Valikko Etsi

Galleria Bremer

Galleria Bremer on Karkkilan ruukkimuseon vaihtuvien näyttelyiden tila, joka sijaitsee Suomen Valimomuseon yhteydessä (Tehtaanpuisto, Bremerintie 10). Galleriassa järjestetään taidenäyttelyitä ja ruukkien historiaan liittyviä näyttelyitä.

  Katso Galleria Bremerin aukioloajat tästä linkistä

NYT ajankohtaiset näyttelyt (linkki vie näyttelykuvauksen kohdalle):
Elämää Fagerkullassa -valokuvanäyttely, esillä 20.11.2022 - 19.2.2023
Ihania naisia kankaalla -pienoisnäyttely , talvikauden näyttely

Menneet näyttelyt linkki avaa päättyneiden näyttelyiden esittelysivun.


Elämää Fagerkullassa -valokuvanäyttely
Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä (Bremerintie 10). Avoinna 19.2. asti la - su klo 12 - 15 Pääsymaksu tai Museo- ja Kaikukortilla.

Elämää Fagerkullassa -valokuvanäyttely juhlistaa alueen yli satavuotista historiaa. Karkkilan Fagerkulla on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, jonka tyyppitalot rakennettiin 1920-luvulla Högforsin tehtaan työntekijöille. Alue suojeltiin 1980-luvulla, jolloin myös perustettiin Fagerkullayhdistys ry huolehtimaan alueen säilymisestä.

Näyttelyssä nähdään arkkitehti Tiina Valpolan tutkimuksiin ja kuvakokoelmiin perustuva alueen historiaan, sen suojeluun ja säilyttämiseen liittyvä kokonaisuus. Näyttelyn muita aiheita ovat yhteisöllisyyttä kuvaavat hetket, kuten juhlat ja talkoot. Mukana on kuvia lapsuudesta sekä muotokuvia menneistä ja nykyisistä asukkaista. Merkittävä osa näyttelyn kuvista on Fagerkullassa 1980-luvulla asuneen valokuvaaja Matti Koivumäen tuotantoa.
Näyttelyä varten kuvattiin myös alueen nykyisiä asukkaita. Kuvauksista vastasi Milla Putkonen. Näyttelyssä on esillä myös Fagerkullassa asuvien kuvataiteilijoiden Jukka Järvisen, Juhana Moisanderin ja Nelli Palomäen teoksia. Näyttelyn valokuvat ovat Karkkilan ruukkimuseon kokoelmista, Tiina Valpolan arkistosta ja alueen asukkaiden kotialbumeista. Näyttelyn kuraattoreina toimivat Pirkko Siitari ja Tiina Valpola. Näyttelytyöryhmään kuuluivat Jukka Järvinen, Juhana Moisander ja Hannu Maalismaa. Näyttelyn on tuottanut Fagerkullayhdistys Karkkilan ruukkimuseo Senkan kanssa.

Kuvaaja: Matti Koivumäki
Ihania naisia kankaalla -pienoisnäyttely
Galleria Bremerissä sijaitsevaan Ilmari Huitin nimikkohuoneeseen on koottu talvikaudeksi taiteilijan naisaiheisia teoksia teemalla Ihania naisia kankaalla. Näyttely on avoinna la ja su klo 12 - 15. Pääsymaksu tai Museokortilla ja Kaikukortilla.
Ateneumista valmistunut taiteilija Ilmari Huitti (1897–1960) löysi taulujensa aiheita paitsi kotikylänsä Vaskijärven maisemista ja rakennuksista, niin usein myös nuorehkoista naisista ja toisaalta iän uurtamista miehistä. Tällä kertaa näyttely keskittyy Huitin kauniisiin naistauluihin. Huitin uran alkutaipaleella naismalleina toimivat erityisesti hänen serkkunsa, Paanukosken sisarukset Katri ja Inkeri, jotka asuivat naapurissa ja harrastivat itsekin jonkin verran maalausta. Näyttelyssä on useita heitä esittäviä tauluja. Ilmari Huitti löysi inspiroivia maalauskohteita myös kylän muista neitokaisista ja myöhemmin muistakin tuntemistaan naisista. Hän teki aikanaan lisäksi tilaustöitä, jolloin pensseli ikuisti myös varttuneempia naisia. Osa Huitin taulujen kohteista on tunnistettu, mutta osa on valitettavasti jäänyt tuntemattomiksi. Toivottavasti näyttelyn avulla saadaan heidänkin henkilöllisyyksiään selville. – Ilmari Huitti oli lahjakas muotokuvataiteilija jo hyvin nuorena, kuvailee hallituksen puheenjohtaja Hannu Huitti näyttelyn järjestäneestä Taidemaalari Ilmari Huitin Säätiöstä. – Tästä kertovat opiskeluajoista lähtien syntyneet ilmeikkäät taulut. Näyttelyyn valitsimme töitä Ilmari Huitin koko elinkaaren ajalta päättyen kuolinvuoteen 1960. Pääosa tauluista on säätiön kokoelmista, mutta saimme muutaman teoksen lainaksi myös yksityiskokoelmista.
Galleria Bremerin Ihania naisia kankaalla -näyttelyn pienimuotoinen avajaistilaisuus on lauantaina 8.10.2022 kello 13. Lisätiedot: Taidemaalari Ilmari Huitin Säätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Huitti, puh. 040 821 9315, hannu.huitti@huitinholstein.net

Taidemaalari Ilmari Huitin Säätiön kotisivut

https://sites.google.com/view/ilmari-huitin-sti/etusivu


Galleria Bremerin kotisivut https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Galleria-Bremer

Ilmari Huitin taidetta Galleria Bremerissä
Taidemaalari Kustaa Ilmari Huitti (1897–1960) syntyi nykyisen Karkkilan, silloisen Uudenmaan läänin Pyhäjärven pitäjän Vaskijärven kylässä. Kauppiasisä Kaarle Eenokinpoika Huitti oli muuttanut sinne vaimonsa Josefiinan kanssa ja ehtinyt saada ennen Ilmaria jo kolme potraa poikaa. Kuopukseksi jäänyt Ilmari innostui taiteesta jo varhain ja aloitti lyijykynäpiirroksilla ja vesiväritöillä, kunnes siirtyi kokeilemaan öljyvärejä. Oltuaan vähän aikaa kuvanveistäjä Alpo Sailon opissa hän pääsi opiskelemaan maalaustaidetta Ateneumiin ja valmistui sieltä ryhmänsä priimuksena 20-vuotiaana vuonna 1917. Ensimmäiseen näyttelyynsä hän pääsi osallistumaan jo samana vuonna Helsingissä. Ilmari Huitin tauluja on hankittu Ateneumin sekä useiden muiden taidemuseoiden kokoelmiin 1920-luvulta lähtien. Taulujensa aiheet Ilmari Huitti ammensi pääosin Karkkilan ja Lopen alueen henkilöistä, pihapiireistä ja maisemista. Opiskeluaikaansa lukuun ottamatta hän asui Vaskijärvellä koko ikänsä, ensin synnyinkodissaan Ristinkedossa sekä sen jälkeen itse rakennuttamissaan Huitinmäessä ja Aittamäessä.

Taidemaalari Ilmari Huitin Säätiön kotisivuille pääsee linkistä: https://sites.google.com/view/ilmari-huitin-sti/etusivu
Sivuja päivitetty 3.2.2023/tk

Ajankohtaista »
Yhteystiedot
Museotoimi
Museon asiakaspalvelu
Museonjohtaja
Tommi Kuutsa
puh. 0500 9383 37
sähköposti:
etunimi.sukunimi (a)karkkila.fi
Museotoimi
Museoapulainen
Jani Johansson
 044 4675 494
Valimomuseo, Karkkila
Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse:
jani.johansso(at)karkkila.fi.
Puhelimeen vastataan la-su Valimomuseon aukioloaikoina.
Museotoimi
Amanuenssi
Janne Viitala
 0400 9383 37
Valimomuseo, Karkkila

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi