Valikko Etsi
Palvelut / Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus on tärkeä vaihe lapsen kasvun ja oppimisen polulla. Varhaiskasvatus tukee ja täydentää kotien kasvatustehtävää ja vastaa omalta osaltaan lasten hyvinvoinnista. Huoltajien ja henkilöstön välinen yhteistyö tuo lasten elämään jatkuvuutta ja turvallisuutta.  Varhaiskasvatuksessa oppimisen lähtökohtana ovat lasten aiemmat kokemukset, heidän mielenkiinnon kohteensa ja osaamisensa. Leikki on varhaiskasvatusikäisten lasten oppimiselle merkityksellistä. Varhaiskasvatus toteutuu henkilöstön, lasten ja ympäristön vuorovaikutuksessa, jossa kasvatus, opetus ja hoito muodostavat eheän kokonaisuuden. Kasvatus, opetus ja hoito painottuvat eri tavoin eri-ikäisten lasten toiminnassa sekä varhaiskasvatuksen eri toimintamuodoissa. 


Karkkilassa toimii 4 kunnallista päiväkotia, vuoropäiväkoti, 5 perhepäivähoitajaa sekä 6 esiopetusryhmää, jotka toimivat koulujen yhteydessä. Lisäksi Karkkilassa toimii 3 yksityistä päiväkotia ja 5 yksityistä perhepäivähoitajaa. Karkkilan kaupungin päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa henkilöstö toimii yhteistyössä lasten huoltajien kanssa kasvatuksen ja opetuksen toteuttamiseksi. Varhaiskasvatusyksiköt ovat pääsääntöisesti avoinna maanantaista perjantaihin klo 6.00 – 17.00. Lisätietoa päiväkodeista ja perhepäivähoidosta löydät tämän sivun alasivuilta.

Varhaiskasvatuksen vastaava opettaja Piia Salmela vastaa Toivikkeen ja Haapalan  päiväkodeista, Piian tavoittaa  arkisin  numerosta 044 5532 501.

Varhaiskasvatuksen vastaava opettaja Iina Huhmarniemi vastaa Högforsin päiväkodista, Iinan tavoittaa arkisin numerosta 044 4675 509.

Varhaiskasvatuksen vastaava opettaja Nina Mäkinen vastaa Haukkamäen päiväkodista ja Haukkamäen, Nyhkälän sekä Tuorilan esiopetuksesta ja varhaiskasvatuksesta. Ninan tavoittaa arkisin numerosta 044 4675 527

 

Sivu päivitetty 16.4.2020/mv


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi