Valikko Etsi
Palvelut / Koulutus ja opiskelu / Someturva-palvelu

Someturva-palvelu Karkkilan koululaisten käyttöön turvallisuutta lisäämään

Karkkilan kaupunki on hankkinut Karkkilassa koulua käyville oppilaille ja opiskelijoille digitaalisen Someturva-palvelun vuden 2024 alusta alkaen. Karkkila oli aiemmin toteutetun some-turva-hankkeen kautta kolmas kunta Suomessa, joka kokeili palvelua. Aiemmin palvelun on ottanut käyttöön Turku ja Kauniainen. 

Someturva-palvelun kautta lapset ja nuoret voivat tehdä anonyymisti ilmoituksen sosiaalisessa mediassa tapahtuvasta häirinnästä ja kiusaamisesta. Se voi olla esim. yksityisyyttä loukkaavan tiedon välittämistä, sometilin kaappaamista, spämmäämistä, haukkumista, kuvan- tai videomateriaalin luvatonta levittämistä tai salakuvaamista. 

Palvelun tarkoituksena on ennen kaikkea ehkäistä lapsia ja nuoria joutumasta houkuttelun eli groomingin ja seksuaalisen häirinnän kohteeksi sekä tarjota apuvälineitä tilanteen käsittelyyn ja saada oikeudellista neuvontaa someasiantuntijoilta. 

Someturva-palvelu opetus- ja oppilashuollon henkilöstön käyttöön

Someturva-palvelu tarjotaan myös opetus- ja oppilashuollon henkilöstölle  työturvallisuuden ja -hyvinvoinnin lisäämiseksi. Opettajat joutuvat työssään kohtaamaan entistä enemmän yllättäviä tilanteita, joissa voivat itsekin joutua häirinnän ja some-loukkausten kohteeksi esim. siten, että opetustyötä salakuvataan ja jaetaan nettiin luvatta.

Henkilökuntaa kannustetaan Someturva-palvelun käyttöönottoon, jolloin on helpompi luoda siltaa lasten ja aikuisten välille ja kyetä paremmin ymmärtämään nykypäivän lasten maailmaa ja kiinnostusten kohteita. Karkkilassa on hyvä viestiä siitä, että koulukiusaamiseen suhtaudutaan vakavuudella ja siihen puututaan aina. Myös koulujen oppilashuolto on lasten, nuorten ja perheiden tukena ja tekee yhteistyötä koulujen ja oppilaitosten kanssa. 

Miten oppilas saa Someturvan käyttöönsä?

Someturva on turvallinen käyttää. Käyttöönottoon tarvitaan vain oppilaan puhelinnumero ja koulun oma aktivointikoodi. Opetushenkilöstö on koulutettu ja opettajat opastavat oppilansa palvelun käyttöön. Aktivointikoodia ei saa luovuttaa eteenpäin toisille henkilöille. Jokaisella koululla on oma koodi. Palvelua voi käyttää millä tahansa älylaitteella: puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. 


Opetusvideo Someturvan käyttöönottoon: https://youtu.be/QPg-e4aHR78

 

 


Sivua päivitetty 13.2.2024/aj 


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi