Valikko Etsi
Palvelut / Joukkoliikenne / HSL-kehyskuntalippu

HSL-sovelluksesta nyt kausiliput myös karkkilalaisille. Sovelluksen kautta on mahdollista ostaa HSL-alueen kausilippuja samaan hintaan kuin HSL-kunnissa asuvilla.

HSL on solminut usean Helsingin seudun kehyskunnan kanssa sopimuksen, jonka perusteella kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen aikuisten kausilippuja samaan hintaan kuin HSL-kunnissa asuvat. Lippuja on tarjolla kaikille HSL:n vyöhykkeille ABCD.

Kausilipun on voinut tähän saakka ostaa vain HSL-kortilla mutta nyt myös älypuhelimeen ladattavalla HSL-sovelluksella. Kehyskuntien asukkaat voivat ostaa sovelluksella 30 vuorokauden aikuisten kausilippuja. Lippu veloitetaan maksukortilta oston yhteydessä.


HSL:n 30 vuorokauden lippujen hinnat HSL:n verkkosivuilla osoitteessa https://www.hsl.fi/kausiliput 


Vuoden 2021 kausilippujen taksat:   


Liput kuntalaisille, aikuinen Asiakashinta,  Asiakashinta,
Säästökausi 30 päivää  Kausi 30 päivää
AB 52,30 62,70
BC 52,30 62,70
D 52,30 62,70
CD 67,20 80,60
ABC 83,10 99,70
BCD 83,10 99,70
ABCD 118,90 142,70

 

HSL on solminut lippuyhteistyösopimuksen Hangon, Hausjärven, Inkoon, Karkkilan, Lohjan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Porvoon, Pukkilan, Raaseporin ja Vihdin kanssa. Sopimus on voimassa myös Järvenpään kanssa, mutta heille on tarjolla hieman suppeampi lippuvalikoima, eikä lippuja voi vielä ostaa sovelluksella.

HSL-sovelluksen voi ladata maksutta Android- ja iPhone -älypuhelimiin joko App Storesta tai Google Play -sovelluskapasta. Sovellus toimii Android- ja iPhone -älypuhelimissa, joiden käyttöjärjestelmä on Android 5.0 tai iOS 9.0 tai niitä uudempi.

Lisätietoa HSL-sovelluksesta: https://www.hsl.fi/sovellus

 

HSL:n liput ja vyöhykkeet uudistuivat 27.4.2019 - Karkkilan asukkaat voivat entiseen tapaan ostaa edullisia kehyskuntalippuja HSL:n alueella matkustamiseen.

Helsingin Seudun Liikenne, HSL-kuntayhtymä on solminut Karkkilan kaupungin kanssa uuden kehyskuntasopimuksen 1.4.2019, jonka mukaan kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen kausilippuja samaan hintaan kuin HSL-alueella vakituisesti asuvat. Helsingin Seudun Liikenteen HSL:n kehyskuntalippuja on tarjolla Karkkilan asukkaille siis entiseen tapaan. Karkkilan asukkaat (kotipaikkana Karkkila) voivat ostaa edulliset vyöhykehinnoitteluun perustuvat liput HSL-alueella matkustaessaan. Lipun ostohetkellä pitää todistaa kuntalaisuus. HSL:n kehyskuntalipulla voi karkkilalainen matkustaa Espoon, Helsingin, Kauniaisen, Keravan, Kirkkonummen, Sipoon, Siuntion, Tuusulan ja Vantaan alueilla.

HSL:n vyöhykeuudistus

HSL:n joukkoliikenteen lippujen hinnoittelu on muuttunut 27.4.2019, kun uudet vyöhykkeet ovat korvanneet entiset kuntarajoihin perustuneet lippualueet. Sisäiset, seutu- ja lähiseutuliput jäävät historiaan, ja lippu ostetaan vyöhykkeille ABCD.

Lippu ostetaan kaikille niille vyöhykkeille, joiden kautta matka kulkee. ABC-alueella ostetaan AB-, BC- tai ABC-lippu, sillä lippuja ei myydä yksittäisille vyöhykkeille. Vyöhykkeellä D voi ostaa yhden vyöhykkeen lipun, jonka hinta on sama kuin AB- ja BC-lippujen. Lisäksi myynnissä on ABCD-, BC-, BCD- ja CD-lippuja.

Uusien vyöhykkeiden ansiosta myös naapurikunnan palveluiden käyttö on sujuvaa, koska korkeat hintaportaat kuntien rajoilta poistuvat. Uusilla lipuilla on laajemmat matkustusalueet ja kerta- ja arvolipuilla pidemmät vaihtoajat kuin vanhassa lippujärjestelmässä.

Reittiopas ja HSL-sovellus näyttävät reitin lisäksi, minkä lipun reitille tarvitsee. Sovelluksessa lipun pääsee ostamaan suoraan reittihausta. Jo nyt on käytössä uusille vyöhykkeille tehty Reittiopas, josta näkee, minkä vyöhykkeiden kautta omat matkat kulkevat. Pysäkeillä vyöhyketieto näkyy pysäkkikilvissä. Kun uudet vyöhykkeet tulevat käyttöön, kortinlukijan käyttöliittymä uudistuu ja näytöllä näkyvät vain ne liput, jotka kyseisestä lähtöpisteestä voi ostaa.

Kausiliput, joiden voimassaolo jatkuu 27.4. jälkeen, muuttuvat automaattisesti uusien vyöhykkeiden mukaisiksi. Jos uusi kausilippu ei vastaa matkustustarpeita, lipun matkustusalueen voi käydä muuttamassa palvelupisteessä 2 kuukauden ajan.

Näin liput muuttuvat:
•Helsingin sisäinen -> AB
•Espoon ja Vantaan sisäiset -> BC
•Seutulippu -> ABC
•Kerava–Sipoo–Tuusula -> D
•Kirkkonummi–Siuntio -> D
•Lähiseutu 2 -> BCD
•Lähiseutu 3 -> ABCD

Kehyskuntalippujen uudet vyöhykekohtaiset taksat 27.4.2019 alkaen

Vihreä matkakortti täytyy vaihtaa uuteen siniseen HSL-korttiin tai HSL-sovellukseen ennen huhtikuun 27. päivää, sillä vihreällä kortilla ei voi matkustaa uusilla vyöhykkeillä. Kortin vaihtaminen on maksutonta vyöhykkeiden käyttöönottoon asti. Sen jälkeen siitä peritään 6 euron käsittelymaksu. Kortteja on nyt vaihdettu reilut 850 000. HSL-kortin nettilataus tulee hsl.fi:hin vyöhykkeiden käyttöönoton jälkeen ensi syksynä.

Lisävyöhykelippu ja laajemmat matkustusalueet sujuvoittavat matkustamista

Uutuutena lippuvalikoimaan tulee lisävyöhykelippu, jolla voi edullisesti laajentaa kausilipun matkustusaluetta. Esimerkiksi AB-kausilipun haltija voi ostaa lentokentälle mennessään C-lisävyöhykelipun, jonka hinta on 2,50 euroa. Jos kausilippu on HSL-sovelluksessa, myös lisävyöhykelippu pitää ostaa sovelluksessa. Vastaavasti HSL-kortin kausilippuun lisävyöhykelippu ostetaan kortinlukijalta HSL-kortilla.

Monien seutulipun käyttäjien matkakustannukset laskevat, koska jatkossa monille riittää seutulipun sijaan AB- tai BC-lippu. Tämä tarkoittaa lähes 47 euron eli 44 prosentin säästöä 30 vuorokauden kausilipussa. Etu koskee monia, sillä B-vyöhyke on laaja, ja siellä asuu yli 600 000 ihmistä eli noin puolet HSL-alueen asukkaista. Seutulippua vastaavan ABC-lipun käyttäjillä hinta säilyy liki ennallaan, sillä 30 vuorokauden kausilippu maksaa euron enemmän. BC- tai BCD-lippu on hyvä vaihtoehto C- tai D-vyöhykkeellä asuville, jos matka ei jatku Helsingin niemelle saakka.

”Joukkoliikenteen hinnoittelu muuttuu laajoilla alueilla entistä houkuttelevammaksi. Odotettavissa on, että joukkoliikenteen käyttö lisääntyy etenkin B- ja C-vyöhykkeillä. Automatkat vähenevät erityisesti Helsingin suuntaan, ja joukkoliikenteen matkustuskilometrit kasvavat liikenne-ennusteen mukaan viidellä prosentilla”, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi toteaa.

Alennusta 70 vuotta täyttäneille ja opiskelijoille kausilipuista
Vyöhykkeiden myötä käyttöön tulee uusi alennus 70 vuotta täyttäneille. Alennus on 50 prosenttia vastaavasta aikuisten lipun hinnasta, ja sitä saa HSL-kortilla ostettavista arvo- ja lisävyöhykelipuista kaikkina päivinä klo 9–14 alkaville matkoille. Asiakkaan pitää käydä palvelupisteessä päivittämässä asiakasryhmä HSL-kortilleen.
Eläkeläisten ja liikuntarajoitteisten alennuksen myöntämisperusteet säilyvät ennallaan, mutta alennusprosentit yhtenäistetään 50 prosenttiin. Lastenlipun ikäraja nousee 17 vuoteen.

Opiskelijoiden alennusoikeutta laajennetaan siten, että 30 vuoden ikäraja ja vaatimus opintotuki-päätöksestä poistetaan. HSL-kunnat tukevat opiskelijoiden joukkoliikennematkoja vuosittain noin 28,5 miljoonalla eurolla. Nyt tehtävien muutosten jälkeen opiskelija-alennusta saavien joukko kasvaa. Jatkossa opiskelijat saavat kausilipuista 45 prosentin alennuksen, eikä alennusta enää myönnetä arvolipuista. Opiskelijat voivat ostaa alennushintaisia lippuja myös HSL-sovelluksella.

Tekstiviestilipun myynti päättyy 27.4. Lippu on päällekkäinen HSL-sovelluksen kertalipun kanssa. Valtaosa nykyään käytössä olevista kännyköistä on ns. älykännyköitä, joilla voi ostaa mobiililipun. Myös ratikkalipun myynti loppuu. Jatkossa kaikki lyhyet matkat ovat samanhintaisia kaikilla vyöhykkeillä kulkuvälineestä riippumatta.

Lisätietoa verkossa:

Lisätietoa uusista lippuryhmistä

Lippujen hinnat 27.4.2019 alkaen


Vyöhykkeiden Reittiopas

HSL-sovellus

 

Helsingin Seudun Liikenteen HSL:n kehyskuntaliput Karkkilan asukkaille

HSL:n yleisliput 1.1.2012 - 31.3.2019, nykyinen vyöhykejako ja hinnasto voimassa 26.4.2019 asti

Karkkilan asukkaat voivat ostaa edulliset yleisliput HSL-alueelle, joko kunnittain tai koko seudulle ilman joukkoliikenteen runkomatkan sidonnaisuutta. Yleislipulla on voimassaoloaikanaan rajoittamaton matkustusoikeus.

Karkkilalainen voi ostaa edulliset yleisliput Helsingin seudun liikenne-kuntayhtymän HSL:n alueelle. Yleislipulla on voimassaoloaikanaan rajoittamaton matkustusoikeus. HSL:n alue sisältää seuraavat kuntayhtymän jäsenkunnat: Espoo, Helsinki, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Sipoo, Siuntio, Tuusula ja Vantaa.

Helsingin Seudun Liikenne, HSL -kuntayhtymä on solminut usean pääkaupunkiseudun kehyskunnan kanssa sopimuksen, jonka mukaan kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen matkalippuja samaan hintaan kuin HSL-alueella vakituisesti asuvat. Sopimus on voimassa Hangon, Hyvinkään, Inkoon, Järvenpään, Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Pukkilan, Raaseporin, Riihimäen ja Vihdin kanssa.

Näiden kehyskuntien asukkailla on oikeus ostaa seuraavia Helsingin seudun matkalippujärjestelmään kuuluvia aikuisten henkilökohtaisia kausilippuja HSL:n jäsenkunnista alennettuun hintaan:
- Helsingin sisäinen lippu: oikeuttaa matkustamaan Helsingin alueella bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenteessä sekä Suomenlinnan lautalla
- Espoon sisäinen lippu:  oikeuttaa matkustamaan Espoon ja Kauniaisten alueella bussi- ja lähijunaliikenteessä
- Vantaan sisäinen lippu:  oikeuttaa matkustamaan Vantaan alueella bussi- ja lähijunaliikenteessä
- Seutulippu (Pääkaupunkiseutu, entinen YTV-alue): oikeuttaa matkustamaan Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Keravan, Kirkkonummen, Sipoon ja Vantaan alueella kuntien sisäisessä ja seudullisessa bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenteessä sekä Suomenlinnan lautalla.
-  Vuoden 2018 alusta HSL:n liikennöintialueeseen liittyvät uusina jäsenkuntina Tuusula ja Siuntio, jotka ovat aikaisemmin olleet HSL:n kehyskuntayhteistyökumppaneina.

HSL-alueen kehyskuntalippuja ei myydä lapsille, koululaisille, opiskelijoille eikä muille erityisryhmille. 
 

HSL:n asiakashinnat,  hinnasto 1.1. - 31.3.2019  
Asiakashinta Karkkilan asukkaille:                          

Liput kuntalaisille, aikuinen14 pv lisäpäiväkausi 30 päivää
Helsingin sisäinen   28,70 1,63   54,70
Espoon sisäinen                    28,70  1,63  54,70
Vantaan sisäinen28,701,63    54,70
Kerava, Sipoo, Tuusula       28,701,63  54,70
Kirkkonummi, Siuntio28,70  1,63 54,70
Seutu 55,703,18  106,50
Lähiseutu II 55,703,18     106,50
Lähiseutu III  82,80 4,73  158,40


Lisäksi matkakortin hinta 5 eur
Hinnat sis. alv 10 %

Tarkista ajantasaiset aikataulut Matkahuollon ja HSL:n sivuilta www.matkahuolto.fi. www.hsl.fi

Lisätietoja
Länsi-Uudellamaalla (Hanko, Raasepori, Inkoo, Siuntio, Vihti, Lohja, Karjalohja, Karkkila)  Tapio Heinonen, henkilöliikennelogistikko tapio.heinonen@siuntio.fi, puhelin 0443 861 090
HSL, www.hsl.fi
Uudenmaan joukkoliikenneinfo, www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi  
Karkkilan kaupunki, elinkeinopalvelut, puh. 09 4258 3614

sivua päivitetty 3.11.2021/bh

 


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi