Valikko Etsi

Ilmansuojelu

Ilmansuojelulla pyritään takaamaan puhtaan ilman, terveellisen ja viihtyisän elinympäristön ylläpito. Ilmansuojelu liittyy laajempaan ilmastotyöhön, jonka tavoitteena on maapallon ilmastonmuutoksen hillitseminen sekä muutosta aiheuttavien kasvihuonekaasupäästöjen, kuten CO2-päästöjen vähentäminenPuhdas ilma on tärkeää sekä ulkona että sisätiloissa. Ilmanlaatua laskee energiantuotanto, teollisuus sekä liikenne. Paikallisesti ilmanlaatu voi heikentyä myös asuinkiinteistöjen puulämmityksen ja roskienpolton savuhaitoista tai maatalouden hajupäästöistä. Suomen ilmanlaatua heikentävistä hiukkasista noin puolet tulevat kaukokulkeutumana ulkomailta.

Ilman epäpuhtaudet happamoittavat sekä vesistöjä että maaperää, rehevöittävät vesistöjä ja muodostavat haitallista alailmakehän otsonia. Hiukkasilla,raskasmetalleilla ja kaasumaisilla ilman epäpuhtauksilla on myös haitallisia vaikutuksia terveyteen. Keuhkorakkuloihin asti tunkeutuvat pienhiukkaset yhdistetään keuhkosairauksiin ja monet PAH-aineet aiheuttavat syöpää. Lisäksi ilman happamoittavat epäpuhtaudet aiheuttavat materiaalivahinkoja rakennetussa ympäristössä.

 

Karkkilan CO2-raportti
(Linkki avaa PDF- tiedoston uuteen ikkunaan)

 

Voit seurata ajankohtaista CO2 -päästötilannetta Karkkilassa alla olevasta raportista ja pyrkiä omalta osaltasi vaikuttamaan päästön vähentymiseen.

 

CO2-raportti -sivusto
(Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

 

Sivua päivitetty 15.12.2021/jp

 

Kuvassa on Karkkilan CO2- raportti 38 viikolta.

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi