Valikko Etsi

SUOMEN VALIMOMUSEO JA HÖGFORS-MUSEO

Suomen Valimomuseon ja Högfors-museon näyttelyt ovat kiinni 30.4.2021 asti koronavirustilanteen vuoksi


Fagerkullan työläismuseon rakennuksiin ja tarinoihin voi tutustua mobiiliopasteessa: https://tarinasoitin.fi/valunjaljilla 

Karkkilan torikaupan historiaan voi tutustua mobiiliopasteessa: https://tarinasoitin.fi/karkkilantori

Suomen Valimomuseon tarinoihin voi tutustua mobiiliopasteessa: https://tarinasoitin.fi/valimomuseontarinat

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Suomen Valimomuseo esittelee valimoteollisuuden vaiheita ja erityisesti valimotekniikassa tapahtuneita muutoksia. Museossa voi tutustua esimerkiksi siihen, miten valumuotteja on valmistettu käsityönä ja koneellisesti ja miten valurautaa on käsitelty.

Valimomuseon perusnäyttelyssä on esillä valimotyöstä kertovia työkaluja, koneita ja laitteita paristakymmenestä valimosta eri puolilta Suomea. Museon yhteydessä toimii myös Högfors-museo, joka esittelee Högforsin valutuotteita 200 vuoden ajalta.

Suomen Valimomuseo (Tehtaanpuisto, Bremerintie 10).

Perusnäyttely on kiinni 30.4. asti koronavirustilanteen vuoksi.
Pääsymaksu, Museokortilla ja Kaikukortilla vapaa pääsy.

Yhteystiedot: puh. 09-4258 3672, 09-4258 3673 ja 09-4258 3674.
Ajankohtaista ja tapahtumia museossa

Linkki Suomen Valimomuseon lisätietoihin:
www.karkkila.fi/ruukkimuseo/valimomuseo.html


Kylpyammeen emalointia Ylä-Emalissa 1970-luvulla. Karkkilan ruukkimuseon kokoelmat (KRM).Museokortti tuli myyntiin!
Nyt on Suomessa mahdollista päästä yli 300 museoon yhdellä ja samalla pääsylipulla. Museokortti on museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Kortti on saatavilla kaikista järjestelmään kuuluvista museoista kautta maan. Karkkilassa Museokortin voi hankkia Suomen Valimomuseosta (kiinni koronavirustilanteen vuoksi 31.3.2021 asti). Kortteja voi tiedustella myös puh. 0500-938337. 


 

vALUATLAS
ValuAtlas on valimoalalla toimivia yrityksiä ja heidän asiakkaitaan yhdistävä, palveleva ja tietoa tarjoava www-sivusto; www.valuatlas.fi  ValuAtlas on suunnattu valutuotteiden suunnittelijoille, valimoille, malliveistämöille, työvälinevalmistajille, tutkimuslaitoksille, opiskelijoille sekä muille alasta kiinnostuneille ja tietoa hakeville.

ValuAtlasta ylläpidetään Tampereen teknillisen yliopiston, Valimoinstituutin sekä Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun Valutuotetekniikan välisenä yhteistyönä. Suuri osa oppimateriaaleista on käytössä Tampereen teknillisen yliopiston, Teknillisen korkeakoulun, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen ammattiopiston kursseilla.

Lyhytelokuva Karkkilasta v. 1952
https://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=73&t=960&a=9255

Sivua päivitetty  30.3.2021/tk


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi