Valikko Etsi

Ilmansuojelu

Ilmansuojelullapyritään takaamaan puhtaan ilman, terveellisen ja viihtyisän elinympäristönylläpito. Ilmansuojeluliittyy laajempaan ilmastotyöhön, jonka tavoitteena on maapallonilmastonmuutoksen hillitseminen sekä muutosta aiheuttavienkasvihuonekaasupäästöjen, kuten CO2-päästöjen vähentäminen. Puhdas ilma on tärkeää sekä ulkona että sisätiloissa.Ilmanlaatua laskee energiantuotanto, teollisuus sekä liikenne. Paikallisesti ilmanlaatu voi heikentyä myösasuinkiinteistöjen puulämmityksen ja roskienpolton savuhaitoista taimaatalouden hajupäästöistä. Suomenilmanlaatua heikentävistä hiukkasista noin puolet tulevat kaukokulkeutumanaulkomailta.

Ilman epäpuhtaudet happamoittavat sekä vesistöjä että maaperää,rehevöittävät vesistöjä ja muodostavat haitallista alailmakehän otsonia.Hiukkasilla, raskasmetalleilla ja kaasumaisilla ilman epäpuhtauksilla on myöshaitallisia vaikutuksia terveyteen. Keuhkorakkuloihin asti tunkeutuvatpienhiukkaset yhdistetään keuhkosairauksiin ja monet PAH-aineet aiheuttavatsyöpää. Lisäksi ilman happamoittavat epäpuhtaudet aiheuttavat materiaalivahinkojarakennetussa ympäristössä.

Karkkilan CO2-raportti

 

Voit seurata ajankohtaista CO2 -päästötilannetta Karkkilassa alla olevasta raportista ja pyrkiä omalta osaltasi vaikuttamaan päästön vähentymiseen.

CO2-raportti -sivusto

 

Sivua päivitetty 15.4.2019/mh

 


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi