Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Karkkilan ruukkimuseo Senkka / Karkkilan ruukkimuseo Senkan julkaisutoiminta

Karkkilan ruukkimuseo Senkan julkaisutoiminta

Julkaisutoiminnan tavoitteena on tallentaa ja jakaa mennyttä aikaa tarinamuodossa, jolloin lukija saa elävämmän, taustoitetun ja monipuolisemman kuvan tarkasteltavasta ajanjaksosta. Julkaisu voi olla myös luonteeltaan valokuvakirjakirja, dokumenttityyppinen tai asiakirjoja selityksineen. Julkaisuissa voidaan tarkastella ja analysoida menneen ajan ilmiöitä ja esineitä eri näkökulmista. Erityisjulkaisut, kuten juhla- ja näyttelyjulkaisut, tarjoavat myös mahdollisuuden tehdä pysyvä dokumentti erityisestä tapahtumasta. Ajankuvia voidaan myös jakaa tekemällä näköispainos menneen ajan kirjasesta.

Julkaisujen rahoittamiseen osallistuu Ruukkimuseo Senkan lisäksi Valimomuseosäätiö, opetusministeriö ja hankejulkaisuissa hankkeen rahoittajat, joita voi olla useitakin. Jonkin verran saadaan rahoitusta alan yksityisiltä toimijoilta. Erityisrahoitusta on saatu mm. Suomi Finland 100 julkaisuihin.

Julkaisun tekemisen vaiheisiin ja työmäärään vaikuttaa lähtömateriaalin (esineet, valokuvat, dokumentit, kerätyt tarinat) määrä ja laatu. Näyttelyjulkaisun kirjoittamista aloitettaessa materiaali on usein jo olemassa valmiiksi, kun näyttely koottu. Tutkittaessa jonkin ajan jakson elämää, työ alkaa materiaalin ja siihen liittyvien tarinoiden keräämisellä. Silloin on ollut yleisön yksityisten arkistojen kokoelmista suuri apu. Kerätyn materiaalin luokittelun ja analyysin pohjalta määritellään mistä näkökulmista ajanjaksoa tarkastellaan ja luodaan runko tehtävälle julkaisulle.

Julkaisuja myydään Museokauppa Lansetissa, joka on auki Valimomuseon aukioloaikoina.

Kaikki julkaisut

Sivua päivitetty 29.10.2023/pm

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi