Valikko Etsi
Palvelut / Varhaiskasvatus / Perhepäivähoito

Karkkilan perhepäivähoito

Perhepäivähoito on kodinomaista päivähoitoa vanhempien työaikojen mukaisesti 1 - 5 -vuotiaille lapsille. Kaupungin perhepäivähoitajia on 5.

Perhepäivähoitoon haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella


Perhepäivähoito tarjoaa lapsille kodinomaisen kasvuympäristön, joka samalla toimii lapselle oppimisympäristönä. Perhepäivähoidon päiväjärjestys on paljolti yhteydessä päivän eri vaiheisiin sijoittuviin perushoitotilanteisiin, mutta lapsille jää aikaa myös vapaaseen ja ohjattuun leikkiin sekä sisällä että ulkona.

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma

Toiminnan suunnittelun lähtökohtana on Karkkilan kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma ja ennen kaikkea lapsen oma varhaiskasvatussuunnitelma (VASU). Lapsen VASU tehdään jokaiselle päivähoidossa olevalle lapselle yhteistyössä huoltajan kanssa. Vasu tukee lapsen yksilöllistä kasvua, kehitystä ja oppimista. Se on kasvattajan työväline, jossa otetaan huomioon lapsen kokemukset, tarpeet, tulevaisuuden näkymät, mielenkiintoiset kohteet ja vahvuudet.

Ruokailu

Tarjoamme monipuolista ja ravitsevaa kotiruokaa. Jos lapsenne on allerginen jollekin ruoka-aineelle, muistakaa kertoa siitä hoitajalle. Lapsenne tarvitsemasta erikoisruokavaliosta on toimitettava lääkärintodistus varhaiskasvatusyksikön johtajalle.

Päivärytmi

Perhepäivähoidossa noudatamme säännöllistä päivärytmiä.
- lapset saapuvat, leikkiä, mahdollisuus aamutorkkuihin
- 8.00–8.30 aamupala
- ulkoilua, ohjattua toimintaa, leikkiä, laulua jne.
- 11.00–12.00 lounas
- päivälepo/ hiljainen hetki; mahdollisesti isommille ohjattua toimintaa
- 14.00–14.30 välipala
- leikit ja touhut sisällä ja ulkona
- päivällinen 17.30–18.00
Toivomme, että lasten tuonti- ja hakuajoissa huomioidaan hoitoryhmän päivärytmi.  Lapsen varhaiskasvatussuunnitelmassa sovitaan päivärytmin soveltamisesta.

Lapsen varusteet

Sisävaatteet, tossut, varavaatteita riittävästi. Sään mukaiset ulkovaatteet .Lapsen vaatteet on hyvä nimikoida. Lapsen omassa tilavassa hoitokassissa vaatteet pysyvät matkassa mukana. Vanhemmat voivat sopia hoitajan kanssa siitä, viedäänkö kassi joka päivä vai viikonlopuksi kotiin.

Lapsi sairastaa

Sairasta lasta ei voi tuoda päivähoitoon. Lapsella on oikeus tervehtyä kunnolla kotona. Toipilaalle tai puolikuntoiselle lapselle hoitopäivä on raskas, sillä lapsen tulee olla hoidossa "ulkoilukunnossa”. Ilmoitathan hoitajalle lapsesi sairastumisesta mahdollisimman pian.

 

Sivu päivitetty 21.10.2020/mv


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi