Valikko Etsi

Luonnonsuojelu

Karkkilan luonnosta avautuvat vehreät maisemat, valokuvaukselliset lammet ja järvet, lenkkipolut lenkkeilijöille, idylliset asuinalueet ja kuohuvat kosket. Alueen maasto on korkeuseroiltaan hyvin vaihtelevaa jaKarkkilassa sijaitsee Uudenmaan korkein maastonkohta, 174 metriä merenpinnasta ulottuva Loukkumäki. Karkkilan luontoon kuuluu tiheät metsät, lukuisat järvet, harju sekä suomaisemat.

Karkkilan luonnonsuojelu huomioi luonnon monimuotoisuuden suojaamisen ja säilyttämisen erilaisilla suojelukohteilla, luonnonsuojeluohjelmilla ja luonnonsuojelualueilla. Karkkilassa toimii Uudenmaanpiirin paikallinen luonnonsuojeluyhdistys.

Karkkilan luonnonsuojeluyhdistys r.y. Puheenjohtaja Tina Mattsson, 050 383 9087, tinam(at)luukku.com, https://www.facebook.com/sllkarkkila/

Jokamiehenoikeudet

Jokamiehenoikeudet antavat jokaiselle Suomessa oleskelevalle mahdollisuuden käyttää luontoa siitä riippumatta, kuka omistaa alueen tai on sen haltija. Jokamiehenoikeuksista nauttimiseen ei tarvita maanomistajan lupaa eikä siitä tarvitse maksaa. Jokamiehenoikeutta käyttämällä ei kuitenkaan saa aiheuttaa haittaa tai häiriötä. Jokamiehenoikeudet ovat yleisesti hyväksytty maan tapa, ja ne perustuvat eri lakeihin. Jokamiehenoikeudet koskevat myös ulkomaalaisia.

Sivua päivitetty 29.10.2019/mh


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi