Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Kulttuuri / Teatteri ja elokuva

Teatteri

Karkkilassa on paikkakunnan kokoon nähden vireää teatterielämää: kaupungissa toimii peräti kaksi harrastajateatteria. Lisäksi Karkkilasalissa saadaan usein nauttia vierailevien tuottajien tuomista kiertuenäytöksistä.

Karkkilan Työväen Näyttämö on Suomen harrastajateattereiden veteraanisarjaa. Edelleen hyvissä sielun ja ruumiin voimissa toimiva näyttämö on perustettu jo vuonna 1908. Toiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti 1960-70-lukujen muutaman vuoden paussia lukuunottamatta. 

Teatteri Perän tarkoituksena on viedä teatteria paikkoihin, joissa sitä yleensä ei nähdä. Nimensä mukaisesti Perä tulee siis perille asti. Perän kesänäytelmät kulkevat peräkärryssä ympäri Uuttamaata ja pidemmällekin. Vuodesta 2012 toiminut teatteriryhmä on viime vuosina valmistanut näytelmän myös talvikaudella.


Elokuva

Elokuvakerho Kino Iglu ry järjestää elokuvanäytöksiä Karkkilasalissa. Elokuvat näytetään 35-milliseltä filmiltä ja jokaisella elokuvalla on esittelijä. Suuri osa Kino Iglun henkilökunnasta on karkkilalaisia nuoria. Elokuvakerho tekee yhteistyötä nuorten työpaja Ruukinpajan, etsivän nuorisotyön sekä perusturvakuntayhtymä Karviaisen kuntouttavan työtoiminnan yksikön Werstaan kanssa. 

Kiertävä elokuvateatteri Kinotour näyttää säännöllisesti uutuuselokuvia Karkkilasalissa.

päivitetty 10.2.2020 / mr


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi