Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Kulttuuri / Paikalliskulttuuri

Karkkilan monipuolisen kulttuuritarjonnan vahvuutena on asukkaiden ja yhteisöjen omaehtoinen toiminta. Karkkila on kasvanut vuonna 1820 perustetun Högforsin rautaruukin ympärille. Högforsin alue on paikkakunnan historiallinen sydän ja tärkeä matkailunähtävyys, mutta myös vireä asumisen, yritystoiminnan ja kulttuuritapahtumien ympäristö. Karkkilalainen identiteetti ja paikalliskulttuuri nojaakin vahvasti ruukki- ja työläiskulttuuriperinteeseen.

Yhdistystoiminta
Karkkilassa toimii noin sata harrastustoimintaa tarjoavaa yhdistystä ja järjestöä, joista monet tallentavat myös aktiivisesti paikallishistoriaa. Yhdistykset ovat myös Karkkilan vireän kulttuuritarjonnan kantava voima. Eri yhdistysten yhteystietoja löydät kootusti kaupungin verkkosivuilta.

Karkkila-kokoelma kirjastossa
Karkkilan kirjasto ylläpitää Karkkila-kokoelmaa, johon on
 talletettu pysyvästi entisten ja nykyisten karkkilalaisten tekijöiden kirjoja, elokuvia ja musiikkia sekä muulla tavoin Karkkilaan tai sen asukkaisiin liittyvää aineistoa. Kokoelman aineistoihin voit tutustua täällä.

Muistomerkit ja omatoiminen patsaskävely
Oletko koskaan tutustunut Karkkilan keskusta-alueen muistomerkkeihin? Keskuspuiston, kirkon ja Nyhkälän koulun lähistöltä löydät seitsemän erilaista muistomerkkiä
Omatoimisella patsaskävelyllä voit aikamatkailla paikallishistoriaan! Matkalle tarvitset mukaan älypuhelimen. Mene osoitteeseen https://play.seppo.io ja kirjaudu tunnuksella C5DAF2Antoisaa patsastelua!

@SomethingaboutKarkkila
Karkkila on kaupunki, josta riittää vaikka muille jakaa. Elämää ja tapahtumia Karkkilassa voikin seurata Instagramissa ja Facebookissa. Vapaaehtoiset somereportterit – siis tavalliset karkkilalaiset – tallentavat ja taltioivat kaupungin arkea ja juhlaa, kukin omasta näkökulmastaan. Seuraa somereportteita:
https://www.instagram.com/somethingaboutkarkkila/
https://www.facebook.com/somethingaboutkarkkila/

päivitetty 13.11.2019 / mr


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi