Valikko Etsi

Galleria Bremerin menneet näyttelyt

Tälle sivulle on koottu esittelymateriaalia Galleria Bremerissä pidetyistä näyttelyistä. Tutustumalla koosteeseen saa hyvän kuvan siitä, mitä kaikkea on ollut esillä ja millä teemalla näyttelyitä on luotu.

10.2. - 14.4.
Pop up -taidenäyttely 

Taiteen harrastajat ja ammattilaiset esittelivät Galleria Bremerin pop up -näyttelyssä teoksiaan, kuten maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, keramiikkaa, runoja, tekstiilitöitä ja kuvakudoksia. 

Näyttelyssä oli mukana 24 tekijää ja kaikkiaan yli 90 teosta.

Näyttelyssä oli esillä seuraavien tekijöiden töitä:  Lera Franka, Jari Frosterus,  Nina Heinonen, Soile Hovila, Kaarina Kannisto, Karkkilan työväenopiston runoryhmä, Kimmo Keihäskoski, Oona Keihäskoski, Jani Kesti, Kompassi asumispalvelu, Heljä Korkala, Kiti Kronholm, Irene Lahti, Johanna Mikkola, Pekka Mäkiö, Satu Peltosaari, Anja Riihioja, Jenna Rönkkö, Jukka Salmi, Jarmo Suojärvi, Marie Tammelin, Robert Tannahill, Anna-Maria Torikka ja Merja Väätäinen.
Lisäksi mukana oli Ahti Tyysterin muistoksi Karhu-veistos.

7.10.2023 - 14.1.2024
Väri on valoa - Pirkko Teräväisen akryylimaalauksia ja grafiikkaa

Teräväisen maalausten aiheet kumpuavat luonnosta ja elämästä. Teokset ovat fantasianomaisia, värikkäitä, täynnä voimaa ja elämäniloa. Taiteilija käyttää maalaamisessa pohjamaalina gessoa, millä hän luo pohjakuvioita, herkkiä viivoja ja saa maalausten pinnan elämään.

”Luonnossa minua kiehtoo meri, metsä, kaikki, mutta myös sadunomaisuus ja moniselitteisyys. Puoliabstrakti kuva jättää katsojan mielikuvitukselle tilaa. Rakastan värejä ja liikkeen tunnetta maalatessani.”

Teräväinen on toiminut päätoimisena kuvataiteilijana vuodesta 1986 ja on työskennellyt kuvataideopettajana. Nykyään hän on eläkkeellä ja asuu Forssassa. Galleria Bremerissä oli esillä reilut 30 teosta viimeisten neljän vuoden ajalta. 

13.5. - 17.9.2023
Karkkilassa ammutaan - Miina Äkkijyrkkä

Kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkän "Karkkilassa ammutaan" -taidenäyttely oli esillä Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä kesällä 2023.  Näyttelytilassa olevien maalausten aiheina olivat Äkkijyrkälle rakkaat lehmät ja hevoset. Teokset oli toteutettu tussi- ja akryylitekniikalla. Museon pihamaalla oli esillä Miina Äkkijyrkän Intialainen sonni -veistos.

23. - 30.4.2023
Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely

Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely Galleria Bremerissä.

20.11.2022 - 19.2.2023
Elämää Fagerkullassa -valokuvanäyttely 

Elämää Fagerkullassa -valokuvanäyttely juhlisti alueen yli satavuotista historiaa. Karkkilan Fagerkulla on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, jonka tyyppitalot rakennettiin 1920-luvulla Högforsin tehtaan työntekijöille. Alue suojeltiin 1980-luvulla, jolloin myös perustettiin Fagerkullayhdistys ry huolehtimaan alueen säilymisestä.

Näyttelyssä nähtiin arkkitehti Tiina Valpolan tutkimuksiin ja kuvakokoelmiin perustuva alueen historiaan, sen suojeluun ja säilyttämiseen liittyvä kokonaisuus. Näyttelyn muita aiheita olivat yhteisöllisyyttä kuvaavat hetket, kuten juhlat ja talkoot. Mukana oli kuvia lapsuudesta sekä muotokuvia menneistä ja nykyisistä asukkaista. Merkittävä osa näyttelyn kuvista oli Fagerkullassa 1980-luvulla asuneen valokuvaaja Matti Koivumäen tuotantoa.

Näyttelyä varten kuvattiin myös alueen nykyisiä asukkaita. Kuvauksista vastasi Milla Putkonen. Näyttelyssä oli esillä myös Fagerkullassa asuvien kuvataiteilijoiden Jukka Järvisen, Juhana Moisanderin ja Nelli Palomäen teoksia. Näyttelyn valokuvat olivat Karkkilan ruukkimuseon kokoelmista, Tiina Valpolan arkistosta ja alueen asukkaiden kotialbumeista. Näyttelyn kuraattoreina toimivat Pirkko Siitari ja Tiina Valpola. Näyttelytyöryhmään kuuluivat Jukka Järvinen, Juhana Moisander ja Hannu Maalismaa. Näyttelyn tuotti Fagerkullayhdistys Karkkilan ruukkimuseo Senkan kanssa.

19.8. - 13.11.2022
Tex Willer & Fingerpori yhteisnäyttely - Tex Willer kohtaa Heimo Vesan

Tex Willer on Suomen yksi pitkäikäisimmistä ja suosituimmista käännössarjakuvista. Se sijoittuu 1800-luvun lopun Villiin länteen. Fingerpori puolestaan on suosituin kotimainen sarjakuva. Se sijoittuu nykyajan kuvitteelliseen Fingerporin kaupunkiin. Näyttelyidea lähti liikkeelle kahdesta eri aihiosta, mutta lopulta yhteneväisiä piirteitä kahden erilaisen sarjakuvan välillä löytyi riittävästi yhteisnäyttelyä varten. Näyttelyssä oli esillä luonnollisesti itse sarjakuvataidetta, originaalipiirustuksia, keräilyesineitä, tietoa sekä lautapelejä, joista osa oli vapaasti pelattavissa.

4.6. - 14.8.2022
Angela Nicoletti McCoyn taidenäyttely *CONNECTED* - “The Adventures of Angela Nicoletti McCoy’s World Of Art” 

Suomen Valimomuseon vaihtuvien näyttelyiden tilan, Galleria Bremerin, kesä oli varsin värikäs. Värikkyyttä tarjosi ennen kaikkea paikkakunnallemme asettuneen Angela Nicoletti McCoyn taidenäyttely *CONNECTED* - “The Adventures of Angela Nicoletti McCoy’s World 🌎 Of Art”, joka avautui 4.6.  ja oli auki viitenä päivänä viikossa (ke-su).

Maalaamisen Angela aloitti harrastuksena viitisen vuotta sitten kokeilemalla piirtämistä meikkikynällään. Nopeasti hän havaitsi, että kyseessä on lahja, josta hän ei ollut tietoinen aiemmin. Harrastus muuttui ammatiksi. Tänä päivänä Angela Nicoletti McCoy on tuottelias taidemaalari, jonka akryylimaalaukset herättävät huomiota maailmanlaajuisesti. Hänen maalauksensa ovat saaneet facebooksissa jo miljoonia katselukertoja. Angelan maalauksissa on vaikutteita art nouveausta ja renessanssista, minkä lisäksi niissä on havaittavissa pyrkimystä kolmiulotteisuuteen. Lisäksi kaikki hänen työnsä, joita on tällä hetkellä jo useita satoja, yhdistyvät teemallisesti toisiinsa. Siitä juontaa myös tämän näyttelyn nimi ”Connected”. Kyseessä on Angela Nicoletti McCoyn ensimmäinen, iso yksityisnäyttely.

7. - 29.5.2022
Sinulle minulta - näyttely  

Sinulle minulta -näyttelyn esineet olivat peräisin kuudesta Länsi-Uudenmaan alueen ammattimuseosta eli Karkkilan ruukkimuseon lisäksi Vihdistä, Lohjalta, Fiskarsista, Raaseporista ja Hangosta. Näyttelyssä oli mukana kolmisenkymmentä esinettä, joilla kaikilla oli kerrottavanaan jokin tarina, mm. valimohistoriasta, merimiesten elämästä, juhannussalosta, Helene Schjerfbeckin ja Einar Reuterin ystävyydestä, Ida Sundvallin virsikirjasta ja ryijyjen kudonnan historiasta.

Karkkilasta oli mukana kuusi esinettä, mm. kaksiliekkinen kaasukeitin, puinen sikarikellorasia, Högforsin lahjalaatikko työntekijöille sekä Högforsin Mannerheimille valmistama valurautainen mustekynäteline. Lohjalta mukana oli mm. museon kokoelman numero ykkönen eli vanha putkilukko, Karhun perheen isän omatekoinen polkuauto ”Mitsetti”, vaneriset nukenvaunut ja Puu-Anttilaan eli Lohjan yhteiskouluun hankittu öljymaalaus. Vaikuttavimpiin esineisiin näyttelyssä kuuluivat mm. Hangosta peräisin olevat,  liikuttavat pikku Edvardin nahkakengät vuodelta 1887. Kenkien pohjassa lukee: ”Ensimmäiset kengät, jotka pikku Edini kulutti loppuun”.

Lisäksi Lohjalta oli mukana kaunis kahvikalusto Lohjan työväen näyttämöltä, erikoisen hieno puinen rasia, joka on tehty sota-aikana puhdetyönä, upea kustavilaistyylinen nojatuoli sekä kotiseutututkimuksen isän, Robert Boldtin kipsinen rintakuva.

Vihtiläiset kansakoululaiset taas varmasti hämmästyivät, kun presidentti Urho Kekkonen lähetti heille kirjeen 1975. Se päätyi kehystettynä kunniapaikalle, ja gallerian näyttelyyn.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vuonna 2021 pidettyjä näyttelyitä:

Reino Vesanderin diakuvien näyttely
 

Salaa valetut - Högforsin tehtaan firabelityöt -näyttely 
Salaa valetut - Högforsin tehtaan firabelityöt -näyttely käsitteli nimensä mukaisesti Högforsin tehtaan työntekijöiden ja konepajakoululaisten valmistamia oheistöitä eli firabelitöitä. Firabeli tarkoittaa työntekijöiden työpaikalla, työnantajien välineillä sekä materiaaleilla ja useimmiten työajalla omaan käyttöön tehtyjä esineitä.

Näyttely kertoi suomalaisesta teollisesta kulttuurista ja Karkkilan tehtaan yhteisöllisyydestä. Luvallisen ja luvattoman välimaastoon sijoittuvat firabelityöt ovat osoitus tehtaan työntekijöiden kekseliäisyydestä ja ammattitaidosta. Näyttelyssä oli esillä tehtaalla työskennelleiden ja opiskelleiden metallialan ammattilaisten valmistamia firabelitöitä 1930-1980-luvuilta. 

Näyttely pohjautui Teollisuusliiton ja Työväen muistitietotoimikunnan yhteistyöhankkeeseen "Yhteen hitsattu porukka", jossa tallenettiin muistitietoa teollisen työn muutoksesta Suomessa. Näyttelyn toteuttamiseen saatiin apuraha Emila Aaltosen säätiön yhteydessä toimivalta Teollisen kulttuurin tutkimusrahastolta. Näyttely toteutettiin yhteistyössä Helsingin Yliopiston museologian opiskelijoiden kanssa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vuonna 2020 pidettyjä näyttelyitä Galleria Bremerissä:

Raudasta syntynyt - 200 valokuvaa Högforsin historiasta.
Näyttely juhlisti Högforsin 200-vuotisjuhlavuotta.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vuonna 2019 pidettyjä näyttelyitä Galleria Bremerissä:

Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018 by Make
Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä  oli esillä näyttely nimeltä "Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018". Kyseessä oli karkkilalaisen keräilijä Markku Mitrusen omista kokoelmistaan koostama näyttely, johon oli koottu harvinaisia vinyylejä, CD-levyjä, kasetteja ja julisteita. Legendaarinen Hanoi Rocks toimi aktiivisesti vuosina 1979 - 1985 sekä 2001 - 2009. Näyttely kattoi siis käytännössä yhtyeen koko uran sekä yhtyeen jäsenten sooloprojektit nykypäivään saakka. 

Pop up -taidenäyttely
Karkkilalaisten taiteen harrastajien ja ammattilaisten yhteisessä pop up -näyttelyssä oli esillä 76 teosta, mm. öljy- ja akryylimaalauksia, grafiikkaa, akvarelleja, piirustuksia, keraamisia teoksia sekä tekstiiliteoksia, kaikkiaan 18 tekijältä. Näyttelyssä olivat mukana seuraavat: Jaakko Ahopalo, Reija Graeffe, Topias Jarila, Artturi Kiviluoto, Kiti Kronholm, Irene Lahti, Marjoriikka Ovaskainen, Satu Peltosaari-Lahtinen, Lari Rantakoski, Anja Riihioja, Jukka Salmi, Anastasija Sapoval, Heikki Savola, Tom Sjöblom, Maila Sundberg, Jarmo Suojärwi, Raimo Tulonen ja Marjut Tynkkynen.

Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely
Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä .

SAVEEN SIDOTUT  
Heljä Liukko-Sundströmin ja Olli Vasan näyttelyssä oli esillä uniikkikeramiikkaa.

Reino Vesanderin valokuvanäyttely
Näyttelyssä oli esillä valokuvia Karkkilasta lähinnä 1950- ja 60-luvuilta. Joitakin kuvia on myös 1990-luvulta. Kuvia näyttelyssä oli yli 60. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vuonna 2018 pidettyjä näyttelyitä Galleria Bremerissä:

18.2.2018 asti
Pahajärvi, Pyhäjärvi

Karkkila-aiheinen näyttely Karkkilan historiasta ja nykypäivästä. 

3.3. - 15.4.2018
Taidemaalari Aarne Nousiaisen muistonäyttely

Aarne Nousiaisen muistonäyttelyssä oli mukana kaikkiaan 70 maalausta. Taidemaalarin viimeistä toivetta kunnioittaen näyttelyssä oli esillä runsaasti kukka-aiheisia töitä, mutta niiden rinnalla oli myös paljon Karkkilan maisemia ja muotokuvia karkkilalaisista henkilöistä. Näyttelyssä oli mukana myös Aarnen Helga-vaimon itse kasvattamista pellavista kudottuja tekstiilejä.

22.4. - 1.5.2018
Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely

Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä

6.5.2018
Tanssiopisto Vinhan Tanssiva taideteos Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä

Tanssiopisto Vinhan syventävän nykytanssiryhmän koreografiakokeiluja. Tanssijat ovat tehneet omat kompositiot valitsemansa rekvisiitan kanssa. Minkälainen tanssi muodostuu mopin tai hallaharson kanssa? Tanssiva taideteos -esityksessä on mukana myös Karkkilan musiikkikoulun oppilaita.

25.5. - 29.7.2018
Sasu Kermanin Maalauksia!-näyttely Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä.


25.5. - 5.8. 2018
Punaisen Karkkilan vaiheita

Punaisen Karkkilan vaiheita -näyttely perustuu tutkija Kirsti Salmi-Niklanderin näyttelykäsikirjoitukseen, jossa käsitellään sekä poliittista että ammatillista työväenliikettä, urheilua, teatteria, musiikkia ja työväenopistoa. Esillä on aineistoa museon omista kokoelmista sekä harvinaisia lainaesineitä Karkkilan Työväen Näyttämön kokoelmista. Näyttelyssä on myös vuoden 1918 vaiheista kertova osuus, joka esitetään kosketusnäytöillä.

11.8. - 14.10.2018
Karkkilan kameraseuran 60-vuotisjuhlanäyttely esittää läpileikkauksen seuran koko 60 vuoden taipaleesta
.

1.11.2018 - 3.2.2019
Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018 by Make

Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä on 3.2.2019 asti esillä näyttely nimeltä "Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018". Kyseessä on karkkilalaisen keräilijä Markku Mitrusen omista kokoelmistaan koostama näyttely, johon on koottu harvinaisia vinyylejä, CD-levyjä, kasetteja ja julisteita. Legendaarinen Hanoi Rocks toimi aktiivisesti vuosina 1979 - 1985 sekä 2001 - 2009. Näyttely kattaa siis käytännössä yhtyeen koko uran sekä yhtyeen jäsenten sooloprojektit nykypäivään saakka.

Sivua päivitetty 1.11.2023/pm


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi