Galleria Bremer on Karkkilan ruukkimuseon vaihtuvien näyttelyiden tila, joka sijaitsee Suomen Valimomuseon yhteydessä (Tehtaanpuisto, Bremerintie 10). Galleriassa järjestetään taidenäyttelyitä ja ruukkien historiaan liittyviä näyttelyitä.
Katso Galleria Bremerin aukioloajat tästä linkistä
NYT ajankohtaiset näyttelyt (linkki vie näyttelykuvauksen kohdalle):
Miina Äkkijyrkän taidenäyttely 17.9..2023 asti.
Siintävi sininen järvi - Ilmari Huitin uusi pienoisnäyttely 23.9. alkaen
Menneet näyttelyt linkki avaa päättyneiden näyttelyiden esittelysivun.
Miina Äkkijyrkän taidenäyttely
Kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkän "Karkkilassa ammutaan" -taidenäyttely on esillä 17.9.2023 asti Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä (Bremerintie 10). Näyttelytilassa olevien maalausten aiheina ovat Äkkijyrkälle rakkaat lehmät ja hevoset. Teokset on toteutettu tussi- ja akryylitekniikalla. Museorakennuksen viereen sijoitetaan joitakin Äkkijyrkälle tyypillisiä, metallisia lehmäveistoksia.
Näyttely on avoinna la - su klo 12 - 15.
Pääsymaksu tai Museokortilla ja Kaikukortilla.
Ilmari Huitti: Siintävi sininen järvi -näyttely
Siintävi sininen järvi – Ilmari Huitin uusi pienoisnäyttely Suomen Valimomuseossa
Karkkilassa Suomen Valimomuseossa on Huitin taidehuoneessa avautunut Ilmari Huitin (1897–1960) taiteen uusi pienoisnäyttely. Tällä kertaa teemaksi on valittu Siintävi sininen järvi, joka esittelee taiteilijan järviaiheisia maalauksia.
Ilmari Huitti asui koko ikänsä Vaskijärven rantamailla kolmessa eri kodissa. Järvi oli yksi hänen suosikkiaiheistaan, ja vesistöjä hän kuvasi muillakin paikkakunnilla läpi koko uransa. Ilmari Huitti löysi järvestä erilaisia vivahteita eri vuodenaikoina ja eri vuorokaudenaikoina sekä osasi kuvata ilmeikkäästi erilaisia sääilmiöitä.
Näyttelyyn on valittu 19 Huitin järvitaulua, joista vanhin on aivan hänen nuoruusvuosiltaan 1910-luvulta ja hänen oman merkintänsä mukaan ensimmäinen öljyväriteoksensa. Useat töistä ovat hänen uransa loppuvaiheilta 1950-luvun lopusta, jolloin hänen siveltimenvetonsa oli jo suurpiirteisempää.
Pääosa tauluista on Taidemaalari Ilmari Huitin Säätiön kokoelmista, mutta mukaan on saatu lainaksi myös HH-Taidekokoelmien tauluja. Näyttelyssä on esillä useita teoksia, joita ei ole ennen ole ollut julkisesti nähtävillä.
– Säätiö on saanut viime vuosina useita taululahjoituksia, joita olemme nyt päässeet esittelemään ensimmäistä kertaa, kertoo hallituksen puheenjohtaja Hannu Huitti näyttelyn järjestäneestä Taidemaalari Ilmari Huitin Säätiöstä. – Saimme käyttöömme myös Luonnonvarakeskuksesta (LUKE) löytyneen vuoden 1920 järvimaiseman, joka on aiemmin ollut vain heidän toimitiloissaan Haapastensyrjässä Lopella ja josta kuulimme ensimmäistä kertaa vasta pari vuotta sitten.
Avajaiset 8.10.2023 kello 13
Suomen Valimomuseon Huitin taidehuoneen Siintävi sininen järvi -näyttelyn pienimuotoinen avajaistilaisuus on sunnuntaina 8.10.2023 kello 13. Ohjelmassa on näyttelyn teeman ja sen teosten esittelyitä.
Näyttely on avoinna viikonloppuisin klo 12–15. Suomen Valimomuseo, Huitin taidehuoneen kotisivut https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Huitin-taidehuone
Taidemaalari Ilmari Huitin Säätiön kotisivut:
https://sites.google.com/view/ilmari-huitin-sti/etusivu
Galleria Bremerin kotisivut https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Galleria-Bremer
Ilmari Huitin taidetta Galleria Bremerissä
Taidemaalari Kustaa Ilmari Huitti (1897–1960) syntyi nykyisen Karkkilan, silloisen Uudenmaan läänin Pyhäjärven pitäjän Vaskijärven kylässä. Kauppiasisä Kaarle Eenokinpoika Huitti oli muuttanut sinne vaimonsa Josefiinan kanssa ja ehtinyt saada ennen Ilmaria jo kolme potraa poikaa. Kuopukseksi jäänyt Ilmari innostui taiteesta jo varhain ja aloitti lyijykynäpiirroksilla ja vesiväritöillä, kunnes siirtyi kokeilemaan öljyvärejä. Oltuaan vähän aikaa kuvanveistäjä Alpo Sailon opissa hän pääsi opiskelemaan maalaustaidetta Ateneumiin ja valmistui sieltä ryhmänsä priimuksena 20-vuotiaana vuonna 1917. Ensimmäiseen näyttelyynsä hän pääsi osallistumaan jo samana vuonna Helsingissä. Ilmari Huitin tauluja on hankittu Ateneumin sekä useiden muiden taidemuseoiden kokoelmiin 1920-luvulta lähtien. Taulujensa aiheet Ilmari Huitti ammensi pääosin Karkkilan ja Lopen alueen henkilöistä, pihapiireistä ja maisemista. Opiskeluaikaansa lukuun ottamatta hän asui Vaskijärvellä koko ikänsä, ensin synnyinkodissaan Ristinkedossa sekä sen jälkeen itse rakennuttamissaan Huitinmäessä ja Aittamäessä.
Taidemaalari Ilmari Huitin Säätiön kotisivuille pääsee linkistä: https://sites.google.com/view/ilmari-huitin-sti/etusivu
Sivuja päivitetty 22.9.2023/tk
Karkkilan kaupunki
Valtatie 26 D
03600 Karkkila
Y-tunnus 0127046-7
Laskutusosoitteet
Verkkolaskut:
Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029
Verkkolaskuosoite:
003701270467
Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600
Palvelupiste Serveri:
(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi
Kirjaamo:
kirjaamo@karkkila.fi