toimipisteiden lisäksi R-kioskeissa sekä niissä busseissa, joissa Matkahuollon kortti on käytössä.  

Lisätietoja: HSL, www.hsl.fi – Liput ja hinnat, Matkahuolto, VR, Uudenmaan joukkoliikenneinfo, www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi, Karkkilan kaupunki, elinkeinopalvelut, puh. 09 4258 3614

Helsingin-Seudun Liikenteen, HSL:n yleisliput

Karkkila-lipun lisäksi voi ostaa edulliset yleisliput HSL-alueelle, joko kunnittain tai koko seudulle ilman runkomatkan sidonnaisuutta. Yleislipulla on voimassaoloaikanaan rajoittamaton matkustusoikeus.

Helsingin Seudun Liikenne -kuntayhtymä HSL on solminut usean pääkaupunkiseudun kehyskunnan kanssa sopimuksen, jonka mukaan kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen matkalippuja samaan hintaan kuin HSL-alueella vakituisesti asuvat. Sopimus on voimassa Hangon, Hyvinkään, Inkoon, Järvenpään, Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Pukkilan, Raaseporin, Riihimäen, Sipoon, Siuntion, Tuusulan ja Vihdin kanssa.

Näiden kuntien asukkailla on oikeus ostaa seuraavia Helsingin seudun matkalippujärjestelmään kuuluvia aikuisten henkilökohtaisia kausilippuja alennettuun hintaan:
- Helsingin sisäinen lippu: oikeuttaa matkustamaan Helsingin alueella bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenteessä sekä Suomenlinnan lautalla
- Espoon sisäinen lippu:  oikeuttaa matkustamaan Espoon ja Kauniaisten alueella bussi- ja lähijunaliikenteessä
- Vantaan sisäinen lippu:  oikeuttaa matkustamaan Vantaan alueella bussi- ja lähijunaliikenteessä
- Seutulippu (Pääkaupunkiseutu, entinen YTV-alue): oikeuttaa matkustamaan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella kuntien sisäisessä ja seudullisessa bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenteessä sekä Suomenlinnan lautalla  

HSL-alueen kehyskuntalippuja ei ole lapsille, koululaisille, opiskelijoille eikä muille erityisryhmille.

HSL: HSL:n lipunmyyntipisteet, www.hsl.fi

Kehyskuntien lippuyhteistyö, HSL-lippujen asiakashinnat 2018

 Karkkilasta menee päivittäin Helsinkiin ja takaisin noin 30 bussivuoroa.

Tarkista ajantasaiset aikataulutiedot Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi. www.hsl.fi

 

Lisätietoja
Länsi-Uudellamaalla (Hanko, Raasepori, Inkoo, Siuntio, Vihti, Lohja, Karjalohja, Karkkila)  Tapio Heinonen, henkilöliikennelogistikko tapio.heinonen@siuntio.fi, puhelin 0443 861 090, www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi 

Sivua päivitetty 2.1.2019/bh

 

 

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi