Valikko Etsi
Palvelut / Varhaiskasvatus / Perhepäivähoito

Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on kodinomaista päivähoitoa 1–5-vuotiaille lapsille. Kaupungin perhepäivähoitajia on viisi (kolme keskustassa ja kaksi Vattolan alueella). Perhepäivähoito tarjoaa lapsille kodinomaisen kasvu- ja oppimisympäristön sisältäen perushoitoa, ryhmässä toimimista sekä leikkiä sisällä ja ulkona. Perhepäivähoitajan ryhmä pyritään muodostamaan mahdollisimman samanlaisten hoitoaikojen mukaan. Perhepäivähoidossa hoitoajat varataan myös sähköisessä hoitoaikajärjestelmässä, Vaka Mukana ohjelmassa.

Perhepäivähoitoon haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella tästä linkinstä. Huom! Linkki ohjautuu ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uuteen ikkunaan.

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma

Toiminnan suunnittelun lähtökohtana on Karkkilan kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma ja ennen kaikkea lapsen oma varhaiskasvatussuunnitelma (VASU). Lapsen VASU tehdään jokaiselle päivähoidossa olevalle lapselle yhteistyössä huoltajan kanssa. Vasu tukee lapsen yksilöllistä kasvua, kehitystä ja oppimista. Se on kasvattajan työväline, jossa otetaan huomioon lapsen kokemukset, tarpeet, tulevaisuuden näkymät, mielenkiintoiset kohteet ja vahvuudet.

Ruokailu

Tarjoamme monipuolista ja ravitsevaa kotiruokaa. Lapsen ruoka-aineallergioista tulee kertoa hoitajalle jo aloituskeskustelussa. Lapsenne tarvitsemasta erikoisruokavaliosta on toimitettava lääkärintodistus varhaiskasvatusjohtajalle.

Päivärytmi

Perhepäivähoidossa noudatamme säännöllistä päivärytmiä.
- lapset saapuvat, leikkiä, mahdollisuus aamutorkkuihin
- 8.00–8.30 aamupala
- ulkoilua, ohjattua toimintaa, leikkiä, laulua jne.
- 11.00–12.00 lounas
- päivälepo/ hiljainen hetki; mahdollisesti isommille ohjattua toimintaa
- 14.00–14.30 välipala
- leikit ja touhut sisällä ja ulkona
- päivällinen 17.30–18.00
Toivomme, että lasten tuonti- ja hakuajoissa huomioidaan hoitoryhmän päivärytmi.  Lapsen varhaiskasvatussuunnitelmassa sovitaan päivärytmin soveltamisesta.

Lapsen varusteet

Lapsella on hyvä olla mukana sisävaatteet, tossut, varavaatteita riittävästi ja sään mukaiset ulkovaatteet. Lapsen vaatteet on hyvä nimikoida. Lapsen omassa tilavassa hoitokassissa vaatteet pysyvät matkassa mukana. Vanhemmat voivat sopia hoitajan kanssa siitä, viedäänkö kassi joka päivä vai viikonlopuksi kotiin.


Lapsi sairastaa

Sairasta lasta ei voi tuoda päivähoitoon. Lapsella on oikeus tervehtyä kunnolla kotona. Toipilaalle tai puolikuntoiselle lapselle hoitopäivä on raskas, sillä lapsen tulee olla hoidossa "ulkoilukunnossa”. Ilmoitathan hoitajalle lapsesi sairastumisesta mahdollisimman pian.

 

Sivu päivitetty 14.6.2021/mv


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet

Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
Basware Oyj
Välittäjän tunnus:
BAWCFI22
Verkkolaskuosoite:
003701270467

Paperilaskut:

Karkkilan kaupunki

PL 9824
00026 Basware

Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi
050 5270 583