Valikko Etsi

Nuori Kulttuuri

 

Nuori Kulttuuri -toiminta on taiteen ja kulttuurin voimin tehtävää nuorisotyötä. Kaikille avoimen, valtakunnallisen toiminnan kautta sekä nuoret, että nuorten kanssa työskentelevät pystyvät kehittämään toimintaansa, verkostoitumaan ja saamaan onnistumisen kokemuksia. Karkkilassa kulttuurista nuorisotyötä tehdään kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalvelujen yhteistyönä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Nuori Kulttuuri -toiminta kehittää lasten ja nuorten taideharrastuksia. Toimintaa valtakunnallisesti hallinnoi Suomen Nuorisoseurat. Vuosittain toimintaan osallistuu tuhansia nuoria, nuorisotyön ja taiteen ammattilaisia, nuorten vanhempia sekä oppilaitosten edustajia.

Roots ideahaku nuorille

Nuori Kulttuuri Roots tuo nuoret taiteen harrastajat yhteen. Nuorten omaehtoista toimintaa tukee jatkuva ideahaku. Yhteistyöhön hyväksytyille nuorille ja nuorten omaehtoisille ryhmille tarjotaan tuotannollista, verkostomaista sparrausapua sekä tuetaan toiminnasta aiheutuvia välittömiä kuluja max. 1000 euron edestä. Lisäksi Roots tukee organisoituja kulttuurisen nuorisotyön toimijoitalle erillisillä yhteisöhauilla 1-2 kertaa vuodessa.

Nuori Kulttuuri Roots on mahdollisuus nuorten taideharrastoiminnan kehittämiselle. Roots vahvistaa ja kehittää oman toiminnan juuria ja tuo harrastukseen jotain uutta. Rootsin kautta nuorille taideharrastusta tuottavat yhteisöt tai nuoret itse saavat mahdollisuuden uusille kokeiluille ja ideoiden pilotoinneille.

Nuori Kulttuuri Roots avaa ovet myös muuhun Nuori Kulttuuri -toimintaan, esimerkiksi osallistumismahdollisuuden valtakunnallisiin tapahtumiin ja hakuoikeuden kansainvälisiin matka-avustuksiin.
 

Tiedustelut Karkkilassa:
Kulttuurisihteeri Mari Rautiainen
mari.rautiainen@karkkila.fi
puh. 044 4675 452

Tiedustelut valtakunnallisesti:
Nuori Kulttuuri-toimisto
nuorikulttuuri@nuorisoseurat.fi 
www.nuorikulttuuri.fi

 
 

Sivua päivitetty 2.5.2024 / il


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi