Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Liikuntapalvelut / Ajankohtaista liikuntapalveluista

Ajankohtaista

Pimeän patikka pe 18.10.
Karkkilan Latu järjestää yhteistyössä Karkkilan kaupungin kanssa Pimeän patikan pe 18.10. klo 18-21.
Toivikkeen ulkoilualueella merkitään tänäkin vuonna reitti ulkotulilla ja reitin päässä odottaa hiihtomaja innokkaine makkaran- ja letunpaistajineen. Uutuutena tänä vuonna myös toinen reitti, joka on merkitty heijastimilla! Lähtö on Huhdintien päästä tunnelin alta. Ota siis mukaan taskulamppu, vähän pikkurahaa (tai lataa älypuhelimeesi Mobilepay), roimasti seikkailumieltä ja kaikki tuttavasi. Myös karvakaverit ovat tervetulleita mukaan patikkaan! Tapahtuma on ilmainen. Hiihtomajalla on myynnissä tuttuun tapaan grillimakkaraa, lettuja, kahvia ja mehua.

Perjantain uimakuljetukset Rajamäen uimahalliin perjantaisin
HUOM! Ei kuljetusta pe 1.11.2019, uimahalli osittain suljettuna!

Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet täältä.

Joogaa jokaiselle, kehonhuoltoa kaikille!
Sola-Sali yhteistyössä Karkkilan kaupungin liikuntapalveluiden kanssa järjestää kaikille karkkilalaisille avoimia joogan ja pilateksen kokeilutunteja. Katso lisätiedot täältä.


Pyöräilyn edistäminen Karkkilassa- kyselyn tulokset 
Karkkilan kaupunki teetti toukokuussa kyselyn pyöräilyn edistämisessä Karkkilassa. Karkkila on liittynyt vuoden 2019 alussa pyöräilykuntien verkostoon ja kyselyn avulla oli tarkoitus selvittää miten tärkeäksi karkkilalaiset kokevat pyöräilyn, pyöräilyn edistämisen ja reittien kehittämisen. Kysely sai vastauksia yhteensä 88 kappaletta. Vastaajista 96% koki pyöräilyn edistämisen sekä reittien kehittämisen tärkeäksi. 

Kyselyn mukaan yli 51% on taloudessaan enemmän kuin neljä pyörää. Vastaajista 46% käyttää pyörää huhti-syyskuun ajan, 28% ympäri vuoden ja loput vastanneista käyttää pyörää satunnaisesti. Huhti-syyskuussa pyöräilevistä suurin osa pyöräilee päivittäin tai kerran viikossa. Loka-maaliskuussa pyöräilevistä pyöräilee eniten kerran viikossa. Vastausten perusteella voisi siis todeta, että pyöräily on aktiivista vuodenajoista riippumatta.

Kysyttäessä parannuksista ja keinoista pyöräilyn lisäämiseen esille nousee kattavampi ja yhteneväisempi pyöräilyverkosto, kevyenliikenteenväylien päällysteiden parempi kunto, turvallisuus sekä parempi kevyenliikenteenväylien talvihoito. Kyselyyn vastanneista 77% pyöräilee, koska pyöräilyllä on myönteisistä vaikutuksista fyysiseen kuntoon ja terveyteen, 68% pyöräilee ulkoilun ja virkistymisen takia, 39% ympäristöystävällisyyden vuoksi, 39% nopean ja ketterän liikkumistavan vuoksi ja 21% pyöräilee taloudellisista syistä. Vain 6% kertoi, että pyöräilee, koska ei omista autoa. Eniten pyöräillen liikutaan kuntoliikunnan vuoksi, harrastuksiin kulkiessa sekä työ- tai opiskelumatkoja. Pyöräilyn turvallisuuteen, kevyenliikenteenväylien hoitoon huhti-syyskuussa sekä autoilijoiden suhtautumiseen pyöräilijöihin ollaan kyselyn mukaan melko tyytyväisiä. Kun taas pyöräilyn ajomukavuuteen (tien kunto yms.) ja kevyen liikenteen väylien hoitoon loka-maalisuussa ollaan melko tyytymättömiä tai ei osata sanoa.

Pyörien pysäköintipaikoista kysyttäessä 34% vastanneista on sitä mieltä, että pysäköintipaikkoja on osittain hyvin ja 32% mielestä niitä ei ole riittävästi. Avoimissa vastauksissa esiin nousee tarve pyöräpysäköinnille linja-autoaseman yhteyteen sekä bussipysäkkien, harrastuspaikkojen, uimarantojen ja torin lähettyville. Lisäksi toivotaan kiinteitä pyöräpysäköintipaikkoja, joihin saa pyörän turvallisesti lukittua.

Vastanneista 42% mielestä kevyenliikenteenväylät ovat osittain huonossa kunnossa, 27% mielestä osittain hyvässä kunnossa, 22% mielestä huonossa kunnossa, 4% mielestä hyvässä kunnossa ja 5% ei osaa sanoa. Vastauksien mukaan kevyenliikenteenväylien kunnossapidossa olisi parannetavaa ja varsinkin talviaikana. Talviaikana liukkauden torjunta, nopeampi aurauksen aloitus ja sohjon poisto ovat saaneet eniten vastauksia. Avoimissa vastauksissa toivotaan leveämpiä pyöräteitä, reittejä joita pitkin on mahdollista kulkea lähikuntiin turvallisesti, opasteita sekä selkeämpi ohjeistuksia pyöräilyreiteistä. 

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!


 Sivua muokattu 17.10.2019/sm


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi