Valikko Etsi

SUOMEN VALIMOMUSEO

Suomen Valimomuseo esittelee valimoteollisuuden vaiheita ja erityisesti valimotekniikassa tapahtuneita muutoksia. Museossa voi tutustua esimerkiksi siihen, miten valumuotteja on valmistettu käsityönä ja koneellisesti ja miten valurautaa on käsitelty.

Museon perusnäyttelyssä on esillä valimotyöstä kertovia työkaluja, koneita ja laitteita paristakymmenestä valimosta eri puolilta Suomea. Lisäksi nähtävänä on monipuolinen kokoelma Högforsin ruukin vanhoja valutuotteita, kuten kamiinoita, liesiä, hautaristejä ja koristevaluja.

Suomen Valimomuseo (Tehtaanpuisto, Bremerintie 10).

Avoinna  12.8. - 31.5. la ja su klo 12-15 sekä kesäkaudella ke-su klo 11-17.
Avoinna ryhmille myös tilauksesta ympäri vuoden.
Pääsymaksu 3 eur, Museokortilla ja Kaikukortilla vapaa pääsy.

to 19.12 klo 18 - 20
Historian yö Suomen Valimomuseossa

Karkkilan ruukkimuseo järjestää to 19.12. klo 18 - 20 Historian yö -tapahtuman Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä (Tehtaanpuisto, Bremerintie 10). Tapahtumaan on vapaa pääsy. Illan aikana esitetään kuvaluentoja Karkkilan historiasta. Samalla yleisöllä on mahdollisuus tutustua Galleria Bremerissä esillä olevaan Reino Vesanderin valokuvien näyttelyyn.

Illan aluksi esitellään Karkkila-aiheisia joulukortteja menneiltä vuosikymmeniltä. Sen jälkeen on vuorossa "Voimaa koskista" -kuvaluento. Tommi Kuutsa esittelee luennon aikana vesivoiman käytön vaiheita 1800-luvulla Högforsin ruukissa. Toisena aiheena on Högforsin puistot ja puutarhat 1800-luvulla. Illan päätteeksi nähdään ja kuullaan Janne Viitalan kuvaluento, jonka aiheena on Componenta Karkkilan toiminta 2000-luvulla.

Illan lopuksi voi hankkia joululahjoja museon alelaarista sopuhinnoin. Tarjoukset ovat voimassa vain Historian yö -tapahtumassa.

Yhteystiedot: puh. 09-4258 3672, 09-4258 3673 ja 09-4258 3674.
Ajankohtaista ja tapahtumia museossa

Linkki Suomen Valimomuseon lisätietoihin:
www.karkkila.fi/ruukkimuseo/valimomuseo.html


Kylpyammeen emalointia Ylä-Emalissa 1970-luvulla. Karkkilan ruukkimuseon kokoelmat (KRM).Museokortti tuli myyntiin!
Nyt on Suomessa mahdollista päästä yli 280 museoon yhdellä ja samalla pääsylipulla. Museokortti on museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Kortti on saatavilla kaikista järjestelmään kuuluvista museoista kautta maan. Karkkilassa Museokortin voi hankkia Suomen Valimomuseosta (avoinna la-su klo 12 - 15). Kortteja voi tiedustella myös puh. 0500-938337. 


 

vALUATLAS
ValuAtlas on valimoalalla toimivia yrityksiä ja heidän asiakkaitaan yhdistävä, palveleva ja tietoa tarjoava www-sivusto; www.valuatlas.fi  ValuAtlas on suunnattu valutuotteiden suunnittelijoille, valimoille, malliveistämöille, työvälinevalmistajille, tutkimuslaitoksille, opiskelijoille sekä muille alasta kiinnostuneille ja tietoa hakeville.

ValuAtlasta ylläpidetään Tampereen teknillisen yliopiston, Valimoinstituutin sekä Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun Valutuotetekniikan välisenä yhteistyönä. Suuri osa oppimateriaaleista on käytössä Tampereen teknillisen yliopiston, Teknillisen korkeakoulun, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen ammattiopiston kursseilla.

Lyhytelokuva Karkkilasta v. 1952
https://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=73&t=960&a=9255

Sivua päivitetty  13.12.2019/tk


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi