Valikko Etsi

Hiihtoladut

Karkkilasta löytyy hiihtolatuja monipuolisesti eritasoisille hiihtäjille. Latujen ajantasaisen kunnossapitotiedon löydät latutiedotelinkistä.

Metsämaisemia ja luonnonrauhaa Toivikkeella

Toivikkeen retkeilyalueen latuverkosto sijaitsee jylhissä harjumaisemissa. Alueelta löytyy kymmeniä kilometrejä opastettuja hiihtolatuja. Latureitti kiertää Toivikkeen suoalueen ympäri Pajuojantien ja Läyliäistentien välisessä maastossa. Reitin varrella sijaitsee kaikille avoin Toivikkeen retkeilymaja (takka ja nuotiopaikka).

Toivikkeen ladut sopivat perinteiseen ja vapaahiihtoon. Alueella on suuria korkeuseroja ja joitakin vaativia nousuja sekä laskuja. Laduilla ei ole valaistusta.

Toivikkeen pysäköintialueet sijaitsevat muutaman kilometrin päässä Karkkilan keskustasta; Ahmoonmäen parkkipaikka (Läyliäistentie/Honkapolku 1) sekä Pajuojantien parkkipaikka (Pajuojantie 135).

Toivikkeen latukartta

Peltoladut keskustan tuntumassa

Karkkilan keskustan läheisyydessä sijaitsee useita helppoja ja tasaisia peltolatuja. Peltoladut sopivat hyvin myös perheen pienimmille hiihtäjille.

Pyhäjärven Vattolan pelto, perinteinen ja vapaa, lenkin pituus n. 1 km (pysäköinti Pyhäjärven raitti1)

Jokiväärän pelto, perinteinen ja vapaa, lenkin pituus n. 1 km, (pysäköinti Tuorilantie 20).

Sudetin pelto, perinteinen ja vapaa, lenkin pituus n. 1 km (Puutarhakatu/Närönkatu, pysäköinti Karkkilan tori, Tammelantie 1).

Tuorilan pelto, perinteinen ja vapaa, lenkin pituus n. 1 km (ei pysäköintialuetta, kadunvarsipysäköinti Kauppatiellä, kohdeosoitteeksi Kauppatie 50-80)

Millis, Helsingintien pallokentän 1,2 km latu avataan mahdollisuuksien mukaan (parkkipaikka Helsingintien varrelta, K-Supermarkettia vastapäätä). Milliksen rinteillä sijaitsee myös hyvät pulkkamäet. Karkkilan koirapuisto sijaitsee lähellä Millistä. 

Suksien, sauvojen ja lumikenkien lainausta maksutta

Karkkilan kaupunki järjestää maksutonta talviliikuntavälineiden lainausta tänäkin talvena. Lainattavissa on lapsille, nuorille ja aikuisille perinteisen hiihtotyylin suksia, sauvoja ja monoja sekä lumikenkiä. Välineitä voi varata kuluvalle ja sitä seuraavalle viikolle. Välineiden laina-aika on 1 - 7 vrk.

Talviliikuntavälineiden varaukset tehdään puhelimitse numeroon 044 467 5514 tai sähköpostitse osoitteeseen visitkarkkila@karkkila.fi. Varatut liikuntavälineet noudetaan Karkkilan matkailuneuvonnasta sen aukioloaikoina (osoite Huhdintie 10-12 B). Lainaajan tulee todistaa henkilöllisyytensä välineitä noutaessaan.

Matkailuneuvonta palvelee seuraavasti:
ma - ti klo 10 – 17, ke klo 11 – 18, to - pe klo 10 - 17 (lounastauko päivittäin klo 12-13). 
 

Sivua päivitetty 15.1.2024/ns


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi