Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Karkkilan Rautapäivät / Vuoden 2019 Karkkilan Rautapäivät

 Karkkilan Rautapäivät 13. - 16.6.2019

Karkkilan Rautapäivät olivat vuonna 2019 järjestyksessään jo kymmenennet.
Rautapäivien ohjelmisto tarjosi neljän päivän ajan reilut 60 erilaista ohjelmaa ja tapahtumaa ympäri kaupunkia. Ohjelmistossa oli toritapahtumia, konsertteja, musiikkiesityksiä, tanssia, lastentapahtumia, teatteria, taidenäyttelyitä, museokohteita, luomutila, Fagerkullan kulttuurihistoriallisen asuinalueen avoimet ovet ja paljon muuta.

Rautapäivien Käsiohjelma jaettiin kotitalouksiin Karkkilan alueella 5.6.2019.
Käsiohjelmia, tapahtumapasseja ja tapahtumatarroja oli jaossa ja Rautapäivien t-paitoja myynnissä Karkkilan kaupungin infopisteissä perjantaina torilla ja lauantaina Rompetorin yhteydessä kirjaston edustalla, Valtatie 26 E.


Torstai 13.6.

Karkkilan ruukkimuseon kohteet olivat avoinna Rautapäivien ajan klo 11-17. Suomen Valimomuseo, Galleria Bremer, Bremerintie 10. Heljä Liukko-Sundströmin näyttely oli Galleria Bremerissä avoinna Rautapäivien ajan. Karkkila-Högforsin työläismuseo oli avoinna klo 12-16.  Vanha Fagerkullantie.


Galleria Framillessa oli kuvataiteilija Jari Männistön teoksia näyttelyssä "Satanen". Valtatie 3, framille.fi.

 
Karkkilan Seurakunnassa tapahtui monenlaista ohjelmaa Rautapäivien aikana.

Klo 9-14 oli tapulikahvila avoinna kirkon kellotapulissa. Tarjolla oli kahvia, pullaa ja lettuja diakoniatyön hyväksi.
Klo 9-20 kirkossa oli kirkkotekstiilinäyttely. Nähtävillä oli vanhoja ja uusia kirkkotekstiilejä Karkkilan kirkon yli 200-vuotisen historian ajalta. Vanhimmat näytteillä olleet tekstiilit olivat vanhempia kuin kirkko.

Karkkilan seurakunnan vapaaehtoistyöntekijät Pirkko Lihavainen ja Paavo Föhr esittelivät Rautapäivien ensimmäisenä päivänä, klo 9-20 kirkkotekstiilinäyttelyä kirkossa. "Tänne voi tulla vaikka vain istumaan rauhassa penkkiin ja levähtämään hetkeksi", sanoivat kumpikin terveisinään Rautapäivien kävijöille.


Yhteisin sävelin laulettiin Tehtaan katveessa

Harmonikkapedagogi Tuija Närhi

Klo 14 – 15 sai tulla Rautapäiville laulamaan iki-ihania Olavi Virran lauluja ja maistamaan Högforsin munkkipannulla paistettuja herkkumunkkeja. Alun perin paikan piti olla Tehtaan Hotellin ja Valimomuseon välinen piha, Bremerintie 2. Mutta tuulisen ja sateisen sään vuoksi tilaisuus siirrettiin sisätiloihin Tehtaan Hotellin saliin. Musiikista yhteislauluissa vastasi harmonikkapedagogi Tuija Närhi. Yhteistyössä Tehtaan Hotelli ja Suomen Valimomuseo.

Yhteislaulutilaisuus siirrettiin epävakaisen sään vuoksi Tehtaan Hotellin saliin.


Tehtaan Hotellin avoimet ovet kutsuivat Rautapäivien vierailijoita klo 16 – 18.

 Rautapäivien yleisö oli tervetullut tutustumaan Tehtaan Hotellin tiloihin, Bremerintie 2.


Karkkilan Rautapäivien torstaipäivän Peikkorasteilla radan kiersi reilut 30 lasta. Peikkorasteilla oli erilaisia tehtävärasteja ja Peikon pesä-rasti.

 

Klo 17 alkaen oli peikkosuunnistusta pikkupeikoille ja vähän isommillekin peikoille Haukkamäen maastossa. Lasten Peikkorata oli maksuton. Muilla reiteillä karttamaksu oli 6 € ja Emit-vuokra 1 €. Maastoon suunnistusradoille mentiin klo 17-18.30. Lähtö oli Haukkamäen koulun pihalta, Vanha Turuntie 28. Järj. Karkki-Rasti, kuva Inga-Maria Vaara.


Rautapäivien avajaiset olivat Karkkilasalissa

Klo 18 juhlistettiin Rautapäivien järjestyksessään kymmenettä tapahtumakertaa, Anttilankatu 2-4. Avajaispuheen piti museonjohtaja Tommi Kuutsa.

Harmonikkataiteilija Soile Närhi, esitti Barokkimusiikkia harmonikalla.

Tanssiopisto Vinha esitti: "Kun käännät metsässä selkäsi.." Vihdin baletti 1 -ryhmä (Kultalinnut) ja Vihdin aikuisbalettiryhmä (Metsänhenget). Koreografia: Pauliina Kettunen. Mus. Les Sylphides, Waltz II - Frederick Chopin.


Avajaistilaisuuden ohjelmaan kuului museoamanuenssi Janne Viitalan vetämä Pelastakaa Högforsin diat, Karkkilan ruukkimuseo Senkan valokuvien tunnistusilta. Tilaisuudessa käytiin läpi myös kuvasatoa menneiden vuosien Rautapäiviltä. Tommi Kuutsa kertoi kuvien myötä tapahtumista eri vuosilta.


Rautapäivien/Karkkilan kaupungin infopiste oli avoinna Kuningataraulassa klo 17 - 19.


Yrteistä rautaa kesään kurssi Kertun Kellarissa.

Klo 18.30 - 21 istutettiin yrttejä terassilaatikkoon kesäksi. Pieni Kukkapuoti Ikivihreän ja PikkuLeppiksen yrttikurssi Kertun Kellarissa, Huhdintie 10-12. Kurssimaksu oli 50 euroa ja sisälsi opetuksen, yrtit, puulaatikon, maalit, riisipaperin ja decoupagelakan sekä liitutaululakkauksen ja liitutaulutussin.


Perjantai 14.6.

Vuoden 2018 karkkilalainen Anna Tallgren perheensä kanssa perjantain toritapahtumassa.


Rautainen toritapahtuma Harjukadulla oli klo 9 – 15 ja kauppatori avoinna klo 9 - 14.

Ohjelmalavalla tapahtui monenlaista klo 9 - 15. Toritapahtuman avasi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Tallgren ja juonsi Henna Mitrunen.


Vuoden karkkilalaisen Anna Tallgrenin kädenjälkitaulun julkistus oli heti avauspuheiden jälkeen.

Museonjohtaja Tommi Kuutsa esittelee kädenjälkitaulua.

Vuoden 2018 karkkilalainen Anna Tallgren ja kädenjälkitaulu, joka on kiinnitetty Karkkilan kaupungintalon aulan seinään. Annan ja aikaisempien vuosien voittajien kädenjälkitauluja voi käydä katselemassa sieltä kaupungintalon ollessa avoinna.


Klo 9.20 – 9.40 esiintyi Karkkilan Viihdekuoro. Kuoroa johti Mika Nikander.


Klo 9.45 – 10.15 oli vuorossa Karkkilan I ukuleleorkesteri.


Klo 10.15 – 10.30 olivat vuorossa Tanssiopisto Vinhan kesäleiriläiset esityksineen.

Vinhan kesäleiriläiset esittivät muun muassa "Perhepotretti" -tanssiesityksen.


Klo 10.50 – 11.20 esiintyi suosittu Höpinätötterö, lastenmusiikkiduo, jonka vinkeän vinksahtanut show tarjoili hupia ja huumoria koko perheelle. Lauluissa seikkailivat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät sekä Nestori-mato.

Orkesterissa lauloivat ja soittivat Janne Laurila (kitara & laulu) ja Joonas Keskinen (kontrabasso & laulu), jotka loihtivat ilmoille kaikenlaista höpinää. Höpinätötterön voi bongata myös Pikku kakkosesta.


Klo 11.30– 11.45 Oma koti Karkkilasta, Tuomo Paaso Länsi-Uudenmaan Säästöpankki

 


Klo 12.45 – 14.00 Candyville Roots Music Society ry. esittäytyi sanoin ja sävelin. Kuvan otti somereportteri Suvi.

Toritapahtumassa oli myös Kuuloliiton tietoiskuja.

Yhteisteltassa esittäytyivät:
Högforsin Konepajakoululaiset
Taidevalimon koristevalut, Karkkilan Malliapu Oy
Karkkilan kaupunginkirjasto
Karkkilan Kuulo ry, piirustuskilpailu lapsille: "Myrsky korvassa"
Karkkilan Karjalaseura
Linkki-hanke, Länsi-Uudenmaan Vesi ja Ympäristö ry (LUVY)
Ykkösakseli ry
Rautapäivien/Karkkilan kaupungin infopiste

Rautapäivien torikauppiaita myyntipaikoillaan. Heikki  ja Tuija Ylinen Kangasalta. Heidän kaikki tuotteensa olivat itse valmistettuja. Luomutilallinen Ilkka Mäkilä Tammelasta ja  pölynimurin pussien ja monen muun tarvikkeen kauppias Mauri Piirainen Forssasta.

Omissa tapahtumapisteissään päivystivät:
Länsi-Uudenmaan Osuuspankki
Rosk´n Roll
Resultor Oy
Länsi-Uudenmaan Säästöpankki
Vapo Oy, Kaukolämpö
Suomen Aurinkotekniikka Oy
Liikkuva Laulu: musiikillista toimintaa lapsille
Työviksen toimijat, Karkkilan Työväentalon porukka: Lounasravintola Rinne, Karkkilan Eläkkeensaajat, Karkkilan Soittokunta
Karkkilaa esittelyssä kuvin ja julkaisuin, Karkkilan Kotiseutuyhdistys ry ja Vaskijärveläiset ry
Pohjanpirtin nurmella Karkkilan Eläkeliiton tapahtumateltta: lettuja, kahviomyyntiä.
PikkuLeppiksen puuhapiste lapsille PikkuLeppiksen edustalla, Huhdintie 10-12.
Koripallopisteessä tarkkuusheittoa, pelailua ja näytösottelu klo 13, Kau Koris ry 10 v

 

Tanssiopisto Vinhan kesäleiriläisten esitystä seurasi torillinen yleisöä.

Seurakunnan tapulikahvila kirkolla oli suosittu taukopaikka. Heti ensimmäisenä päivänä lättytaikinaa meni ämpärillinen, kertoi eräs työntekijöistä.

Tapulikahviossa asiakkaita palvelivat Eija Boije, Maija Riekkinen, Anja Kinnunen ja kirkkoherra Hannu Bogdanoff. Tapulikahvila oli avoinna klo 9-14 kirkon kellotapulissa. Kahvia, pullaa ja lettuja sai ostaa diakonian hyväksi. Kellotapulin museokerros oli myös avoinna yleisölle.

Kaverukset Seppo Kerha ja Seppo Koski olivat tulleet Tapulikahvilaan lätyille ja kahville. Hyviksi Sepot kehuivatkin kirkkoherran paistamia räiskäleitä. Kumpikin aikoi osallistua Rautapäivillä ainakin Rompetorin tapahtumaan.

 

Nahkion Maatalouskonemuseo ja kahvio olivat avoinna klo 10 – 15, Vihdintie 189.

 

Lainajyvästön makasiinin avoimet ovet olivat klo 10.30 – 13, olivat opastetut kierrokset klo 11 ja 12, Tammelantie. Tapahtuman järjestäjänä toimi Karkkilan maaseutuseura ja Karkkilan ruukkimuseo.

 

 

Valurautaristien kertomaa -kierros oli Karkkilan kirkkomaalla klo 13.

 

Valurautaristien kertomaa -kierros Karkkilan kirkkomaalla keräsi noin 50 kiinnostunutta kuulijaa ja katselijaa. Kauniita valurautaristejä esitteli ja niistä kertovien ihmisten tarinoita kertoi museonjohtaja Tommi Kuutsa. Monta mielenkiintoista, koskettavaa ja hauskaakin tarinaa yleisö sai kuulla valurautaristien äärellä.

 

Kadonneen työkalun arvoitus, ruukkikierros lapsille

Klo 15 opastettu kierros Suomen Valimomuseossa ja Högforsin masuunissa, tapahtuma soveltui 5-10 -vuotiaille ja myös lasten vanhemmat olivat tervetulleita. Bremerintie 10. Tapahtumaan oli vapaa pääsy.

 

Kolmen kosken kävelykierros oli Karkkilan Rautapäivillä perjantaina kesäkuun 14 päivä klo 16 – 17.30. Kierrokseen sisältyivät Kivistön koski, Karkkilan koski ja Myllykoski. Lähtö koskikierrokselle oli Pyhäjärven rannasta, Vattolan matonpesupaikalta. Koskien tarinoita kierroksen aikana kertoi museonjohtaja Tommi Kuutsa. Karkkila on tunnettu komeiden koskien kaupunkina, jonka historiaan koskien tarinat vahvasti liittyvät. Myös Rautapäivien vieraita nämä tarinat kiinnostivat ja mukana kierroksella oli noin 70 ihmistä.

Kivistön koski

 

Karkkilan koski

 

Myllykoski

 

Klo 17 - 22 oli vuorossa Rompetori Högfors-Ruukissa, kaupungintalon piha-alueella

Rompetori oli kulttuurihistoriallisessa ruukkiympäristössä kaupungintalon piha-alueella, osoitteessa Valtatie 26. Tarjolla oli uutta ja vanhaa tavaraa koneista, laitteista, vaatteista aina kodin käyttötavaroihin. Rompetorille tuli kauppiaita ympäri Suomen ja ohjelmassa oli myös museorekisterissä olevien kulkuneuvojen kokoontumisajot, maamoottoreita. ja wanhoja kulkuneuvoja. Kaupungintalon veturiaulassa odotti katsojia myös legendaarinen Pikkupässi -höyryveturi. Tapahtuman järjesti Luotiracing ry, p. 040 5387 145, fb Luotiracing.

 

Rentoutumaan Rautapäivillä pääsi Gongi-rentoutuksessa Sola-Salissa klo 17.15 – 17.45, osoitteessa Ala-Emali, Valurinkatu 4 A. Ilmoittautuminen oli Sola-Salin varausjärjestelmän kautta tai tulemalla suoraan paikalle. Salissa oli patjoja 20 henkilölle ja rentoutus oli ilmainen. 

 

 Perjantai-iltana klo 21 kuultiin ja koettiin Raudanhehkuista rytmiä Pikkupässin juhlaladossa

Ravintola Pikkupässin juhlaladossa, osoitteessa Turuntie 1, koettiin karkkilalaisen tanssi - ja viihdemusiikin juhlaa, Högforsin tanssimusiikin tarinaa menneiltä vuosikymmeniltä 1920-60. Anna Tallgren House Band eli Anna Tallgren, koskettimet, saksofoni, Elisa Virva-Auvinen, basso, Tero Vepsäläinen, rummut laulusolisteinaan Anu Frosterus, Mika Nikander ja Mika-Antero Tallgren. Tanssi- ja viihdemusiikkikavalkadissa muisteltiin musiikin siivin Karkkilassa eri vuosikymmenillä vaikuttaneita tanssiyhtyeitä ja muusikoita. Mukana oli myös yllätysvieras! Illan innoittajana oli Kyösti Suonojan kirja Raudanhehkuista rytmiä, julkaisija Karkkilan Kotiseutuyhdistys. Liput ovelta maksoivat 15 €.


Lauantai 15.6.

Karkkilan Työväentalo tarjosi lauantaina aamupäivällä pullakahvit ja avoimet ovet. Klo 8.00 - 11.00 pääsi tutustumaan Työväentalon miljööseen osoitteessa Vihdintie 2.

Karkkilan työväentaloa esittelivät Veijo Kallioinen ja Lea Ala-Mononen.


Rompetori oli Högfors-Ruukissa, kaupungintalon piha-alueella

Rompetori oli klo 9 – 15 kulttuurihistoriallisessa ruukkiympäristössä kaupungintalon piha-alueella, osoitteessa Valtatie 26. Tarjolla oli uutta ja vanhaa tavaraa koneista, laitteista, vaatteista aina kodin käyttötavaroihin. Tapahtuman järjesti Luotiracing ry. Rautapäivien/Karkkilan kaupungin infopiste oli avoinna kirjaston edustalla klo 9 - 15.

 

Savoy Deluxe and his Hill-Billy All Stars soitti rockabillyä klo 11.30 ja 13.30.

Rompetorilla oli mukana Hot Rod-autojen kokoontuminen, järjestäjänä Primer Magazine ParkingLot Nationals, tapahtumassa oli myös erillinen, kaikille vapaa harrasteautoparkki.

 

Ala-Emalin Avoimet Ovet

Tapahtumassa oli klo 10 – 13 tarjolla kirppispöytiä, arvontaa, tarjouksia, tuote-esittelyä ja lyhyitä ilmaisia kehonhuoltotuokioita, Valurinkatu 4.

 

 

Nahkion Maatalouskonemuseo ja sepän paja olivat avoinna.

Klo 10 – 15 kuvanveistäjä Pekka Lappalaisen metallitaiteen veistosnäyttely ”Pajan Kissa ja Teräs”. Kahvio oli avoinna, Vihdintie 189.

 

Luomupossun kesäpäivää vietettiin Kiven tilalla lauantaina klo 10 – 13 avoimilla ovilla ja lihan suoramyynnillä.

Tapahtumassa pääsi tutustumaan maatilan toimintaan, tilateurastamo Kiven Säästöpossussa, osoitteessa Uusitilantie 65.  Luomupossun kesäpäivä Kiven tilalla Rautapäivien kolmantena päivänä, lauantaina, onnistui hienosti. ”Väkimäärä pääsi yllättämään meidät, eikä tarkkaa kävijämäärää pystytty laskemaan, mutta arvio on että noin 200 vierailijaa kävi kesäpäivä-tapahtumassa. Myytävät tuoreet lihatuotteet loppuivat kesken, mutta munkkeja onneksi riitti kaikille. Possut uuvahtivat ensimmäisen tunnin jälkeen ja kävivät pötköttämään. Sama juttu kävi meidän kolmelle kissalle, ekan tunnin ne nauttivat silityksistä mutta sitten vetäytyivät tunniksi omaan rauhaansa, palatakseen taas ihmisten pariin. Puimuriin oli jonoa ja samoin traktoreille, nehän lapsia aina kiinnostaa. Tapahtuma oli onnistunut ja meille jäi tosi hyvä fiilis”, kertoo Reetta Kivi Kiven Säästöpossusta.

 

Fagerkulla avoinna

Klo 11 - 16 Fagerkulla avoinna: POIKKEA PIHOILLE – KURKISTA KOTEIHIN
Tapahtumassa pääsi tutustumaan 1920-luvulla rakennettuihin tehtaan työväen koteihin ja puutarhoihin sekä näkemään elämää tänä päivänä. Avoimet kodit ja pihat oli merkitty kyltein. Pihoilta löytyi kirpputori, pihakahvila jne. Järj. Fagerkullayhdistys ry. Kuvat somereportteri Suvi.

 

Karkkilan Reserviläisten soppatykki ja toiminnan esittelyä

Klo 11 - 15 Karkkilan työväenopiston pihalla, Anttilankatu 2-4. Soppatykki oli täynnä paikan päällä nautittavaa ja myös omiin astioihin mukaan myytävää, maittavaa hernekeittoa. Tuotto lahjoitettiin karkkilalaisten veteraanien virkistystoiminnan ja ruokailun hyväksi. Reserviläisten toiminnan esittelyä oli paikalla mm. laserampumarata kivääri- ja pistooliaseella.
Klo 12 – 15 Kovelon ampumaradalla reserviläisten toimintaa tehtiin tutuksi, Nuijatie 7.

Djembe-rumpuryhmä Villasukat ja muusikko Pape Sarr soittivat kesäisiä rytmejä eri puolilla Rautapäiviä lauantaina 15.6. Yhteisjammailua omalla tai lainattavalla djembellä Opistotalon pihalla klo 15 alkaen, Anttilankatu 8.

 

Täyttä hulinaa Liimiksessä oli tarjolla koko perheelle!

Liimamäessä lauantaina klo 12 – 14 oli perinteinen ilmaistapahtuma. Taikuri Toomas Pitkänen teki lähitaikojaan koko tapahtuman ajan, ongintaa, kasvomaalausta, PikkuLeppiksen askartelupisteessä pääsi tekemään omalle kepparille tarvikkeita ja osallistumaan piirustuskilpailuun. Tarjolla oli mehua ja pientä naposteltavaa. Pihalla oli Vähäveden tilan kepparirata, omat kepparit mukana, myös lainaheppoja oli tarjolla. Kuljetus Liimikseen Tilausliikenne T. Lahtisen bussilla non stopp Tori-Liimamäki-Tori klo 11.30-14.30 eikä maksanut mitään! Liimamäentie 16. Kuvat tapahtumasta otti somereportteri Suvi.

 

Heljä Liukko-Sundströmin taidenäyttelyn avajaiset olivat Galleria Bremerissä klo 14 – 16. Suomen Valimomuseo, Galleria Bremer, Bremerintie 10. Avajaismusiikista vastasi harmonikkataiteilija Soile Närhi.

Heljä Liukko-Sundström


Teatteri Perän ensi-ilta Herra Huu oli lauantaina klo 16 Karkkila-Högforsin työläismuseoalueella, osoitteessa Vanha Fagerkullantie. Ohjaus Mikko Semi, käsikirjoitus Hannu Mäkelä. Liput 10 / 8 e (tai Kaikukortti).

Teatteri Perä ja Herra Huun näyttelijöitä. Tiedustelut ja varaukset: teatteripera@gmail.com, 044 7220 542.

 

Matin ja Tepon 50-vuotisjuhlakonsertti oli lauantaina klo 20 – 01 Liimiksessä. Liput tilaisuuteen maksoivat 25 euroa. Liimamäkeen oli ilmainen bussikuljetus meno/paluu.

Karkkilan Rautapäivien 2019 yksi kohokohdista oli Matin ja Tepon 50-vuotisjuhlakonsertti lauantaina 15.6. Liimiksessä. Legendajamit ry. virittelee ansiokkaasti Karkkilan tanssilavakulttuuria uuteen nousuun, säilyttäen, ylläpitäen ja uudistaen Liimamäen lavan vaiheikasta historiaa. Viisikymmentä vuotta tanssilavoilla yleisöä viihdyttänyt veljespari Matti ja Teppo ammattitaitoisen orkesterin kanssa loi puitteet onnistuneelle Rautapäivien tapahtumalle. Kuvat: Nita Tähtinen

 

 

Sunnuntai 16.6. 


Valurautapaistinpannutenniksen MM-kisat olivat klo 12 - 16, Vattolan tenniskentällä, Karkkilan Wimbledonissa, osoitteessa Vattolantie 7.

Valurautapaistinpannutenniksen finalistit Jukka Rautiainen ja Aleksi Salmenperä, välissään kilpailua tuomaroinut Reino Pajuoja.

 

Maailmanmestareiksi ylsivät tänä vuonna Suvi Dunder ja Jukka Rautiainen, kumpikin jo kolmatta kertaa. Onnea voittajille.

 

Joogaa pääsi kokeilemaan Tehtaanpuistossa klo 11-12, osoitteessa Bremerintie 2. Tilaisuuteen ei ollut osallistumismaksua. Joogan jälkeen Tehtaan Hotellilla oli myynnissä vihersmoothieita. Ohjaajana toimi Sola-Salin Outi Heiniö. Kuvan otti somereportteri Suvi.

 

Suuri Puhallus Fagerkullan museoalueella. Kuvatarina: Somereportteri Suvi.

Suuri Puhallus Fagerkullan museoalueella sunnuntaina kesäkuun 16 päivä klo 12 – 16 oli tapahtuma, joka keräsi runsaasti yleisöä. Lapsia ja aikuisia saapui kuulemaan Öhmanskan tarinoita ja kokemaan menneiden aikojen tunnelmaa. Kyllä Öhmanska tiätää, opastetut Öhmanska-kierrokset olivat Työläismuseossa klo 12 lapsille ja klo 13 aikuisille. Museokahvila Pakari oli avoinna klo 12 alkaen, tarjoilusta vastasi Käsityökahvila.

Öhmanskan kuva: Somereportteri Suvi

 

Karkkilan Työväen Näyttämön avoimet harjoitukset

Klo 13 – 15 Karkkilan Työväen Näyttämön avoimet harjoitukset Fagerkullan pihanäyttämöllä. Teatteri harjoittelee ohjaaja Mika Nikanderin johdolla Reino Helismaan ja Toivo Kärjen näytelmää Rovaniemen Markkinoilla, esitykset ovat heinäkuussa. Fagerkullan Pihanäyttämö, Vanha Fagerkullantie.

 

Pakarin 100-vuotisjuhlat olivat klo 16 Fagerkullan Pakarissa. Tilaisuus sisälsi musiikkia sekä historiaa, Pakarin vaiheita sanoin ja sävelin. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy. Museokahvila Pakari, Vanha Fagerkullantie.

Pakarin 100-vuotisjuhlat sunnuntaina 16 päivä kesäkuuta sisälsivät musiikkia ja historiaa, joissa Pakarin vaiheita kuljettiin sanoin ja sävelin. Vanhan Fagerkullantien varrella sijaitseva rakennus on tänä päivänä museokahvila Pakari, mutta monessa muussakin tehtävässä se on vuosisadan varrella toiminut.

Karkkilan Rautapäivien neljännen päivän, päätöspäivän yksi upeista tapahtumista oli tämä Fagerkullan Pakarin 100-vuotisjuhla. Tilaisuuden musiikki esityksineen oli monipuolista ja viihdyttävää. Noin sadan henkilön yleisö sai kuulla Karkkilan Viihdekuoron esityksinä muun muassa Raudan laulun Soile Närhin säestyksellä. Mika Nikander puolestaan esitti osan Ilkka Kuusiston laulusarjasta ”Suomalainen vieraanvara”, joka pohjautuu Helena Vuorenjuuren teksteihin. Liisa Tuohiniemi-Tikkanen säesti esityksen. Susanna Reinikaisen esittämän laulun ”Kaunis pesijätär” säestivät Mari Partanen ja Sanna Hilska.

Pakarin tarinan, sen alkupäivistä tähän päivään, kertoi museonjohtaja Tommi Kuutsa. ”Vanhan Fagerkullantien varrella, Työläismuseon alueella, sijaitseva entinen leivintupa eli pakari täytti tänä vuonna 100 vuotta. Tiilinen pakari rakennettiin vuonna 1919 Fagerkullan ja Haukkamäen asukkaiden yhteiseksi leivintuvaksi. Rakennuksessa oli kaksi suurta leivinuunia sekä pakarin hoitajien asunnot. Pakari oli pyykkituvan ja saunan ohella työläisperheiden emäntien tärkein kohtauspaikka, jossa vaihdettiin viimeisimmät kuulumiset. Vuosikymmeniä kestäneen leipomisen jälkeen pakarille keksittiin uutta käyttöä. Rakennuksessa toimi 1960 - 1970-luvulla Osuusliike Tuen pesula, ja sen jälkeen vuoteen 1994 asti metalliverstas. Nykyisin rakennuksessa toimii museokahvila Pakari", tarinoi Tommi Kuutsa. Kuvat otti Annukka Alen.

Karkkilan Viihdekuoro, säestäjinään Soile Närhi ja Mika Nikander.

 

Karkkilan vuoden 2019 Rautapäivien päätöstapahtuma oli sunnuntaina kesäkuun 16 päivä klo 16 Pappilan puutarhassa. Tilaisuudessa Ahjoniemien perheen picnic-konsertti päätti suvi-illan sävelin tapahtumarikkaat ja ohjelmistoltaan mittavat Rautapäivät. Kuva tilaisuudestasomereportteri Suvi.

Ahjoniemien perheen picnic-konsertti Pappilan puutarhassa.

 

Karkkilan Rautapäivien tapahtumapassin täyteen keränneiden arvontatilaisuus

Karkkilan Rautapäivien tapahtumapassin keräsi tänä vuonna täyteen 54 vierailijaa. Osallistuneiden kesken suoritettiin arvonta 20.6. klo 10. Arvontaa olivat valvomassa elinkeinosihteeri Birgitta Holttinen ja museonjohtaja Tommi Kuutsa, arvonnan suoritti kulttuurisihteeri Mari Rautiainen. Onnettaren suosikki oli tänä vuonna Tero Vepsäläinen, joka voitti Rautapäivien tapahtumapassiarvonnan upean palkinnon. Voittaja saa seuralaisensa kanssa yhden vuorokauden majoituspaketin aamiaisella Tehtaan Hotelliin. Onnea voittajalle ja kiitos jokaiselle Rautapäivien vierailijalle.

Kiitos Karkkilan Rautapäivien 2019 vierailijoille, esiintyjille, tapahtumien järjestäjille ja suurelle joukolle työntekijöitä, jotka mahdollistivat Rautapäivien onnistumisen. Ensi vuonna taas Karkkilan Rautapäivillä.

 

Rautapäivien tunnelmissa torstai 20.6.

Läksin minä kesäyönä käymään
Klo 19.00 suvi-illan konsertti Karkkilan kirkossa. Minna-Sisko Mutanen mezzosopraano, Mika Nikander piano ja urut. Kesäyön tunnelmia suomalaisen laulumusiikin siivin. Vanhat tutut kansanlaulut sekä kotimaiset klassiset laulusävellykset johdattivat kuulijan keskikesän juhlan tunnelmiin. Ohjelma 18 €, tuntia aikaisemmin kirkon ovelta.

 


Rautapäivien pysäköintiohjeet

Torstai 13.6. klo 18 - perjantai 14.6. klo 18
Liikennöintikielto Harjukadulla välillä Tammelantien puoleinen torin liittymä
- R-kioskin kiinteistö. Torin pysäköintialueelle asiakaspääsy Tammelantien liittymästä. Harjukadun linja-autoliikenne ohjataan kulkemaan Salimäenkadun kautta.
Torin ja K-marketin välissä oleva pysäköintialue on asiakkaiden käytettävissä, käynti Salimäenkadun ja Pirttikadun puolelta.

Rompetorin pysäköintimuutokset kaupungintalon ympäristössä
Pe 14.6. klo 17 - la 15.6. klo 18 pysäköintikielto välillä Valtatie 20 - Valtatie 26.
Perjantai 14.6. klo 8 - lauantai 15.6. klo 18 pysäköintikielto kaupungintalon piha-alueen P-paikoilla.
Lauantai 15.6. klo 8 – 18 liikennöintikielto Pusulantien risteys - Valtatie – Takkointie.
Alueella liikenteenohjaus pe–la.

Rompetorin asiakaspysäköinti: Yleinen maksuton pysäköintialue oli Asemanrannassa Frisbeegolfkentän vieressä, Asemakatu 1.

Rautapäivien pysäköintialueet: Asemanrannan hiekkakenttä perjantai-iltana ja lauantaina sekä kauppatori perjantaina klo 16 jälkeen koko Rautapäivien ajan (vapaa pääsy).
Tilaa on myös Nyhkälän koulun pysäköintialueella, Huhdintie 13 ja keskustan katujen varsilla on tilaa, ei maksullista pysäköintiä, tuntirajoituksia oli joillakin kaduilla.


28.6/ht

Vuoden 2019 Karkkilan Rautapäivät järjestetään 13. - 16.6.2019, järjestyksessään jo kymmenennen kerran.

Rautapäivien ohjelmisto on valmistunut. Tarjolla on neljän päivän ajan reilut 60 erilaista ohjelmaa ja tapahtumaa ympäri kaupunkia. Ohjelmistossa on toritapahtumia, konsertteja, musiikkiesityksiä, tanssia, lastentapahtumia, teatteria, taidenäyttelyitä, museokohteita, luomutila, Fagerkullan kulttuurihistoriallisen asuinalueen avoimet ovet ja paljon muuta.

Rautapäivien Käsiohjelma jaetaan kotitalouksiin Karkkilan alueella 5.6.2019.
Käsiohjelmia, tapahtumapasseja ja tapahtumatarroja on jaossa ja Rautapäivien t-paitoja myynnissä Karkkilan kaupungin infopisteissä perjantaina torilla ja lauantaina Rompetorin yhteydessä kirjaston edustalla, Valtatie 26 E.

Lisätiedot
Karkkilan kaupunki
museonjohtaja Tommi Kuutsa, tommi.kuutsa(a)karkkila.fi
elinkeinosihteeri Birgitta Holttinen, birgitta.holttinen(a)karkkila.fi

 

Torstai 13.6.


Karkkilan ruukkimuseon kohteet avoinna Rautapäivien ajan

Klo 11-17 Suomen Valimomuseo, Galleria Bremer, Bremerintie 10.
Heljä Liukko-Sundströmin näyttely Galleria Bremerissä avoinna Rautapäivien ajan.
Klo 12-16 Karkkila-Högforsin työläismuseo, Vanha FagerkullantieGalleria Framillessa kuvataiteilija Jari Männistön teoksia näyttelyssä "Satanen"

Avoinna to 13.6. klo 10-18, pe 14.6. klo 10-18, la 15.6. klo 10-15, Valtatie 3, framille.fi.

 

Karkkilan Seurakunnassa tapahtuu

Klo 9-14 tapulikahvila kirkon kellotapulissa. Kahvia, pullaa ja lettuja diakoniatyön hyväksi.
Klo 9-20 kirkkotekstiilinäyttely kirkossa. Nähtävillä vanhoja ja uusia kirkkotekstiilejä Karkkilan kirkon yli 200-vuotisen historian ajalta. Vanhimmat näytteillä olevat tekstiilit ovat vanhempia kuin kirkko.Yhteisin sävelin Tehtaan katveessa

Klo 14 – 15 tule Rautapäiville laulamaan iki-ihania Olavi Virran lauluja ja maistamaan Högforsin munkkipannulla paistettuja herkkumunkkeja. Tehtaan Hotellin ja Valimomuseon välinen piha, Bremerintie 2. Musiikista vastaa harmonikkapedagogi Tuija Närhi. Yhteistyössä Tehtaan Hotelli ja Suomen Valimomuseo.Tehtaan Hotellin avoimet ovet

Klo 16 – 18, tervetuloa tutustumaan Tehtaan Hotellin tiloihin, Bremerintie 2.Peikkorastit

Klo 17 alkaen peikkosuunnistusta pikkupeikoille ja vähän isommillekin peikoille Haukkamäen maastossa. Lasten Peikkorata on maksuton. Muilla reiteillä karttamaksu on 6 € ja Emit-vuokra 1 €. Maastoon suunnistusradoille klo 17-18.30. Lähtö Haukkamäen koulun pihalta, Vanha Turuntie 28. Järj. Karkki-Rasti.Rautapäivien avajaiset Karkkilasalissa

Klo 18 juhlistetaan Rautapäivien järjestyksessään kymmenettä tapahtumakertaa, Anttilankatu 2-4.
Avajaispuhe, museonjohtaja Tommi Kuutsa, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Tallgren
Harmonikkataiteilija Soile Närhi, Barokkimusiikkia harmonikalla
Tanssiopisto Vinha: "Kun käännät metsässä selkäsi.." Vihdin baletti 1 -ryhmä (Kultalinnut) ja Vihdin aikuisbalettiryhmä (Metsänhenget). Koreografia: Pauliina Kettunen. Mus. Les Sylphides, Waltz II - Frederick Chopin.
Pelastakaa Högforsin diat, Karkkilan ruukkimuseo Senkan valokuvien tunnistusilta sekä kuvasatoa menneiden vuosien Rautapäiviltä.
Rautapäivien/Karkkilan kaupungin infopiste avoinna Kuningataraulassa klo 17 - 19.Yrteistä rautaa kesään

Klo 18.30 - 21 istutetaan yrttejä terassilaatikkoon kesäksi. Pieni Kukkapuoti Ikivihreän ja PikkuLeppiksen yrttikurssi Kertun Kellarissa, Huhdintie 10-12. Kurssimaksu 50 €, sis. opetuksen, yrtit, puulaatikon, maalit, riisipaperin ja decoupagelakan sekä liitutaululakkauksen ja liitutaulutussin. Ilmoittautumiset: Ikivihreä, www.ikivihrea.com tai PikkuLeppis, https://pikkuleppis.fi/ viimeistään keskiviikkona 12.6.Perjantai 14.6.


 

Rautainen toritapahtuma Harjukadulla klo 9 – 15, kauppatori avoinna klo 9 - 14.

Ohjelmalavalla klo 9 - 15
Klo 9 avajaiset, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Tallgren.
Tapahtuman juontaa Henna Mitrunen.
Vuoden karkkilalaisen Anna Tallgrenin kädenjälkitaulun julkistus
Klo 9.20 – 9.40 Karkkilan Viihdekuoro, kuoroa johtaa Mika Nikander
Klo 9.45 – 10.15 Karkkilan I ukuleleorkesteri
Klo 10.15 – 10.30 Tanssiopisto Vinhan kesäleiriläiset
Klo 10.50 – 11.20 Höpinätötterö, lastenmusiikkiduo, jonka vinkeän vinksahtanut show tarjoilee hupia ja huumoria koko perheelle. Lauluissa seikkailevat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät sekä Nestori-mato. Orkesterissa laulavat ja soittavat Janne Laurila (kitara & laulu) ja Joonas Keskinen (kontrabasso & laulu), jotka loihtivat ilmoille kaikenlaista höpinää. Höpinätötterön voit bongata myös Pikku kakkosesta!
Klo 11.30– 11.45 Oma koti Karkkilasta, Tuomo Paaso Länsi-Uudenmaan Säästöpankki
Klo 12.45 – 14.00 Candyville Roots Music Society ry. esittäytyy sanoin ja sävelin
Kuuloliiton tietoiskuja.

Yhteisteltassa
Högforsin Konepajakoululaiset
Taidevalimon koristevalut, Karkkilan Malliapu Oy
Karkkilan kaupunginkirjasto
Karkkilan Kuulo ry, piirustuskilpailu lapsille: "Myrsky korvassa"
Karkkilan Karjalaseura
Linkki-hanke, Länsi-Uudenmaan Vesi ja Ympäristö ry (LUVY)
Ykkösakseli ry
Rautapäivien/Karkkilan kaupungin infopiste

Omissa tapahtumapisteissä:
Länsi-Uudenmaan Osuuspankki
Rosk´n Roll
Resultor Oy
Länsi-Uudenmaan Säästöpankki
Vapo Oy, Kaukolämpö
Suomen Aurinkotekniikka Oy
Liikkuva Laulu: musiikillista toimintaa lapsille
Työviksen toimijat, Karkkilan Työväentalon porukka: Lounasravintola Rinne, Karkkilan Eläkkeensaajat, Karkkilan Soittokunta
Karkkilaa esittelyssä kuvin ja julkaisuin, Karkkilan Kotiseutuyhdistys ry ja Vaskijärveläiset ry
Pohjanpirtin nurmella Karkkilan Eläkeliiton tapahtumateltta: lettuja, kahviomyyntiä.
PikkuLeppiksen puuhapiste lapsille PikkuLeppiksen edustalla, Huhdintie 10-12.
Koripallopisteessä tarkkuusheittoa, pelailua, näytösottelu klo 13, Kau Koris ry 10 v


Seurakunnan tapulikahvila kirkolla

Klo 9-14 tapulikahvila kirkon kellotapulissa. Kahvia ja pullaa diakonian hyväksi. Kellotapulin museokerros avoinna yleisölle.


Nahkion Maatalouskonemuseo ja kahvio avoinna klo 10 – 15, Vihdintie 189.

 

Lainajyvästön makasiinin avoimet ovet

Klo 10.30 – 13, opastetut kierrokset klo 11 ja 12, Tammelantie. Tapahtuman järjestää Karkkilan maaseutuseura ja Karkkilan ruukkimuseo.


Karkkilan kirkkomaalla Valurautaristien kertomaa -kierros

Klo 13 museonjohtaja Tommi Kuutsa, Huhdintie 6.


Kadonneen työkalun arvoitus, ruukkikierros lapsille

Klo 15 opastettu kierros Suomen Valimomuseossa ja Högforsin masuunissa, soveltuu 5-10 -vuotiaille ja myös lasten vanhemmat tervetulleita. Bremerintie 10. Vapaa pääsy.


Kolmen kosken kävelykierros

Klo 16 – 17.30 Karkkilan koskien historiakierros: Kivistön koski, Karkkilan koski, Myllykoski. Lähtö Pyhäjärven rannasta, Vattolan matonpesupaikalta. Karkkilan ruukkimuseo, Tommi Kuutsa.


Klo 17 - 22 Rompetori Högfors-Ruukissa, kaupungintalon piha-alueella

Kulttuurihistoriallisessa ruukkiympäristössä kaupungintalon piha-alueella, Valtatie 26. Tarjolla uutta ja vanhaa tavaraa koneista, laitteista, vaatteista aina kodin käyttötavaroihin. Rompetorille tulee kauppiaita ympäri Suomen, ohjelmassa myös museorekisterissä olevien kulkuneuvojen kokoontumisajot. Rompetorille kauppiaita ympäri Suomen. Esittelyssä mm. maamoottoreita. ja wanhoja kulkuneuvoja. Kaupungintalon veturiaulasta löydät Pikkupässi höyryveturin.
Tapahtuman järjestää Luotiracing ry, p. 040 5387 145, fb Luotiracing.


Rentoudu Rautapäivillä - Gongi-rentous Sola-Salissa

Klo 17.15 – 17.45 Ala-Emali, Valurinkatu 4 A. Ilmoittaudu Sola-Salin varausjärjestelmän kautta tai tule suoraan paikalle. Salissa on patjoja 20 henkilölle. Rentoutus on ilmainen. www.iloa.info – Sola-Sali.


Klo 21 Raudanhehkuista rytmiä!

Ravintola Pikkupässin juhlaladossa, Turuntie 1. Karkkilalaisen tanssi - ja viihdemusiikin juhlaa, Högforsin tanssimusiikin tarinaa menneiltä vuosikymmeniltä 1920-60. Anna Tallgren House Band eli Anna Tallgren, koskettimet, saksofoni, Elisa Virva-Auvinen, basso, Tero Vepsäläinen, rummut laulusolisteinaan Anu Frosterus, Mika Nikander ja Mika-Antero Tallgren. Tanssi- ja viihdemusiikkikavalkadi, jossa muistellaan musiikin siivin Karkkilassa eri vuosikymmenillä vaikuttaneita tanssiyhtyeitä ja muusikoita. Mukana yllätysvieras!
Illan innoittajana Kyösti Suonojan kirja Raudanhehkuista rytmiä, julkaisija Karkkilan Kotiseutuyhdistys. Liput ovelta 15 €.Lauantai 15.6.


Karkkilan Työväentalo tarjoaa: pullakahvit ja avoimet ovet.

Klo 8.00 - 11.00, tervetuloa tutustumaan Työväentalon miljööseen, Vihdintie 2.Rompetori Högfors-Ruukissa, kaupungintalon piha-alueella

Klo 9 – 15 kulttuurihistoriallisessa ruukkiympäristössä kaupungintalon piha-alueella, Valtatie 26. Tarjolla uutta ja vanhaa tavaraa koneista, laitteista, vaatteista aina kodin käyttötavaroihin. Tapahtuman järjestää Luotiracing ry, p. 040 5387 145, fb Luotiracing.

Rompetorilla mukana Hot Rod-autojen kokoontuminen, järjestäjänä Primer Magazine ParkingLot Nationals, tapahtumassa on erillinen kaikille vapaa harrasteautoparkki! Savoy Deluxe and his Hill-Billy All Stars soittaa rockabillyä klo 11.30 ja 13.30.

Rautapäivien/Karkkilan kaupungin infopiste avoinna kirjaston edustalla klo 9 - 15.


Ala-Emalin Avoimet Ovet

Klo 10 – 13 kirppispöytiä, arvontaa, tarjouksia, tuote-esittelyä ja lyhyitä ilmaisia kehonhuoltotuokioita, Valurinkatu 4.


Nahkion Maatalouskonemuseo ja sepän paja avoinna.

Klo 10 – 15 kuvanveistäjä Pekka Lappalaisen metallitaiteen veistosnäyttely ”Pajan Kissa ja Teräs”. Kahvio avoinna, Vihdintie 189.


Luomupossun kesäpäivä Kiven tilalla

Klo 10 – 13 avoimet ovet, lihan suoramyyntiä. Tule tutustumaan maatilan toimintaan. Tilateurastamo Kiven Säästöpossu, Uusitilantie 65, www.luomupossu.fi.


Fagerkulla avoinna

Klo 11 - 16 Fagerkulla avoinna: POIKKEA PIHOILLE – KURKISTA KOTEIHIN
Pääset tutustumaan 1920-luvulla rakennettuihin tehtaan työväen koteihin ja puutarhoihin sekä näkemään elämää tänä päivänä. Avoimet kodit ja pihat on merkitty kyltein. Pihoilta löytyy kirpputori, pihakahvila jne. Järj. Fagerkullayhdistys ry. Lisätiedot Helena Metsäluoto, helena.metsaluoto(a)desipeli.com, puh 040 357 4159.


Karkkilan Reserviläisten soppatykki ja toiminnan esittelyä

Klo 11 - 15 Karkkilan työväenopiston pihalla, Anttilankatu 2-4. Soppatykki täynnä paikan päällä nautittavaa ja myös omiin astioihin mukaan myytävää, maittavaa hernekeittoa. Tuotto lahjoitetaan karkkilalaisten veteraanien virkistystoiminnan ja ruokailun hyväksi. Reserviläisten toiminnan esittelyä, paikalla mm. laserampumarata kivääri- ja pistooliaseella.
Klo 12 – 15 Kovelon ampumaradalla reserviläisten toiminta tutuksi, Nuijatie 7.Djembe-rumpuryhmä Villasukat ja muusikko Pape Sarr

soittavat kesäisiä rytmejä eri puolilla Rautapäiviä lauantaina 15.6. Yhteisjammailua omalla tai lainattavalla djembellä Opistotalon pihalla klo 15 alkaen, Anttilankatu 8.


Täyttä hulinaa Liimiksessä koko perheelle!

Klo 12 – 14 perinteinen ilmaistapahtuma. Taikuri Toomas Pitkänen tekee lähitaikojaan koko tapahtuman ajan, ongintaa, kasvomaalausta, PikkuLeppiksen askartelupisteessä pääset tekemään omalle kepparille tarvikkeita ja osallistumaan piirustuskilpailuun. Tarjolla mehua ja pientä naposteltavaa. Pihalla Vähäveden tilan kepparirata, omat kepparit mukaan, myös lainaheppoja tarjolla. Kuljetus Liimikseen Tilausliikenne T. Lahtisen bussilla non stopp Tori-Liimamäki-Tori klo 11.30-14.30 ja sekään ei maksa mitään! Liimamäentie 16. www.liimamaki.fi 

 

Heljä Liukko-Sundströmin taidenäyttelyn avajaiset, Galleria Bremer

Klo 14 – 16 Suomen Valimomuseo, Galleria Bremer, Bremerintie 10.
Avajaismusiikista vastaa harmonikkataiteilija Soile Närhi.

 

Teatteri Perän ensi-ilta Herra Huu

Klo 16 Karkkila-Högforsin työläismuseoalueella Vanha Fagerkullantie. Ohjaus Mikko Semi, käsikirjoitus Hannu Mäkelä. Liput 10 / 8 e (tai Kaikukortti). Tiedustelut ja varaukset: teatteripera@gmail.com, 044 7220 542.


Matin ja Tepon 50-vuotisjuhlakonsertti

Klo 20 – 01 juhlailta Liimiksessä: Liput 25 € portilta. Ilmainen bussikuljetus meno/paluu. Liimamäentie 16, www.liimamaki.fi


Sunnuntai 16.6.  

 

Valurautapaistinpannutenniksen MM-kisat

Klo 12 - 16, Vattolan tenniskentällä, Vattolantie 7. Ennakkoilmoittautumiset janne.viitala@karkkila.fi.


Joogaa Tehtaanpuistossa

klo 11-12, Bremerintie 2, ei osallistumismaksua. Sateen sattuessa tunti pidetään sisätiloissa. Joogan jälkeen Tehtaan Hotellilla myynnissä vihersmoothieita. Ohjaajana Sola-Salin Outi Heiniö. Oma matto mukaan!


Suuri Puhallus Fagerkullan museoalueella

Klo 12 – 16, Vanha Fagerkullantie. Kyllä Öhmanska tiätää. Opastetut Öhmanska-kierrokset Työläismuseossa klo 12 lapsille (vapaa pääsy) ja klo 13 aikuisille (pääsymaksu 4 eur).
Museokahvila Pakari avoinna klo 12 alkaen, tarjoilusta vastaa Käsityökahvila.


Karkkilan Työväen Näyttämön avoimet harjoitukset 

Klo 13 – 15 Karkkilan Työväen Näyttämön avoimet harjoitukset Fagerkullan pihanäyttämöllä. Teatteri harjoittelee ohjaaja Mika Nikanderin johdolla Reino Helismaan ja Toivo Kärjen näytelmää Rovaniemen Markkinoilla, esitykset ovat heinäkuussa. Fagerkullan Pihanäyttämö, Vanha Fagerkullantie. 


Pakarin 100-vuotisjuhlat

Klo 16 musiikkia ja historiaa, Pakarin vaiheita sanoin ja sävelin. Vapaa pääsy. Museokahvila Pakari, Vanha Fagerkullantie.


Rautapäivien päätöskonsertti

Klo 16 Ahjoniemien perheen picnic-konsertti Pappilan puutarhassa. Sateen sattuessa seurakuntatalolla, Huhdintie 9. Tilaisuus on maksuton.

 

Rautapäivien tunnelmissa torstai 20.6.

Läksin minä kesäyönä käymään
Klo 19.00 suvi-illan konsertti Karkkilan kirkossa. Minna-Sisko Mutanen mezzosopraano, Mika Nikander piano ja urut. Kesäyön tunnelmia suomalaisen laulumusiikin siivin. Vanhat tutut kansanlaulut sekä kotimaiset klassiset laulusävellykset johdattavat kuulijan keskikesän juhlan tunnelmiin. Ohjelma 18 €, tuntia aikaisemmin kirkon ovelta.

 

Lisätietoja Rautapäivistä


Rautapäivien pysäköintiohjeet

Torstai 13.6. klo 18 - perjantai 14.6. klo 18
Liikennöintikielto Harjukadulla välillä Tammelantien puoleinen torin liittymä
- R-kioskin kiinteistö. Torin pysäköintialueelle asiakaspääsy Tammelantien liittymästä. Harjukadun linja-autoliikenne ohjataan kulkemaan Salimäenkadun kautta.
Torin ja K-marketin välissä oleva pysäköintialue on asiakkaiden käytettävissä, käynti Salimäenkadun ja Pirttikadun puolelta.

Rompetorin pysäköintimuutokset kaupungintalon ympäristössä
Pe 14.6. klo 17 - la 15.6. klo 18 pysäköintikielto välillä Valtatie 20 - Valtatie 26.
Perjantai 14.6. klo 8 - lauantai 15.6. klo 18 pysäköintikielto kaupungintalon piha-alueen P-paikoilla.
Lauantai 15.6. klo 8 – 18 liikennöintikielto Pusulantien risteys - Valtatie – Takkointie.
Alueella liikenteenohjaus pe–la.

Rompetorin asiakaspysäköinti: Yleinen maksuton pysäköintialue on Asemanrannassa Frisbeegolfkentän vieressä, Asemakatu 1.

Rautapäivien pysäköintialueet: Asemanrannan hiekkakenttä perjantai-iltana ja lauantaina sekä kauppatori perjantaina klo 16 jälkeen koko Rautapäivien ajan (vapaa pääsy).
Tilaa on myös Nyhkälän koulun pysäköintialueella, Huhdintie 13 ja keskustan katujen varsilla on tilaa, ei maksullista pysäköintiä, tuntirajoituksia on joillakin kaduilla.

 

...................................................Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi