Valikko Etsi

GALLERIA BREMER

Galleria Bremer on Karkkilan ruukkimuseon vaihtuvien näyttelyiden tila, joka sijaitsee Suomen Valimomuseon yhteydessä (Tehtaanpuisto, Bremerintie 10). Galleriassa järjestetään taidenäyttelyitä ja ruukkien historiaan liittyviä näyttelyitä.

6.11. astiTex Willer & Finerpori -yhteisnäyttely. Tex Willer kohtaa Heimo VesanTex Willer on Suomen yksi pitkäikäisimmistä ja suosituimmista käännössarjakuvista. Se sijoittuu 1800-luvun lopun Villiin länteen. Fingerpori puolestaan on suosituin kotimainen sarjakuva. Se sijoittuu nykyajan kuvitteelliseen Fingerporin kaupunkiin. Näyttelyidea lähti liikkeelle kahdesta eri aihiosta, mutta lopulta yhteneväisiä piirteitä kahden erilaisen sarjakuvan välillä löytyi riittävästi yhteisnäyttelyä varten. Näyttelyssä on esillä luonnollisesti itse sarjakuvataidetta, originaalipiirustuksia, keräilyesineitä, tietoa sekä lautapelejä, joista osa on vapaasti pelattavissa.

Näyttely on avoinna 6.11. asti la-su klo 12 - 15 Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä (Tehtaanpuisto, Bremerintie 10). Pääsymaksu tai Museokortilla ja Kaikukortilla.

Galleria Bremerin näyttelyitä vuonna 2022:

24.4.-30.4. Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely
7.5.-29.5. Sinulle minulta: Tarinoita museokokoelmien kätköistä
4.6.-14.8.  Angela McCoyn maalauksia
19.8.- 6.11. Tex Willer kohtaa Heimo Vesan: Tex Willerin ja Fingerporin yhteisnäyttely

Ilmari Huitin taidetta Galleria Bremerissä

Kustaa Ilmari Huitti (1897–1960) syntyi nykyisen Karkkilan, silloisen Uudenmaan läänin Pyhäjärven pitäjän Vaskijärven kylässä. Kauppiasisä Kaarle Eenokinpoika Huitti oli muuttanut sinne vaimonsa Josefiinan kanssa ja ehtinyt saada ennen Ilmaria jo kolme potraa poikaa. Kuopukseksi jäänyt Ilmari innostui taiteesta jo varhain ja aloitti lyijykynäpiirroksilla ja vesiväritöillä, kunnes siirtyi kokeilemaan öljyvärejä. Oltuaan vähän aikaa kuvanveistäjä Alpo Sailon opissa hän pääsi opiskelemaan maalaustaidetta Ateneumiin ja valmistui sieltä ryhmänsä priimuksena 20-vuotiaana vuonna 1917.

Ensimmäiseen näyttelyynsä hän pääsi osallistumaan jo samana vuonna Helsingissä. Ilmari Huitin tauluja on hankittu Ateneumin sekä useiden muiden taidemuseoiden kokoelmiin 1920-luvulta lähtien. Taulujensa aiheet Ilmari Huitti ammensi pääosin Karkkilan ja Lopen alueen henkilöistä, pihapiireistä ja maisemista. Opiskeluaikaansa lukuun ottamatta hän asui Vaskijärvellä koko ikänsä, ensin synnyinkodissaan Ristinkedossa sekä sen jälkeen itse rakennuttamissaan Huitinmäessä ja Aittamäessä.

Taidemaalari Ilmari Huitin Säätiön kotisivuille pääsee linkistä: 

https://sites.google.com/view/ilmari-huitin-sti/etusivu


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vuonna 2022 pidettyjä näyttelyitä:

4.6. - 14.8.
Angela Nicoletti McCoyn taidenäyttely *CONNECTED* - “The Adventures of Angela Nicoletti McCoy’s World Of Art”
 

Suomen Valimomuseon vaihtuvien näyttelyiden tilan, Galleria Bremerin kesä on varsin värikäs. Värikkyyttä tarjoaa ennen kaikkea paikkakunnallemme asettuneen Angela Nicoletti McCoyn taidenäyttely *CONNECTED* - “The Adventures of Angela Nicoletti McCoy’s World 🌎 Of Art”, joka avautuu kesäkuun 4. päivä, ja on auki viitenä päivänä viikossa (ke-su). Maalaamisen Angela aloitti harrastuksena vasta viitisen vuotta sitten kokeilemalla piirtämistä meikkikynällään. Nopeasti hän havaitsi, että kyseessä on lahja, josta hän ei ollut tietoinen aiemmin. Harrastus muuttui ammatiksi. Tänä päivänä Angela Nicoletti McCoy on tuottelias taidemaalari, joka akryylimaalaukset herättävät huomiota maailmanlaajuisesti. Hänen maalauksensa ovat saaneet facebooksissa jo miljoonia katselukertoja. Angelan maalauksissa on vaikutteita art nouveausta ja renessanssista, minkä lisäksi niissä on havaittavissa pyrkimystä kolmiulotteisuuteen. Lisäksi kaikki hänen työnsä, joita on tällä hetkellä jo useita satoja, yhdistyvät teemallisesti toisiinsa. Siitä juontaa myös tämän näyttelyn nimi ”Connected”. Kyseessä on Angela Nicoletti McCoyn ensimmäinen, iso yksityisnäyttely, mutta jatkoa seuraa, sillä seuraava alkaa jo elokuussa Tampereella. 

Sinulle minulta - näyttely 7. - 29.5. Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä.
Tarinoita museokokoelmien kätköistä

Sinulle minulta -näyttelyn esineet ovat peräisin kuudesta Länsi-Uudenmaan alueen ammattimuseosta eli Karkkilan ruukkimuseon lisäksi Vihdistä, Lohjalta, Fiskarsista, Raaseporista ja Hangosta. Näyttelyssä on mukana kolmisenkymmentä esinettä, joilla kaikilla on kerrottavanaan jokin tarina, mm. valimohistoriasta, merimiesten elämästä, juhannussalosta, Helene Schjerfbeckin ja Einar Reuterin ystävyydestä, Ida Sundvallin virsikirjasta ja ryijyjen kudonnan historiasta.

Karkkilasta on mukana kuusi esinettä, mm. kaksiliekkinen kaasukeitin, puinen sikarikellorasia, Högforsin lahjalaatikko työntekijöille sekä Högforsin Mannerheimille valmistama valurautainen mustekynäteline. Lohjalta mukana on mm. museon kokoelman numero ykkönen eli vanha putkilukko, Karhun perheen isän omatekoinen polkuauto ”Mitsetti”, vaneriset nukenvaunut ja Puu-Anttilaan eli Lohjan yhteiskouluun hankittu öljymaalaus. Vaikuttavimpiin esineisiin näyttelyssä kuuluvat mm. Hangosta peräisin olevat,  liikuttavat pikku Edvardin nahkakengät vuodelta 1887. Kenkien pohjassa lukee: ”Ensimmäiset kengät, jotka pikku Edini kulutti loppuun”.

Lisäksi Lohjalta on mukana kaunis kahvikalusto Lohjan työväen näyttämöltä, erikoisen hieno puinen rasia, joka on tehty sota-aikana puhdetyönä, upea kustavilaistyylinen nojatuoli sekä kotiseutututkimuksen isän, Robert Boldtin kipsinen rintakuva.

Vihtiläiset kansakoululaiset taas varmasti hämmästyivät, kun presidentti Urho Kekkonen lähetti heille kirjeen 1975. Se päätyi kehystettynä kunniapaikalle, ja nyt gallerian näyttelyyn.

Reino Vesanderin diakuvien näyttely
Reino Vesander toimi valokuvaajan ammatissa neljännesvuosisadan ajan vuodesta 1960 lähtien. Työnsä ohella hän valokuvasi innokkaasti myös vapaa-ajallaan. Näyttely on Vesanderin valokuvanäyttelytrilogian keskimmäinen osa.

Vuonna 2021 pidettyjä näyttelyitä:

Reino Vesanderin diakuvien näyttely
Reino Vesander toimi valokuvaajan ammatissa neljännesvuosisadan ajan vuodesta 1960 lähtien. Työnsä ohella hän valokuvasi innokkaasti myös vapaa-ajallaan. Näyttely on Vesanderin valokuvanäyttelytrilogian keskimmäinen osa.

Salaa valetut - Högforsin tehtaan firabelityöt -näyttely 
Salaa valetut - Högforsin tehtaan firabelityöt -näyttely käsitteli nimensä mukaisesti Högforsin tehtaan työntekijöiden ja konepajakoululaisten valmistamia oheistöitä eli firabelitöitä. Firabeli tarkoittaa työntekijöiden työpaikalla, työnantajien välineillä sekä materiaaleilla ja useimmiten työajalla omaan käyttöön tehtyjä esineitä.

Näyttely kertoi suomalaisesta teollisesta kulttuurista ja Karkkilan tehtaan yhteisöllisyydestä. Luvallisen ja luvattoman välimaastoon sijoittuvat firabelityöt ovat osoitus tehtaan työntekijöiden kekseliäisyydestä ja ammattitaidosta. Näyttelyssä oli esillä tehtaalla työskennelleiden ja opiskelleiden metallialan ammattilaisten valmistamia firabelitöitä 1930-1980-luvuilta. 

Näyttely pohjautui Teollisuusliiton ja Työväen muistitietotoimikunnan yhteistyöhankkeeseen "Yhteen hitsattu porukka", jossa tallenettiin muistitietoa teollisen työn muutoksesta Suomessa. Näyttelyn toteuttamiseen saatiin apuraha Emila Aaltosen säätiön yhteydessä toimivalta Teollisen kulttuurin tutkimusrahastolta. Näyttely toteutettiin yhteistyössä Helsingin Yliopiston museologian opiskelijoiden kanssa.

Vuonna 2020 pidettyjä näyttelyitä Galleria Bremerissä:

Raudasta syntynyt - 200 valokuvaa Högforsin historiasta. Näyttely juhlisti Högforsin 200-vuotisjuhlavuotta.

Vuonna 2019 pidettyjä näyttelyitä Galleria Bremerissä:

Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018 by Make
Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä  oli esillä näyttely nimeltä "Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018". Kyseessä oli karkkilalaisen keräilijä Markku Mitrusen omista kokoelmistaan koostama näyttely, johon oli koottu harvinaisia vinyylejä, CD-levyjä, kasetteja ja julisteita. Legendaarinen Hanoi Rocks toimi aktiivisesti vuosina 1979 - 1985 sekä 2001 - 2009. Näyttely kattoi siis käytännössä yhtyeen koko uran sekä yhtyeen jäsenten sooloprojektit nykypäivään saakka. 

Pop up -taidenäyttely
Karkkilalaisten taiteen harrastajien ja ammattilaisten yhteisessä pop up -näyttelyssä oli esillä 76 teosta, mm. öljy- ja akryylimaalauksia, grafiikkaa, akvarelleja, piirustuksia, keraamisia teoksia sekä tekstiiliteoksia, kaikkiaan 18 tekijältä. Näyttelyssä olivat mukana seuraavat: Jaakko Ahopalo, Reija Graeffe, Topias Jarila, Artturi Kiviluoto, Kiti Kronholm, Irene Lahti, Marjoriikka Ovaskainen, Satu Peltosaari-Lahtinen, Lari Rantakoski, Anja Riihioja, Jukka Salmi, Anastasija Sapoval, Heikki Savola, Tom Sjöblom, Maila Sundberg, Jarmo Suojärwi, Raimo Tulonen ja Marjut Tynkkynen.

Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely
Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä .

SAVEEN SIDOTUT.  Heljä Liukko-Sundströmin ja Olli Vasan näyttelyssä oli esillä uniikkikeramiikkaa.

Reino Vesanderin valokuvanäyttelyssä oli esillä valokuvia Karkkilasta lähinnä 1950- ja 60-luvuilta. Joitakin kuvia on myös 1990-luvulta. Kuvia näyttelyssä oli yli 60. 

Vuonna 2018 pidettyjä näyttelyitä Galleria Bremerissä:

18.2.2018 asti
Pahajärvi, Pyhäjärvi, Karkkila -näyttely Karkkilan historiasta ja nykypäivästä. 

3.3. - 15.4.2018
Taidemaalari Aarne Nousiaisen muistonäyttely
Aarne Nousiaisen muistonäyttelyssä oli mukana kaikkiaan 70 maalausta. Taidemaalarin viimeistä toivetta kunnioittaen näyttelyssä oli esillä runsaasti kukka-aiheisia töitä, mutta niiden rinnalla oli myös paljon Karkkilan maisemia ja muotokuvia karkkilalaisista henkilöistä. Näyttelyssä oli mukana myös Aarnen Helga-vaimon itse kasvattamista pellavista kudottuja tekstiilejä.

22.4. - 1.5.2018
Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä

6.5.2018
Tanssiopisto Vinhan Tanssiva taideteos Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä
Tanssiopisto Vinhan syventävän nykytanssiryhmän koreografiakokeiluja. Tanssijat ovat tehneet omat kompositiot valitsemansa rekvisiitan kanssa. Minkälainen tanssi muodostuu mopin tai hallaharson kanssa? Tanssiva taideteos -esityksessä on mukana myös Karkkilan musiikkikoulun oppilaita.

25.5. - 29.7.2018
Sasu Kermanin Maalauksia!-näyttely Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä.

25.5. - 5.8. 2018
Punaisen Karkkilan vaiheita
Punaisen Karkkilan vaiheita -näyttely perustuu tutkija Kirsti Salmi-Niklanderin näyttelykäsikirjoitukseen, jossa käsitellään sekä poliittista että ammatillista työväenliikettä, urheilua, teatteria, musiikkia ja työväenopistoa. Esillä on aineistoa museon omista kokoelmista sekä harvinaisia lainaesineitä Karkkilan Työväen Näyttämön kokoelmista. Näyttelyssä on myös vuoden 1918 vaiheista kertova osuus, joka esitetään kosketusnäytöillä.

11.8. - 14.10.
Karkkilan kameraseuran 60-vuotisjuhlanäyttely esittää läpileikkauksen seuran koko 60 vuoden taipaleesta.

1.11.2018 - 3.2.2019
Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018 by Make
Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä on 3.2.2019 asti esillä näyttely nimeltä "Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018". Kyseessä on karkkilalaisen keräilijä Markku Mitrusen omista kokoelmistaan koostama näyttely, johon on koottu harvinaisia vinyylejä, CD-levyjä, kasetteja ja julisteita. Legendaarinen Hanoi Rocks toimi aktiivisesti vuosina 1979 - 1985 sekä 2001 - 2009. Näyttely kattaa siis käytännössä yhtyeen koko uran sekä yhtyeen jäsenten sooloprojektit nykypäivään saakka. 
 

Sivuja päivitetty  26.9.2022/tk
 

 

 

Ajankohtaista »
Yhteystiedot
Museotoimi
Museonjohtaja
Tommi Kuutsa
 0500 9383 37
Kaupungintalo, Karkkila
Museotoimi
Valimomuseo
 09 4258 3674
Valimomuseo, Karkkila
Avoinna 15.8.2022 - 31.5.2023 la - su klo 12 - 15 ja ryhmille sopimuksen mukaan.
Museotoimi
Amanuenssi
Janne Viitala
 0400 9383 37
Valimomuseo, Karkkila

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi