Valikko Etsi

GALLERIA BREMER


Galleria Bremer on Karkkilan ruukkimuseon vaihtuvien näyttelyiden tila, joka sijaitsee Suomen Valimomuseon yhteydessä (Tehtaanpuisto, Bremerintie). Galleriassa järjestetään taidenäyttelyitä ja ruukkien historiaan liittyviä näyttelyitä.

KORONA-AJAN PUHDETÖITÄ GALLERIA BREMERISSÄ
Näyttely 16.10. - 19.12.2021

Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä on 19.12. asti la-su klo 12 - 15 näyttely korona-ajan puhde- ja taidetöistä. Näyttelyssä on esillä 72 työtä 18 tekijältä. Mukana ovat Markus Alanko, Ritva Bäckström. Peter Gibson, Taina Grönroos, Soile Hovila, Mila Hulsi-Heathfield, Anja Kinnunen, Leena Korkeamäki, Miika Kronholm, Kari Lahti, Maj-Leena Lahti, Heikki Laine, Satu Peltosaari,  Anja Riihioja, Pia Riihioja, Ritva Ruoho, Kirsti Salmi-Niklander ja Marja Stenholm.

Koronaviruspandemia sai alkunsa Kiinan Wuhanissa joulukuussa 2019. Tammikuussa 2020 Suomessa todettiin ensimmäinen tartunta, ja jo maaliskuussa paikallinen epidemia oli laajentunut kansainväliseksi pandemiaksi. Sulku ja rajoitustoimet alkoivat nopeasti Suomessakin. Etätyöt ja etäopetus saivat ennennäkemättömän laajuuden, ja moni käytännössä linnoittautui kotiinsa. Normaalit harrastukset ja sosiaaliset kontaktit saattoivat katketa kokonaan. Samalla ihmisillä oli aikaisempaa enemmän aikaa harrastaa kotonaan. Käsityöt, puhdetyöt, kirjoittaminen ja taide kokivat uuden tulemisen.

Vaikka pandemia ei ole vielä ohi, on yhteiskunta pikkuhiljaa avautumassa. Museot, kirjastot ja teatterit ovat pääsääntöisesti auki. Nyt on siis juuri oikea hetki kurkistaa, mitä kodeissa on saatu aikaan pahimpien koronarajoitusten aikana. 
Näyttely on esillä Galleria Bremerissä 16.10. - 19.12.2021 la-su klo 12 - 15 sekä sopimuksen mukaan. 


Elä elämäsi hymyillen – Ilmari Huitin taidetta Galleria Bremerissä 7.7.2021 lähtien

Taidemaalari Ilmari Huitin (1897–1960) taiteella on oma näyttelytilansa Suomen Valimomuseon yhteydessä Galleria Bremerissä, Karkkilan vanhalla ruukkialueella. Keskiviikkona 7.7.2021 siellä avautuu Huitin taiteen uusi pienoisnäyttely teemalla Elä elämäsi hymyillen. Huitti-huoneessa on tällä kertaa esillä taidemaalari Ilmari Huitin Säätiön sekä HH-kokoelmien tauluja, joita yhdistävät hehkuvat värit, kaunis luonto sekätunnelmallisten tai toiminnallisten hetkien vangitseminen.

- Halusimme tuoda taiteen ystäville pitkän korona-ajan piristykseksi tämän väri-iloittelun avulla Huitin taiteesta esiin sen heleämpiä ja valoisampia puolia, kertoo Ilmari Huitin Säätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Huitti.


Kustaa Ilmari Huitti (1897–1960) syntyi nykyisen Karkkilan, silloisen Uudenmaan läänin Pyhäjärven pitäjän 
Vaskijärven kylässä. Kauppiasisä Kaarle Eenokinpoika Huitti oli muuttanut sinne vaimonsa Josefiinan kanssa ja ehtinyt saada ennen Ilmaria jo kolme potraa poikaa. Kuopukseksi jäänyt Ilmari innostui taiteesta jo varhain ja aloitti lyijykynäpiirroksilla ja vesiväritöillä, kunnes siirtyi kokeilemaan öljyvärejä. Oltuaan vähän aikaa kuvanveistäjä Alpo Sailon opissa hän pääsi opiskelemaan maalaustaidetta Ateneumiin ja valmistui sieltä ryhmänsä priimuksena 20-vuotiaana vuonna 1917.

Ensimmäiseen näyttelyynsä hän pääsi osallistumaan jo samana vuonna Helsingissä. Ilmari Huitin tauluja on hankittu Ateneumin sekä useiden muiden taidemuseoiden kokoelmiin 1920-luvulta lähtien. Taulujensa aiheet Ilmari Huitti ammensi pääosin Karkkilan ja Lopen alueen henkilöistä, pihapiireistä ja maisemista. Opiskeluaikaansa lukuun ottamatta hän asui Vaskijärvellä koko ikänsä, ensin synnyinkodissaan Ristinkedossa sekä sen jälkeen itse rakennuttamissaan Huitinmäessä ja Aittamäessä.

Huitin Säätiö vaalii taideperintöä

Taidemaalari Ilmari Huitin Säätiön tehtävänä on ylläpitää Huitin sille jättämää taidekokoelmaa sekä lisätä hänen taiteensa tunnettuutta järjestämällä näyttelyitä ja esittelemällä Huitin tuotantoa muutenkin. Tänä vuonna Huitin taiteeseen voi tutustua Galleria Bremerin lisäksi Punkaharjulla Aseman Taidelaiturin näyttelyssä ”Metsän sielu”, jossa esillä on 23 teosta HH-kokoelmista. Huitin Säätiön keväällä käynnistämä Ilmari Huitin taiteellisen tuotannon laaja dokumentointiprojekti on edennyt suotuisasti, sillä se on poikinut jo toistakymmentä yhteydenottoa. Projektin tarkoituksena on kerätä kuva-aineistoa Huitin maalaamista tauluista sekä niiden kohde- ja omistushistoriatietoja. Kevään ja kesän aikana esiin on tullut jo muutama kymmenen sellaista maalausta, joita ei ole koskaan valokuvattu tai esitelty näyttelyissä.

Taidemaalari Ilmari Huitin Säätiön kotisivut https://sites.google.com/view/ilmari-huitin-sti/etusivu


.--------------------------------------------------------------------


Vuonna 2021 pidettyjä näyttelyitä

Salaa valetut - Högforsin tehtaan firabelityöt -näyttely. 

Salaa valetut - Högforsin tehtaan firabelityöt -näyttely käsitteli nimensä mukaisesti Högforsin tehtaan työntekijöiden ja konepajakoululaisten valmistamia oheistöitä eli firabelitöitä. Firabeli tarkoittaa työntekijöiden työpaikalla, työnantajien välineillä sekä materiaaleilla ja useimmiten työajalla omaan käyttöön tehtyjä esineitä.

Näyttely kertoi suomalaisesta teollisesta kulttuurista ja Karkkilan tehtaan yhteisöllisyydestä. Luvallisen ja luvattoman välimaastoon sijoittuvat firabelityöt ovat osoitus tehtaan työntekijöiden kekseliäisyydestä ja ammattitaidosta. Näyttelyssä oli esillä tehtaalla työskennelleiden ja opiskelleiden metallialan ammattilaisten valmistamia firabelitöitä 1930-1980-luvuilta. 

Näyttely pohjautui Teollisuusliiton ja Työväen muistitietotoimikunnan yhteistyöhankkeeseen "Yhteen hitsattu porukka", jossa tallenettiin muistitietoa teollisen työn muutoksesta Suomessa. Näyttelyn toteuttamiseen saatiin apuraha Emila Aaltosen säätiön yhteydessä toimivalta Teollisen kulttuurin tutkimusrahastolta. Näyttely toteutettiin yhteistyössä Helsingin Yliopiston museologian opiskelijoiden kanssa.

Vuonna 2020 pidettyjä näyttelyitä Galleria Bremerissä
Raudasta syntynyt - 200 valokuvaa Högforsin historiasta. Näyttely juhlisti Högforsin 200-vuotisjuhlavuotta.

Vuonna 2019 pidettyjä näyttelyitä Galleria Bremerissä

Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018 by Make
Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä  oli esillä näyttely nimeltä "Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018". Kyseessä oli karkkilalaisen keräilijä Markku Mitrusen omista kokoelmistaan koostama näyttely, johon oli koottu harvinaisia vinyylejä, CD-levyjä, kasetteja ja julisteita. Legendaarinen Hanoi Rocks toimi aktiivisesti vuosina 1979 - 1985 sekä 2001 - 2009. Näyttely kattoi siis käytännössä yhtyeen koko uran sekä yhtyeen jäsenten sooloprojektit nykypäivään saakka. 

Pop up -taidenäyttely
Karkkilalaisten taiteen harrastajien ja ammattilaisten yhteisessä pop up -näyttelyssä oli esillä 76 teosta, mm. öljy- ja akryylimaalauksia, grafiikkaa, akvarelleja, piirustuksia, keraamisia teoksia sekä tekstiiliteoksia, kaikkiaan 18 tekijältä. Näyttelyssä olivat mukana seuraavat: Jaakko Ahopalo, Reija Graeffe, Topias Jarila, Artturi Kiviluoto, Kiti Kronholm, Irene Lahti, Marjoriikka Ovaskainen, Satu Peltosaari-Lahtinen, Lari Rantakoski, Anja Riihioja, Jukka Salmi, Anastasija Sapoval, Heikki Savola, Tom Sjöblom, Maila Sundberg, Jarmo Suojärwi, Raimo Tulonen ja Marjut Tynkkynen.

Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely
Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä 25.4. - 1.5.

SAVEEN SIDOTUT.  Heljä Liukko-Sundströmin ja Olli Vasan näyttelyssä oli esillä uniikkikeramiikkaa.

Reino Vesanderin valokuvanäyttelyssä oli esillä valokuvia Karkkilasta
 lähinnä 1950- ja 60-luvuilta. Joitakin kuvia on myös 1990-luvulta. Kuvia näyttelyssä oli yli 60. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vuonna 2018 pidettyjä näyttelyitä Galleria Bremerissä

18.2. 2018 asti
Pahajärvi, Pyhäjärvi, Karkkila -näyttely Karkkilan historiasta ja nykypäivästä. 

3.3. - 15.4.2018
Taidemaalari Aarne Nousiaisen muistonäyttely
Aarne Nousiaisen muistonäyttelyssä oli mukana kaikkiaan 70 maalausta. Taidemaalarin viimeistä toivetta kunnioittaen näyttelyssä oli esillä runsaasti kukka-aiheisia töitä, mutta niiden rinnalla oli myös paljon Karkkilan maisemia ja muotokuvia karkkilalaisista henkilöistä. Näyttelyssä oli mukana myös Aarnen Helga-vaimon itse kasvattamista pellavista kudottuja tekstiilejä.

22.4. - 1.5.2018
Karkkilan työväenopiston kevätnäyttely Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä

6.5.2018
Tanssiopisto Vinhan Tanssiva taideteos Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä
Tanssiopisto Vinhan syventävän nykytanssiryhmän koreografiakokeiluja. Tanssijat ovat tehneet omat kompositiot valitsemansa rekvisiitan kanssa. Minkälainen tanssi muodostuu mopin tai hallaharson kanssa? Tanssiva taideteos -esityksessä on mukana myös Karkkilan musiikkikoulun oppilaita.

25.5. - 29.7.2018
Sasu Kermanin Maalauksia!-näyttely Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä.

25.5. - 5.8. 2018
Punaisen Karkkilan vaiheita
Punaisen Karkkilan vaiheita -näyttely perustuu tutkija Kirsti Salmi-Niklanderin näyttelykäsikirjoitukseen, jossa käsitellään sekä poliittista että ammatillista työväenliikettä, urheilua, teatteria, musiikkia ja työväenopistoa. Esillä on aineistoa museon omista kokoelmista sekä harvinaisia lainaesineitä Karkkilan Työväen Näyttämön kokoelmista. Näyttelyssä on myös vuoden 1918 vaiheista kertova osuus, joka esitetään kosketusnäytöillä.

11.8. - 14.10.
Karkkilan kameraseuran 60-vuotisjuhlanäyttely esittää läpileikkauksen seuran koko 60 vuoden taipaleesta.

1.11.2018 - 3.2.2019
Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018 by Make
Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä on 3.2.2019 asti esillä näyttely nimeltä "Hanoi Rocks -kokoelma 1980 - 2018". Kyseessä on karkkilalaisen keräilijä Markku Mitrusen omista kokoelmistaan koostama näyttely, johon on koottu harvinaisia vinyylejä, CD-levyjä, kasetteja ja julisteita. Legendaarinen Hanoi Rocks toimi aktiivisesti vuosina 1979 - 1985 sekä 2001 - 2009. Näyttely kattaa siis käytännössä yhtyeen koko uran sekä yhtyeen jäsenten sooloprojektit nykypäivään saakka. 
 

Päivitetty  15.10.2021/tk
 

 

 


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet

Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
Basware Oyj
Välittäjän tunnus:
BAWCFI22
Verkkolaskuosoite:
003701270467

Paperilaskut:

Karkkilan kaupunki

PL 9824
00026 Basware

Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi
050 5270 583